Strach o nenarozence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14809
8.6.15 19:52

@pe-terka Psala jsem to do diskuze, že je to ok, ale asi půjdu pro jistotu ještě jednou s odstupem času. Našla jsem i odpovědi na otázky té dr. Geleneky a ona sama je proto, aby se testovalo v každém trimestru jednou, aby se případně předešlo komplikacím. Docela se divím, že se to u nás nedělá, nato, že se dělá vše možné i nemožné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.6.15 19:53

@Brusiinka* Já taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.6.15 19:54

@matkabagristy Příběhy se smutným konce si odpustím, ale bez vás, bab z emimina, si to neumím už dost dobře představit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
8.6.15 19:57

@eva valoi já prvně rodila v pravěku. dostala jsem od sestry asi 4 stránkový letáček o průběhu těhotenství, občas mi nabrala krev, další kontrolu řekla- vše v pořádku. Paráda. Poslední jsem byla stará páka, takže jsem se musela rozhodovat, za třeba podstoupit amnio. Co mi vyjelo 8o Bylas jsem děsně vystresovaná. Naštěstí jsem chodila do práce, tebe zase zaměstnávají prcci, zkus se tomu nepoddávat. Držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
8.6.15 19:58

Taky jsem měla strach a stejně tak větší u dalších dětí. Nesnesla jsem ani pohled na postižené děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.6.15 19:59
@matkabagristy píše:
@eva valoi no, vybavilo se mi poslední těhotenství. Prostě si zakaž internet- příběhy se smutným koncem. Hlavně klid.

To je fakt, já jsem tyto příběhy taky záměrně míjela…A ke konci těhot. detailní porodní historky, dělalo mi to zle ;) Paradoxně když to vypuklo, byla jsem celkem v klidu…Ale těch pár týdnů předtím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
8.6.15 20:01

@eva valoi ja to mela taky tak. Jatedy prvne potratila v 8.tt. Pak jsem se bala hlavne na zacatku. A s kazdym tehotenstvim strach rostl. Ted v tpm poslednim jsem na zacatku strach ani nemela ale se zvysujicim se tydnem tehotenstvi se strach nasobil. A tak strasne se mi ulevilo po porodu, ze bylo vse v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
8.6.15 20:03

Tak koukam ze nejsem plasan sama…ja jsem teprve teda 4-5tt takze se desim co se vse muze stat :( ale doufam ze to vse vyjde nevim jestli bych zvladla ztratu…je to moje prvni mimco tak se s priteleme neskutecne tesime okoli to tedy jeste nevi az me na uz uvidi srdicko abych vedela aspon takhle ze neco je v poradku :) ale ten strach se strasnej…a jeste musim na kontorlu na hematologii protoze tam sem chodila uz predtim takze tam se taky desim co mi povi…16teho jdu jeste na gyn. tak se musim domluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
8.6.15 20:07

V prvním tehu špatné triply a odber plodovky-takze strašné nervy, ale mame doma krásného zdravého kluka.Ve druhem tehu jsme přišli o mimčo v 19tt-chromzomalni vada :(
A ted jsem v 18tt a tento týden se máme dozvedet výsledky z plodovky-takže opet strašné nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.6.15 20:07

Tak koukám, že v tom nejsem sama. Někdy závidím těm jak se říká jednodušším typům, které to tak neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.6.15 20:08

@Pajule22 Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
8.6.15 20:11
@Brusiinka* píše:
U prvních dvou těhotenství jsem neměla internet :mrgreen:

jo, jo, jo. u prvních dvou jsme byla v pohodě, protože jsem neměla internet, teď potřetí jsme se od začátku do konce pronervila, pořád jsme sledovala, jestli mi náhodou neodtéká voda(deníček někd, e nevím jeslti tady, jak se nějaký mamince udělala v obalech dírka)..furt jsem se něčeho bála, každýho píchnutí :roll: u prvních dvou jsem řešila jen pohyby, to jsem byla schopná nebohý mrně ve 3 ráno, když jsme šla na záchod, budit třepáním břicha, aby se pohlo, a já mohla v klidu usnout..napotřetí jsme k tomu přidala ještě víc stresu no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
8.6.15 20:17

Jsem tehotna podruhé. Těhotenství me hodne překvapilo a dost mi trvalo než jsem ho přijala. Tím spíš mám teď hruzu, že se něco stane a ja budu žít s tím, že jsem mimco nechtela…

• Citovat
  • Upravit
25179
8.6.15 20:21

Holky, ono je to asi přirozené, ten narůstající strach. Jak „stárneme“, vlastně moudříme, člověk kolem slyší, co všechno se může stát…Doktoři nám kolikrát na klidu taky nepřidají (často úplně zbytečně). No, a jak máme těch dětí hodně, máme za ty už narozené zodpovědnost. Takže jakákoli zdravotní komplikace, notabene s hospitalizací, by silně narušila chod rodiny. Chlap celodenně zaskočit nemůže, protože někdo tu rodinu živit musí, a ne každý má za zády babičky…
Všem nervozním těhulím držím pěsti, ať je vše v nejlepším pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
8.6.15 20:28

Já jsem tedy o dítě přišla, ale myslím, že to není až tak podstatný. Strach jsem měla pořád a velký. Přála jsem si to zaspat, fakt. A probudit se až po porodu. Dokonce si říkám, že už bych to znovu nedala, tu nejistotu. Já teda neměla nikdy klidné těhotenství ani porody, ale vše dobře dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí