Strach o nenarozence

14809
8.6.15 19:31

Strach o nenarozence

Jak prožíváte těhotenství? Jste v pohodě, nebo zažíváte strach o to, aby vše dobře dopadlo? Mně připadá, že mám s každým dalším těhotenstvím větší strach. Vždycky bylo vše v pořádku, vlastně jsem nikdy o dítě nepřišla, ani nepotratila v raném stádiu a možná právě proto si říkám, jestli si tolik štěstí vůbec zasloužím.
Mám strach z pupečníku, aby se do něj mimi nějak nezamotalo, aby neselhala placenta a z dalších a dalších věcí. Vlastně mám klid vždycky až poté, když se dítě v pořádku narodí.
Vzhledem k tomu, že jsem ve 24. týdnu, mám před sebou ještě dlouhé období strachu a jsem z toho docela nesvá.
Zároveň vím, že z toho, co jsem vypsala, stejně nemohu nic ovlivnit, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3030
8.6.15 19:37

Zřejmě jsi už po více porodech a tudíž víš, že strach nekončí porodem, přechází na děti, vnoučata. Je to přirozené, ale nesmí tomu člověk propadnout, pak místo, aby se ze života radoval, jen se bojí o rodinu, život, majetek atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8769
8.6.15 19:41

@eva valoi ahoj ja jsem po potratu a po ZT, ted jsem ve 25 tt a ten strach je příšerný, docela dost mi to užírá. Placentu mám na přední strane, tažke pohyby cítím minimálně o to se bojím víc. Našli mi chybějící tepnu v pupečníku, takže jsem si rpošla svým při čekání na výsledky jestli je mimi zdravé. Takže se hrozne moc těším až bude konec září a budu mít miminko u sebe… toho pupečníku se také dost bojím. K tomu mám leidanskou mutaci, která také muže udelat dost zle, ale píchám si injekce tak doufam, že to tentokrát dotahneme dokonece…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.6.15 19:41

@jenika1 To nekončí, to máš pravdu. Nicméně když jsem těhotná, připadá mi, že nemám nic pod kontrolou, že vlastně nemůžu dění v děloze nikterak ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
8.6.15 19:43

Ahoj, je asi přirozené, že se bojíš o miminko, ale nesmíš se tomu moc poddávat. To bys strávila život jen v samých obavách. Uvolni se a užívej si to „nejkrásnější období v životě ženy“ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.6.15 19:43

@Envie @Kamcca Já si ničím takovým neprošla, přesto mám strach a pokoru před tím začínajícím životem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
8.6.15 19:44

@eva valoi 1.dítě jsem měla v 21 letech. Poslední-čtvrté ve 30 letech. S každým dalším těhotenstvím jsem měla daleko větší strach! Nikdy se mi nepřihodilo nic zlého v souvislosti s těhotenstvím. Spíš si myslím, že to je věkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8769
8.6.15 19:45

@eva valoi ja to vnímám uplně stejně jak píšeš, že miminko v děloze nemůžu vubec ovlivnit a vše záleží jen na tom prckovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.6.15 19:46

@Brusiinka* Věk hraje roli určitě, taky více znalostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
8.6.15 19:47

@eva valoi Hlásím se do klubu. S každým dalším těhotenstvím jsem větší plašan. Prvními třemi jsem proplula, ani nevím jak. Vůbec nic jsem si nepřipouštěla… Pak se přihodilo něco blbého mně, něco známým z mého okolí, člověk si něco přečetl a už to jede…
V tomto těhotenství jsem ještě nestihla plašit. Vlastně jsem si to zakázala po těhotenství s dvojčaty. To mě pořád někdo strašil a stresoval a já byla na nervy :zed: Doufám, že toto takové nebude. To je teorie, praxe bude beztak jiná, zase budu plašit :oops: Prostě těhotenství je takový nejistý podnik od začátku do konce. Přiměřený strach k němu asi patří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.6.15 19:47

Když jsem čekala první nic zlého jsem si snad ani nepřipouštěla. Při druhém snad taky ještě ne. Až při těch dalších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.6.15 19:48

Tak největší strach jsem měla při prvním těhot., klasická zdravotnice, která kolem sebe viděla kde co a vše jsem si hrozně připouštěla :nevim:. Ale jo, bála jsem se i u dalších - prvně abych nepotratila, pak abych nepřenášela. A aby bylo dítě i já v pořádku. Vzhledem k tomu, že tak od 20tt jsem pokaždé měla silnější výtok, občas mě děsilo, jestli to není voda (nikdy nebyla). No, a u pátého jsem se děsila té toxoplasmozy (však jsme to řešily v jiné diskusi). No, a před pátým porodem jsem měla strachy z porodu, docela fest (i když předchozí porody byly OK). Takže ano, měla jsem to podobné…
Btw. co ty toxo u Tebe, jak to dopadlo? Uklidnili Tě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.6.15 19:50

@fragola Já jsem si teď při pátém říkala, že budu v pohodě. A nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
8.6.15 19:50

U prvních dvou těhotenství jsem neměla internet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
8.6.15 19:52

@eva valoi no, vybavilo se mi poslední těhotenství. Prostě si zakaž internet- příběhy se smutným koncem. Hlavně klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí