Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, je to nejspíš blbé ale chci se zeptat jestli někdo nemáte zkušenost nebo jestli jste prožili to stejné a mate nějaký recept jak na to. K věci bydlím v paneláku a umřel v bytě vedle mě soused nevím jak dlouho tam byl max 1-2dny já zrovna byla doma. Nějak to ve mě zůstalo a druhy den sem odjela a po 3 dnech sem se vrátila ale premahala mě strašná úzkost a strach pořad sem cítila zvláštní pocit a na balkoně puch. V noci sem nemohla spát bušení srdce a ten blby pocit strachu a toho všeho mě nedovolil usnoust. Musela sem opět odjed ale takhle to nejde pořad. Při představě že se vrátím domu a budu tam muset spát mě je do breku. Říkám si jestli to mám v hlavě a zbytečně hystercim ale ten pocit strachu s toho něčeho ani nevím s čeho nedokážu popsat. Mate někdo podobnou zkušenost? Nebo já už sama kroutim hlavou nad sebou čeho se to vlastně bojím ale ten pocit …
Příspěvek upraven 03.09.24 v 20:45
@Emilie999 píše: Více
A Ty býváš celkově úzkostnější?
Nechápu, čeho se bojíš, jakože Tě bude chodit strašit nebo o co jde? ![]()
Pokud ho tam někdo nezabil a tobě nehrozí to stejný tak jsi hysterická.
@sardegnna Ano jsem citlivější a samotnou mě to zaráží. Ani nemá důvod my spolu vycházeli dobře.
Nerozumím sama sobě čím to muže být. Vím že mrtvý neublíží. Jen ten puch pořad cítím ikdyz to mám třeba jen v hlavě. Asi sem d** no nevím jak to vysvětlit.
@JancaS84 Nejspíš sem ale díky za názor.. třeba si pak řeknu že prostě sem hysterka a bude to OK.
@Emilie999 sousedka to měla taky když vedle v bytě umřela jedna pani a to ji odvezli hned… říkala ze tak 14 dni ji tam nebylo úplně příjemné a pak to pomalu přešlo 😊
@Anikaa02 Moc děkuji já myslela ze fakt sem divna. Děkuji za odpověď
@Emilie999 pravdepodobne nekdo zemrel i v tom byte, co zijes a ve vsech okolo a na vsech mistech, kde jsi kdy byla, nekdo umrel.
@Pudloslava píše: Více
to myslím, že ne - většina lidí umírá v nemocnici
@Pudloslava tam kde žiju nikdo neumřel.. a v tom ostatním mate pravdu a vím to..
@stinga píše: Více
to sice jo, ale lidi je hodne a i te mensiny je hodne. slysela jsrm o hodne lidech, co zemreli doma, nebo na ulici. A to navic mluvime o moderni dobe, cca poslednich 50-100 letech. Kolik asi lidi zilo svuj zivot v historii na území CR. Pokud zije na miste, kde bylo i driv osidkeni, strasi tam nejmin tisice mrtvol
Je to neprijemne, ake ja to nedopisu, blvej tekefon…
Vygooglila jsem, ze doma zemre 27% lidi, ale pocitaji se do toho i duchodaky, protoze tam maji TP.
No z čeho máš asi strach a z čeho to pramení? Na 98% bych tipla, že ti prostě touto událostí smrt vpadla do života a máš strach ze smrti. ( I když to třeba vědomě neumíš pojmenovat a proto jsi zmatená a „hysterická“). Pokud jsi nikdy nebyla na pohřbu v kostele s otevřenou rakví, pokud ti neumřel nikdo doma (mně třeba už ve 20 letech, našla jsem na podlaze dědu), pokud ti celkově nikdo blízký neumřel…tak jsi neměla potřebu smrtelnost nijak víc řešit a ted je to kvůli tomu sousedovi na talíři. To je bohužel side efekt naší společnosti. Smrt jsme vytěsnili na okraj a děláme, že není, užíváme si… Na každýho to pak jednou dolehne. Jak to řešit? Vím, co fungovalo na mě, ale to psát nebudu, každý má tohle jinak.
No tak teď zkus spát nějakou dobu u zapnuté televize, která ti zaměstná myšlenky, dokud neusneš a taky tam nebude takové ticho. Pokud tě to ani za delší dobu nepřejde, tak jedině se odstěhovat, pokud jsi v nájmu, nebo navštívit terapeuta.