Jak vyřešit chybějící zuby? Implantáty jsou drahé.

Anonymní
22.1.26 07:46

Chybí hodně zubů

Ahoj, jak jste řešily chybějící zuby?
Implantáty jsou velmi drahé, na to nebudu mít nikdy.

Chybí mi nahoře vpravo 7 a 6 a dole vlevo 7 6 a 5. Ostatní zuby jsou v pořádku.
Co s tím? Chodit takhle prostě dál a neřešit? Ale to je riziko, že přijdu o všechny, prý se zuby nějak posunou.

Nemám 100 000 na implantáty.

A částečná náhrada by pomohla? Můstek nemá se kam uchytit, nemám osmičky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21529
22.1.26 07:53

Já bych takto nechodila, opravdu riskuješ, že přijdeš i o zbytek zubů. Je škoda, že to došlo až takto daleko a nejde udělat můstek. On by se dal dát na pozici sedmičky čep a na ten nasadit můstek. Ale doktor ti určitě říkal varianty a předběžný odhad nákladů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.26 08:00

No ja si se zubařkou ještě můžu o tom promluvit, tehdy jsem řekla, že nechci nic, ale varovala me, že se zuby můžou posunout

• Citovat
  • Upravit
33443
22.1.26 08:01
@Anonymní píše: Více

Zajdi si k zubaři, určitě to nějak půjde. Co korunky? Tuším, že některé proplácí i pojištovna :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33443
22.1.26 08:02

No a proč si to už dávno neřešila a řekla jí že nic nechceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.26 08:03

Až tam budu mít kontrolu tak se poptam jaké mám možnosti, jen když jsem slyšela slovo implantát tak jsem rekla, že nechci nic, je to drahé a bojím se vrtání

• Citovat
  • Upravit
21529
22.1.26 08:09

Takže radši přijdeš o všechny zuby? No to je velmi moudré… Ty zuby se budou v puse posouvat. Navíc pokud zub nemá proti sobě druhý při kousání, tak se začne postupně uvolňovat a vypadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.26 08:28

Nechci o ně přijít, jen nevím jaké mi nabídne možnosti..na implantáty opravdu nemám

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.26 08:30

Já mám treba klapáky a to mi chybí daleko víc zubu. Na implantáty bych mela, ale… hrozí riziko, že mi telo ty implantáty proste neprijme, mám v okolí lidi, kterí mají v puse i penezence díru, to nechci. Takže částečné klapáky, ono když se to hezky udělá, tak to není ani poznat, v práci to nikdo nepoznal, že nemám své zuby. Korunky mi vždy padaly, nebo se mi zlomily, já dala tolik peněz do zubu, že za to mohlo být splacené nové auto. A nic z toho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.26 08:34
@nozu píše: Více

Já nemám vpravo nahoře čtyřku, vpravo dole sedmičku, vlevo nahoře pětku, dole vlevo sedmičku. Vytrvalá mi to stará zubařka před důchodem… No mám to tak vše už 15-20 let… Neposouvá se nic, zuby oproti se nekyvou.

• Citovat
  • Upravit
79908
22.1.26 08:36

To musí být ošklivý pohled, ta čtyřka a pětka jsou vidět, když mluvíš. Říká se tomu zuby jak noty na buben, samá pauza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.26 08:38
@inkakřivák píše: Více

Ta pětka nejde vidět, čtyřka jen když se směju… Joo je to bohužel tak. Tu čtyřku chci implantát. Aspoň ten jeden.

• Citovat
  • Upravit
22.1.26 08:40

Ale to neznamená, že zakladatelka bude mít stejné štěstí. Řešila bych to a našetřila, taky se bojím vrtání implantátů kdyby mě to potkalo, ale co člověk nadělá. Už aby medicína pokročila víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79908
22.1.26 08:40

A proč ne mustek i na ty další? Mladé - a nakonec i staré - ženské bez zubů je hrozný pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.26 08:42
@Sedmikráskakrásná píše: Více

No já letos platím dva přední zuby. To je po úrazu. To jsem nepsala, nebo to už budu mít za měsíc hotové. 40tis jen to hvizdlo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.