Strach o nenarozence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
8.6.15 20:21

Holky, ono je to asi přirozené, ten narůstající strach. Jak „stárneme“, vlastně moudříme, člověk kolem slyší, co všechno se může stát…Doktoři nám kolikrát na klidu taky nepřidají (často úplně zbytečně). No, a jak máme těch dětí hodně, máme za ty už narozené zodpovědnost. Takže jakákoli zdravotní komplikace, notabene s hospitalizací, by silně narušila chod rodiny. Chlap celodenně zaskočit nemůže, protože někdo tu rodinu živit musí, a ne každý má za zády babičky…
Všem nervozním těhulím držím pěsti, ať je vše v nejlepším pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
8.6.15 20:28

Já jsem tedy o dítě přišla, ale myslím, že to není až tak podstatný. Strach jsem měla pořád a velký. Přála jsem si to zaspat, fakt. A probudit se až po porodu. Dokonce si říkám, že už bych to znovu nedala, tu nejistotu. Já teda neměla nikdy klidné těhotenství ani porody, ale vše dobře dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
8.6.15 20:38

@fragola : ty jo, desáté dítko 8o, fakt smekam :kytka:
Zakladatelko pardon za OT, ale tohle se nedá neokomentovat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
8.6.15 20:44

@eva valoi u prvního jsem se bála do 12tt pak už jsme byla v klidu, no jo bez netu takže jsme nic netušila :mrgreen:. U Tomíka jsme taky byla v klidu, sice rizikové těhu ale nic moc mě nebylo až na konec, akutní sekce :(, nikdo nevěděl co se děje, dle utz nic jen byl malej strašně velikej na to že byl jen 36tt :? a po porodu doktor že měl uzel a pupečníku a stačilo kdyby se jen blbě otočil takže u Vali jsem se fakt bála, od toho 30tt :jazyk: furt jsme si hlídala jestli se hýbe a stejně jsme pak o víkendu řekla že musim na ko jinak se zbláznim jen jsem si musela vymyslet důvod :oops:, zhledem k rizikům že teda na monitor a pak na utz a sestry se smály ale z chvíli koem mě lítali že malá se vůbec nehýbá a když jsme řekla že to samé bylo i minule a bl tam uzel tak hned na utz a doktor že vše vypadá dobře a i k týdnu co je je váha ok ale že se těhu musí ukončit a malá jít ven protože ten monitor je hodně ošklivej a nebude nic riskovat :?. Tak byl ne akutní císař a žádný uzel jen placenta na kaši, doktor pak za mnou byl že chtěl placentu poslat na rozbor ale protekla mu mezi prstama a nechápe že malá vbec žije a měla slušnou váhu ;). Manžel říká že mam vnitřní pocit a vždy to zafungovalo. malá by prý do pondělí nepřežila, do poslední chvíle se hýbala dobře takže tam byl jen můj strach že do termínu nepřežije a už od nějakého 32tt týdne jsme si říkala at jí raději už vyndají :lol: Ten strach byl šílenej, já teda v 8tt hrozně krvácela takže do 24tt jsme jen ležela a pak jak se vše uklidnilo tak pak ten pocit že je dítě už celkem veliké a kdyby se něco stalo :? ale asi to bylo dobře že jsme se bála, být klidu že se nic nestane tak tady malá neni, ko jsme měla o týden později :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
8.6.15 20:57

My o mimčo přisli ve 22.tt,takže ted jsem ve 25.tt a strach je obrovský od záčátku, už jsme si prošli stresama, prvně špatný testy na DS, nepotvrzeno, pak jsem měla podezření na nádor v prsu, nepotvrzeno a dneska mě vyšla blbě tehu cukrovka, takže pořád něco a už jsem z toho na nervy, ale malá si vesele kope, tak si říkám, že to musí už dobře dopadnout, ale nevím zda dám pak někdy další těhu :nevim: přítěl by si přál moc, ale já nevím. Už jsem ze všeho vyděšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
8.6.15 21:03

To se tedy po tom všem tedx děsím co mě také čeká…ale doufám že to vyjde nevím jestli bych to psychicky unesla kdyby to nevyšlo…na to asi nesmím ani pomýšlet, ale strach mám opravdu veliký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
8.6.15 21:07

@Mis3 člověk si to nesmí připouštět, protože by se zbláznil a hlavně, když se na to budeme dívat pozitivně, jen nám to i mimču prospěje :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
8.6.15 21:07

@eva valoi doufám, že už to tu nečteš 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.6.15 22:19
@Markéta80 píše:
@eva valoi u prvního jsem se bála do 12tt pak už jsme byla v klidu, no jo bez netu takže jsme nic netušila :mrgreen:. U Tomíka jsme taky byla v klidu, sice rizikové těhu ale nic moc mě nebylo až na konec, akutní sekce :(, nikdo nevěděl co se děje, dle utz nic jen byl malej strašně velikej na to že byl jen 36tt :? a po porodu doktor že měl uzel a pupečníku a stačilo kdyby se jen blbě otočil takže u Vali jsem se fakt bála, od toho 30tt :jazyk: furt jsme si hlídala jestli se hýbe a stejně jsme pak o víkendu řekla že musim na ko jinak se zbláznim jen jsem si musela vymyslet důvod :oops:, zhledem k rizikům že teda na monitor a pak na utz a sestry se smály ale z chvíli koem mě lítali že malá se vůbec nehýbá a když jsme řekla že to samé bylo i minule a bl tam uzel tak hned na utz a doktor že vše vypadá dobře a i k týdnu co je je váha ok ale že se těhu musí ukončit a malá jít ven protože ten monitor je hodně ošklivej a nebude nic riskovat :?. Tak byl ne akutní císař a žádný uzel jen placenta na kaši, doktor pak za mnou byl že chtěl placentu poslat na rozbor ale protekla mu mezi prstama a nechápe že malá vbec žije a měla slušnou váhu ;). Manžel říká že mam vnitřní pocit a vždy to zafungovalo. malá by prý do pondělí nepřežila, do poslední chvíle se hýbala dobře takže tam byl jen můj strach že do termínu nepřežije a už od nějakého 32tt týdne jsme si říkala at jí raději už vyndají :lol: Ten strach byl šílenej, já teda v 8tt hrozně krvácela takže do 24tt jsme jen ležela a pak jak se vše uklidnilo tak pak ten pocit že je dítě už celkem veliké a kdyby se něco stalo :? ale asi to bylo dobře že jsme se bála, být klidu že se nic nestane tak tady malá neni, ko jsme měla o týden později :(

Tak tomu se říká šestej smysl :think:. Je super, že Ti takhle funguje intuice :palec:. Takových krásných dětí by bylo škoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
8.6.15 22:27

@Kamcca ahoj taky jsem měla placentu na přední straně a pohyby jsem cítila krásně:)
Teda toto letí už si tak daleko 24 týden mátě za sebou to už je dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
9.6.15 06:49

@matkabagristy No teď jsem to dočetla. @Markéta80 Tak ještě že to dobře dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
9.6.15 06:52

@Markéta80 S tou placentou to nechápu, jak se to mohlo stát? Neřekli Ti nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8769
9.6.15 10:37

@luciekal ahoj njn ale ty jsi na rozdíl ode mě hubená :)))). Já se utěšuji tím, že to tam tlumí ještě břicho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
9.6.15 10:41

@Kamcca spíš záleží jak tam mimčo leží.
Ono to uteče:) Chápu tvůj strach já se bála pokaždé co jsem šla kontrou pokaždé co jsem déle necítila pohyby chudinku malou jsem šťouchala:(:)
Po 30 týdnů už to bylo peklo dvakrát až třikrát týdně na kontrole průtoků.
Po porodu jsem měla ještě větší strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
9.6.15 10:47

@eva valoi nic, nakonec primář že prý císař nebyl nutný. pro něj ne když byl vytáhnut od grilovačky :cert: :cert: navíc netušil že za mnou byl na JIP doktor co mě přijímal a řekl mě co se stalo. Jo v porodopisu bylo že mě rupla plodovka takže malá nedonošená a zbytečně do ní rvali atb kvůli případné infekci :cert: :cert:. To víš nemohli mít u rizikové pacientky 2× hrozící hypoxii :cert: :cert:. Doktor říkal že viděl za svůj život velký počet placent ale takovou co jsem měla já viděl a nikdy dítě nepřežilo. Prý jsme měla být v nemocnici dávno a císař se měl plánovat a já tam byla v týdnu a jiný doktor mě s evšim poslal někam takže jsme věděla že o víkendu tam budu. od toho 30tt už říkali že je placenta horší a že je to i mojí cukrovkou ale průtoky ok a malá byla váhově spíš víc :lol: @pe-terka manžel to říkal že to neni možné, ještě než jsme šla jsme se chytli že tam budu za blázna a pak psal že už dodělává jídlo kdy přijedu a já mu jen stihla napsat že se vše opakuje a malá musí během pár h ven :jazyk: Pak všichni kolem mě lítali, čuměli na monitor že je něco špatně ale prý i utz ok, průtoky ukázkové ale malá se nehýbala, ještě zkoušeli že mě udělají císaře ráno a že budu furt na monitoru. Po tom když jsme řekla at podepíšou papír že se malé nic nestane jsem do půl hodiny byla na sále :mrgreen:, napřed odsávali plodovku a pak i placentu :? ale v tu chvíli mě to bylo fuk, malá řvala na celý sál tak jsem hned byla v klidu že žije jen mě přišla malinká :mrgreen: tak jí pak hned vezli na nedonošence protože jí byla zima :mrgreen:. a jelikož jsme tam rodily dvě se stejnym příjmenim tak manželovi řekli že má chlapečka a manžel že dalšího kluka nechce že máme mít holku :mrgreen: :mrgreen: pak mě potkal u dveří u JIP a říkal že máme dalšího kluka tak jsem ho poslala na nedonošence že je to fakt holka :mrgreen: :mrgreen: Takže u Vali těhu byl jen strach a stres :jazyk:, nikdy více bych asi byla už v blázinci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí