Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
No, myslím, že jsi toho zažila hodně a dlouhodobou bolest.
Věřím ti to, znám to.
Teď už to bude jen lepší.
Mam venku tři osmičky a pouze jedna byla v pohodě. Jednu ještě mám a ta si zatím žije svým životem, na vytažení už je, ale na stomatochirurgii zatím nechávají tak a pozoruje se.
Dost záleží jak roste. Mne se ty me motaly kořeny až do pětek a zubař mi tak odrovnal šestku a pětku vlevo dole, takze tam mam implantáty, ale to bylo po staru…, teď uz by se takové věci dít neměly a vybíráš i dle referencí.
Se zubaři a jejich zákroky mame mnozí stejné zkušenosti.
Tvé trápení se vyřeší, dostaneš péči.
Stomatochirurgie je v tomhle lepší, než zubař.
Dej vědět a drž se ![]()
Já to mám za sebou, sekali mi 2 naráz, asi 45 min. Měla jsem strašný strach a vůbec jsem krom tahání nic necítila. Měla jsem supr doktora, dostala jsem pak atb a hojilo se to krásně, bez komplikací.
Když si vzpomenu na čištění kanalků a tahání nervů, co jsem zažila nejhorší co mohlo být, tohle byla procházka růžovou zahradou.
Neboj se nic, bude to dobré ![]()
Já stran zubů zažil jak pes, kupodivu chlapi zubaři byli ve větším poměru vůči zubařkám citlivější, ale i silnější, jistější…Ale dvě, možná tři zástupkyně něžného pohlaví té profese taky byly výborné, s jednou jsem i chodil-ježiš, já už jsem fakt starej! No, k věci-i když jde o procedůru nepříjemnou, opichy bolest zruší. Já jsem našel pomocnou metodu-jednak před akcí vynechám min. jedno jídlo, které bych si jinak dal, a především si představuju, že už to mám za sebou, uplně si promítám cestu domů-klidně stále dokola…
@Pedro867 píše: Více
Tak nějak, představovat si hezké věci.
A odměnit se, já si koupila knihu, kabelku a boty ![]()
Byla jsem nedávno. Taky ji měly řezat. Nervy strašný. Spis než z bolesti tak z neznáma. Hodně jsem se dopředu ptala. A nečetla si děsivě zkušenosti.
a kromě těch chvil po tom co mas v puse co to necítíš a cítíš se divně to bylo v pohodě. Ibuprofen na noc a ráno do práce. Fakt se neboj.
Taky mám za sebou. Trvalo to dýl, ale to jen proto, že kořen ne a ne vyrvat, ale jak to bylo ze všech stran mrtvý, nebylo cítit nic. Pak antibiotika kvůli infekci, za 2 dny kontrola, pohoda. Hele, porod byl několikrát horší. Radši 10 extrakci osmiček než jeden porod. To dáš, jsou horší věci.
Také mám za sebou řezání spodní.
Ty jsou bohužel horší, ale není to fakt žádná hrůza. Vlastně nejhorší je to umrtvování, pak už nic necítíš. Trochu mi dělalo problém mít 20 minut otevřenou pusu, ale bolest žádná.
Hojení také nebyla žádná katastrofa. Jedna mě teda bolela dost, ale brufeny to z větší části tlumily.
Dneska už to trhání osmiček není jako dřív, protože se většinou chodí na stomatochirurgii, nebo někým, kdo se tím zabývá.
Dřív to trhal každý zubař a né každý to uměl.
Na extrakci osmicek jsem si zaplatila analgosedaci na stomatochirurgii a bylo to jedno z mych nejlepsich zivotnich rozhodnuti. ![]()
Ahojky, tak se mi to blíží, střídavě mam strach a střídavě jsem v klidu. A nakonec osmičky budou dvě, takže taky jobovka. Můj předchozí zubař totiž zanedbal, co se dalo, takže návštěv u zubaře si, bohužel, užiju trochu víc.. Už aby to bylo zamnou.
![]()
Mám venku dvě osmičky, mám jeden implantát a půjdu na trhání třetí osmičky…a brzy taky zase na operaci břicha, což mi přijde mnohem horší, už jsem něco zažila, tak se drž, umrtvené nebolí, až když to přichází k sobě, tak musíš hodně pečovat
@Anonymní píše: Více
Držím pěsti pro Tvé štěstí. Jo a připrav si nějaké móóóc dobré zmrzliny, jogurty a zubní pasty, které po rozetření jazykem v ústech po chvíli způsobí nižší bolestivost…
Mě tahali osmičku zrovna teď v pátek, ještě je to čerstvé. A nešla, potvora, taky se muselo zasahovat do kosti. A pan doktor to zvládl, i když u toho strašně sakroval. Já mám totiž extra malou pusu a nemohl se tam pořádně dostat.
Dostala jsem Aulin proti bolesti, teď už ho brát nemusím. Antibiotika rovnou taky, říkal, že při zásahu do kosti se určitě objeví otok a aby nebyl problém se zánětem. Prý co by dal za Lucku Bílou 😀
Doporučím ti dýchat zhluboka. Na 2 doby nádech, pak zadržet dech a pak na 3 doby výdech. Bude to dobré a zvládneš to ![]()
Ahojky, mám to od středy za sebou. Otok mám hlavně u dolní čelisti, ale už od prvního dne jím kašičky, přesnídávky, mixované polévky, tak mám aspoň dietku😁nebylo to tak hrozné, dalo se to zvládnout, nebyly příjemné ty zvuky a jak to páčil, ale jinak dobrý. Hojí se mi to hezky, na pohled to vypadá dobře. Bolí mě akorát ten otok a krk při polykání, ale dnes je bolest nižší a to je to třetí den. Mám antibiotika a na bolest Nimesil. Hodně odpočívám a doufám, že to bude každým dnem lepší a lepší
ale na ty další dva zuby teda spěchat nebudu😅
Ahojky všem. Za týden mě čeká extrakce osmičky dole, je napůl prořezaná, ostatní jsou vyrostlé a v pohodě, ty zůstanou zatím kde jsou😁. Tahle jedna osmička, co jde ven, jde právem, už mě dlouhodobě zlobí a několikrát ročně se prořezává nebo se mi udělá zánět a týden trpím bolestí a dáseň mám roztrhanou a bolavou. Posledně mě to potrápilo zrovna na Vánoce, tak jsem ještě akutně šla k zubaři pro antibiotika a za týden mě čeká extrakce - vysekávání. Vím, že je to potřeba, vím, že mě to zbaví trápení, ale mám hrozný strach z toho neznáma. Moje bývalá zubařka byla ze staré školy, vrtala vždy bez umrtvení, ani mi to nikdy nenabídla a jednou mi i trhala bez umrtvení nervy, z toho mám dodnes trauma a viděla jsem tenkrát snad všechny svaté, hororový zážitek. Teď mám super hodného zubaře a i tam, kam jdu a stomatochirdu, mají super recenze. Čím jsem starší, tím jsem víc úzkostnější a citlivější člověk, prošla jsem si dříve úzkostmi a panickými atakami, vše jsem zvládla bez léků, sama a za pomoci terapií a seberozvoje, začala jsem bydlet sama v jiném městě i změnila práci, jsem na sebe v tomto pyšná. Ale jak jde o krev nebo zákroky, mám strach, ne z bolesti, ale moje vysoká citlivost a úzkost mě stresují a plánují katastrofické scénáře hrozně dopředu. Bojím se taky, že mi bude z nervů nějak špatně a mám i strach, že zubaři to tím svým stresem akorát zkomplikuju🙈 všechny výkony lékařské i zubařské vždy zvládnu v pohodě, toleruji i bolest, ale zkušenosti se zubařem ze mě udělaly totálního nerváka, jak jde o zuby, kor první extrakci v životě. Každý mě straší krví a zvuky při vyndávání a bojím se hrozně moc, zároveň se těším, až to bude zamnou, odpadne mi tento strašák… Nějaké rady a tipy pro úzkostnějšího člověka, co má trauma ze zubařů? Napadlo mě i dát si před extrakcí Lexaurin, prý to nevadí, ani s anestezií, stejně mám přijít najezená, ale bojím se, že ani ten mi nezabere😅 děkuji za odpovědi, zkušenosti a přeji hezký večer.
Příspěvek upraven 26.01.26 v 20:47