Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Já bych takto nechodila, opravdu riskuješ, že přijdeš i o zbytek zubů. Je škoda, že to došlo až takto daleko a nejde udělat můstek. On by se dal dát na pozici sedmičky čep a na ten nasadit můstek. Ale doktor ti určitě říkal varianty a předběžný odhad nákladů.
No ja si se zubařkou ještě můžu o tom promluvit, tehdy jsem řekla, že nechci nic, ale varovala me, že se zuby můžou posunout
@Anonymní píše: Více
Zajdi si k zubaři, určitě to nějak půjde. Co korunky? Tuším, že některé proplácí i pojištovna ![]()
No a proč si to už dávno neřešila a řekla jí že nic nechceš?
Až tam budu mít kontrolu tak se poptam jaké mám možnosti, jen když jsem slyšela slovo implantát tak jsem rekla, že nechci nic, je to drahé a bojím se vrtání
Takže radši přijdeš o všechny zuby? No to je velmi moudré… Ty zuby se budou v puse posouvat. Navíc pokud zub nemá proti sobě druhý při kousání, tak se začne postupně uvolňovat a vypadne.
Nechci o ně přijít, jen nevím jaké mi nabídne možnosti..na implantáty opravdu nemám
Já mám treba klapáky a to mi chybí daleko víc zubu. Na implantáty bych mela, ale… hrozí riziko, že mi telo ty implantáty proste neprijme, mám v okolí lidi, kterí mají v puse i penezence díru, to nechci. Takže částečné klapáky, ono když se to hezky udělá, tak to není ani poznat, v práci to nikdo nepoznal, že nemám své zuby. Korunky mi vždy padaly, nebo se mi zlomily, já dala tolik peněz do zubu, že za to mohlo být splacené nové auto. A nic z toho.
@nozu píše: Více
Já nemám vpravo nahoře čtyřku, vpravo dole sedmičku, vlevo nahoře pětku, dole vlevo sedmičku. Vytrvalá mi to stará zubařka před důchodem… No mám to tak vše už 15-20 let… Neposouvá se nic, zuby oproti se nekyvou.
To musí být ošklivý pohled, ta čtyřka a pětka jsou vidět, když mluvíš. Říká se tomu zuby jak noty na buben, samá pauza.
@inkakřivák píše: Více
Ta pětka nejde vidět, čtyřka jen když se směju… Joo je to bohužel tak. Tu čtyřku chci implantát. Aspoň ten jeden.
Ale to neznamená, že zakladatelka bude mít stejné štěstí. Řešila bych to a našetřila, taky se bojím vrtání implantátů kdyby mě to potkalo, ale co člověk nadělá. Už aby medicína pokročila víc
A proč ne mustek i na ty další? Mladé - a nakonec i staré - ženské bez zubů je hrozný pohled.
@Sedmikráskakrásná píše: Více
No já letos platím dva přední zuby. To je po úrazu. To jsem nepsala, nebo to už budu mít za měsíc hotové. 40tis jen to hvizdlo.
Ahoj, jak jste řešily chybějící zuby?
Implantáty jsou velmi drahé, na to nebudu mít nikdy.
Chybí mi nahoře vpravo 7 a 6 a dole vlevo 7 6 a 5. Ostatní zuby jsou v pořádku.
Co s tím? Chodit takhle prostě dál a neřešit? Ale to je riziko, že přijdu o všechny, prý se zuby nějak posunou.
Nemám 100 000 na implantáty.
A částečná náhrada by pomohla? Můstek nemá se kam uchytit, nemám osmičky.