Strach o nenarozence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
229
9.6.15 10:58

Koukám že se mám ještě na co těšit co se vše může stát…ale doufám že se nic nestane to bych opravdu psychicky neunesla… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.6.15 12:08

@Markéta80
Tak to je teda síla!!!

Jen ted nevím, jestli jsme zakladatelce a dalším vystrašeným těhulím pomohli :nevim:
Jako matka matadorka jsem už v tomhle - a asi i v životě - fatalista…V rámci svých možností udělám max, aby vše bylo Ok ( jako těhotná nepiju, nekouřím, stravuji se zdravě, pohybový režim, rozumná opatrnost na sebe, sledování pohybů a chování mimča v břiše, v přiměřené míře kontroly u lékaře…) a zbytek je prostě osud. Nic jiného s tím člověk nenadělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8769
9.6.15 12:13

@luciekal chápu, taky jsi to nemela jednoduchý. Před chvíli mi prcek krásne pokopal, tak jsem zase na pár hodin klidnější :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
9.6.15 12:51

@pe-terka víš co třeba ěnkteré ano aby slepě nedůvěřovala lékařům a pokud se jí nebude cokoliv zdát at jede do porodnice klidně o půlnoci. Bohužel s to ovlivnit nedá, když se něco stane tak je to okamžik. Malej i malá se hýbali normálně až do konce, nebylo tam nic co by mě nakoplo že se něco děje špatně a to jsme patřila mezi rizikové, utz každý 2-3 týdny :? jenže na poslední ko nebyl doktor z rizikovky a ten co tam byl se na mě ani nekouknul od pc na vše na co jsme si stěžovala je ok a co ešim jsme přece těhotná, porod nejdřív za měsíc, když jsme se bála aby malá neměla velkou váhu jako malej a tim pádem zbytečné komplikace tak co řešim když jdu na císař. Jo i placentu jsem zmínila že dle utz je horší a doktor že je to cukrovkou no a nic horšího než že malá ve mě umře se nestane :poblion: :poblion: takže pak jsme se jen zeptala jestli má o víkendu službu a prý že ne tak jsem mezi dveřma řekla že je to super a sestra že kdyby cokoliv at se zastavim. Já tam v neděli jela jen aby mě uklidnili že monitor ok, utz taky a malá se má dobře a vše je v pořádku ale jak už na monitoru byl problém tak mě bylo jasné že je zase průser, jen dřív než u Tomíka a naštěstí na příjmu byl super doktor, na utz jsme ležela přes půl h a pak právě řekl že vše vypadá hezky, malá má skoro 3kg což je víc než má mít takže dle něj i placenta ok ale kvli minulému porodu nic riskovat nebude, jenže u nás všude oslavy takže na celou porodnici byl sám tak všechny doktory odvolal z volna prot i primář byl protivnej a teda když už tam je že půjde i na sál :lol: Mě už to v tu chvíli bylo jedno kolik jich tam bude hlavně at je malá venku. A asi až pak na JIP mě to tak nějak došlo co se vše mohlo stát :jazyk: Ale věřim že být neriziková tak mě pošlou domů že mě nic neni a at si v po dojdu ke svému lékaři :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.6.15 13:03
@Markéta80 píše:
@pe-terka víš co třeba ěnkteré ano aby slepě nedůvěřovala lékařům a pokud se jí nebude cokoliv zdát at jede do porodnice klidně o půlnoci. Bohužel s to ovlivnit nedá, když se něco stane tak je to okamžik. Malej i malá se hýbali normálně až do konce, nebylo tam nic co by mě nakoplo že se něco děje špatně a to jsme patřila mezi rizikové, utz každý 2-3 týdny :? jenže na poslední ko nebyl doktor z rizikovky a ten co tam byl se na mě ani nekouknul od pc na vše na co jsme si stěžovala je ok a co ešim jsme přece těhotná, porod nejdřív za měsíc, když jsme se bála aby malá neměla velkou váhu jako malej a tim pádem zbytečné komplikace tak co řešim když jdu na císař. Jo i placentu jsem zmínila že dle utz je horší a doktor že je to cukrovkou no a nic horšího než že malá ve mě umře se nestane :poblion: :poblion: takže pak jsme se jen zeptala jestli má o víkendu službu a prý že ne tak jsem mezi dveřma řekla že je to super a sestra že kdyby cokoliv at se zastavim. Já tam v neděli jela jen aby mě uklidnili že monitor ok, utz taky a malá se má dobře a vše je v pořádku ale jak už na monitoru byl problém tak mě bylo jasné že je zase průser, jen dřív než u Tomíka a naštěstí na příjmu byl super doktor, na utz jsme ležela přes půl h a pak právě řekl že vše vypadá hezky, malá má skoro 3kg což je víc než má mít takže dle něj i placenta ok ale kvli minulému porodu nic riskovat nebude, jenže u nás všude oslavy takže na celou porodnici byl sám tak všechny doktory odvolal z volna prot i primář byl protivnej a teda když už tam je že půjde i na sál :lol: Mě už to v tu chvíli bylo jedno kolik jich tam bude hlavně at je malá venku. A asi až pak na JIP mě to tak nějak došlo co se vše mohlo stát :jazyk: Ale věřim že být neriziková tak mě pošlou domů že mě nic neni a at si v po dojdu ke svému lékaři :jazyk:

je fajn, že tu intuici máš tak vyvinutou. A klika byla, že v nemocnici nebyl ten lempl z poradny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
9.6.15 14:30

@Markéta80 Takže jestli jsem to trochu pochopila, tak za problémy s placentou mohla cukrovka? Já myslela, že pokud je léčená, že je vše normální, že proto se dělají ty testy, aby se to řešilo a zabránilo komplikacím. Já tedy cukrovku nikdy neměla, teď jdu na testy cca za 14 dní 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
9.6.15 14:43

@Mis3 @eva valoi v zájmu uchování psychického zdraví vypněte to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
9.6.15 14:47

Asi budu muset moc mě to nedá a děsím se čímdál víc a pak jsem steho úplně přešlá…musím číst to pěkné ať jsem v pohodě a nervák :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
9.6.15 15:07

@eva valoi jo cukrovka na tom podíl měla určitě. Já měla cukrovku silnou, na inzulínu, šílený dávky a stejně hodnoty nic moc :? :?. U Tomíka cukrovka s podobnou dávkou inzulínu, malej pak během 2 týdnů šíleně přibral ale placenta byla ok ;). Nikdo mě pak nic neřekl když tutlali i důvod císaře, primář mě do očí tvrdil že placenta byla ok :?. když jsme mu řekla že vím jak to vše bylo tak prý co řešim když je malá ok ne :roll:.Oni prostě placentu řešili jen aby nevrůstala do jizev na děloze a sice prý už neni ok tak jak by měl být ale když koukli na malou tak měla víc než by měla mít, průtoky vždy ok tak nic víc neřešili a já hned viděla vše v černých barvách :lol:, prý jsem extra případ a v každém těhu bylo prostě něco :mrgreen: :mrgreen: Se divim že jsem to ve zdraví přežila :mrgreen: :mrgreen: a to jsme si vždy myslela že nejnáročnější je otěhotnět a teprve // na testu to začalo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
9.6.15 15:16

@pe-terka jo s nim jsme měla už u prostředního neshody takže jak jsme ho tam viděla :cert: :cert: ale asi dobře že tam byl a pořádně na mě nenkouknul. kdyby se mě věnoval a nějak mě uklidnil ta bych se nechala a nikam nešla i když manžel říká že bych tam šla stejně. Původně jsme tam chtěla jít v sobotu jenže po pálivém jídle malá začla až moc kopat tak sjme nemohla říct že necítim pohyby a stejně vali zlobila už v břiše, řeknu že skoro necítim pohyby a sotva dolehnu na lehátko tak dostala škytavku :oops: :oops: to bylo trapný dost no :mrgreen: :mrgreen: ale že když už volali doktora na utz tak že at si lehnu at mají pro doktora i záznam z monitoru :? a pak už to šlo rychle i dkyž pro mě věčnost, rodila tam jiná paní a nevěděli jestli npůjde akutně na sekci, ta tam šíleně řvala a nakonec porodila tak jsme pak já hned jela na sál. Ptala jsem se co se mnou kdyby najednou se monitor celý zhoršil a doktor že mě kuchnou na pokoji 8o 8o 8o, dojela jsme tam kolem 13h a v 16:25 byla malá venku ;) a na oběd na který jsme se tak těšili snědla návštěva co přišla pak zapíjet malou takže ted vždy na její narozeniny dělam nakládanou čínu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ve výsledku oproti klukům na tom malá byla zdravotně nejlépe a hlavně cukrovka na ní vůbec nezačala působit :palec:, v termínu raději neodhaduji kolik by vážila :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.6.15 15:29

Ahoj holky, já jsem dnes 34+3 a pořád mám strach, že dítěti něco neuváženým pohybem, ohýbáním se apod zlomím. Mám poměrně malé bříško a tak má prcek čím dál míň místa. Teď, jak se měnilo počasí /bouřky, studená fronta/ tak bylo mimi strašně neklidné. Mám pak pocit, že z něj bude agresivní cholerik, jak tam kolem sebe kope. :)
Ale stejně jsou to takové hezké radosti… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
9.6.15 15:40

Tak jsem se moc neuklidnila, ale věřím, že to bude všechno dobré. Já mám taky sklon spíš k přenášení, tak ty poslední týdny mi taky nepřidávají. Ale zajímavé je, že i po 14 dnech přenášení (u třetího dítěte) jsem měla ještě nezkalenou vodu a placenta vyživovala standardně. Po 11 dnech přenášení také vše ok (u druhého dítěte). Kluci se narodili naštěstí na termín, sice po vyvolávání, ale dobrý.
U posledních dvou se mi děti ještě kolem termínu, pak po termínu přetáčeli sem tam (třetí dcera se po ukončeném 41. týdnu posadila, aby se po dvou dnech zase otočila hlavou dolů, čtvrťák se před ukončením 40. týdne položil na příčku, aby byl druhý den na šikmo, pak zase hlavou dolů, proto se ho rozhodli vyhnat hned. Z toho mám právě taky strach, že tam dělají takovéhle psí kusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
surfařka
10.6.15 10:33

Zajímavá diskuse :-) Myslela jsem si, že to tak mam jediná, jinak všude člověk slyší o plašících prvorodičkách…První těhotenství jsem měla úplně pohodové, nic jsem si nepřipouštěla, pak jsem sice začala mít problémy, takže bych se mohla vymlouvat, že to bylo tim, ale upřímně vim, že v dalším těhu bych se mnohem víc bála, i kdybych špatnou zkušenost neměla…A taky těhotenství vnímam jako to nejcitlivější období, kdy je spousta fakorů, co člověk nemůže ovlivnit. A pak se ještě dost bojim o mrně tak do 3 měsíců, pak už je to aspoň o něco lepší :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky