Strach z narkózy

375
20.12.11 18:44

Strach z narkozy

Ahojky holčiny,
příští týden mám nastoupit do nemocnice na hysteroskopii po spontánním potratu a mám hrozný strach z narkozy. Ještě nikdy jsem ji neměla a prostě se fakt děsím. Jak to uspání a probuzení probíhá? A co potom? Je člověku zle? Můžete mě prosím uklidnit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
20.12.11 18:50

Před víc jak rokem jsem podstoupila malý gynekologický zákrok v krátké narkóze.
Na jednu ruku mi dali měřák tlaku, do druhý kanylu a čekala jsem, dali mi masku s kyslíkem, pod kterou se mi paradoxně hůř dýchalo, ale byla to jen chvilička a byla jsem v limbu. Probrala jsem se na dospávacím pokoji, matně si pamatuju, že za mnou asi byl dr, ale já pak zase usnula a hezky se vyhajala :lol: Pak jsem si opatrně sedla, nic mi nebylo, žádné nevolnosti, žádné bolesti, pohoda, jen děsná žízeň. Půl hodiny od toho posazení jsem už opouštěla kliniku s mým mužem :palec:
Takže já bych si takovou narkozu dala klidně jednou týdně, krásně jsem si odpočinula :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
20.12.11 18:51

Já měla celkovou narkozu při porodu, Anestezioložka na mě mluvila a najednou nevím nic, až pak po hodině, že na mě manžel mluvil, co máme atd. Ale druhej den jsem si

Strach jsem nestihla mít, šlo o akutního císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
20.12.11 18:52

Ptala jsem se svého dr, jestli to jde bez nebo jen lokálně a on mi říkal, že to hrozně bolí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
20.12.11 18:53
Hogata píše:
Ahojky holčiny,
příští týden mám nastoupit do nemocnice na hysteroskopii po spontánním potratu a mám hrozný strach z narkozy. Ještě nikdy jsem ji neměla a prostě se fakt děsím. Jak to uspání a probuzení probíhá? A co potom? Je člověku zle? Můžete mě prosím uklidnit :D

tak ja byla v narkoze cca 13min kdyz mi delali revizi po ZT, taky jsem se strasne bala, hrozne jsem se ji branila, ale usnula jsem ani sem nevedela jak, niceho se neboj, me nebylo po probuzeni nic(opravdu jsem od pulnoci nejedla a ikdyz rikali ze se muzu 4hodiny pred napit tak jsem taky nic nepila), hodinu jsem ji dospavala a pak do regulerniho vyspani do druhyho dne jsem si prisla jako nafetovana :mrgreen:
zakrok byl odpoledne kolem treti a v osm vecer me pustili domu

Příspěvek upraven 20.12.11 v 18:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683

já absolvovala narkozu třikrát, operace kotníku, ta první trvala skoro pět hodin, po probuzení mi bylo strašně zle, celý den jsem prozvracela, další dvě operace probíhaly cca půl hodiny, a po probuzení pohoda, nic mi nebylo, takže asi záleží na délce, jinak příprava klasika, nejíst, nepít a těsně před ní ti dají moc prima injekci, po které ti bude fakt skvěle :-) neboj, to zvládneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
Gladys píše:
Před víc jak rokem jsem podstoupila malý gynekologický zákrok v krátké narkóze.
Na jednu ruku mi dali měřák tlaku, do druhý kanylu a čekala jsem, dali mi masku s kyslíkem, pod kterou se mi paradoxně hůř dýchalo, ale byla to jen chvilička a byla jsem v limbu. Probrala jsem se na dospávacím pokoji, matně si pamatuju, že za mnou asi byl dr, ale já pak zase usnula a hezky se vyhajala :lol: Pak jsem si opatrně sedla, nic mi nebylo, žádné nevolnosti, žádné bolesti, pohoda, jen děsná žízeň. Půl hodiny od toho posazení jsem už opouštěla kliniku s mým mužem :palec:
Takže já bych si takovou narkozu dala klidně jednou týdně, krásně jsem si odpočinula :mrgreen:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
20.12.11 18:54

Narkóza je v pohodě :-). Měla jsem akutní sekci, takže vše bylo v klidu a pohodě, najednou špatné CTG a už to frčelo. Nic si nepamatuju, nic nepříjemnýho jsem necítila, žádný, že by do mě řezali zaživa :-), jen mi na pooperáku po narkoze byla hrozná zima, klepala jsem se jak drahej pes. Sestřička mě ohřívala, balila do peřin, byl to docela příjemnej rauš, všechno bylo z povzdáli, takové hezky vzdálené, nic mě nerušilo… Za nějakejch 15 hodin jsem pelášila do sprchy :-).

Příspěvek upraven 07.02.16 v 15:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
20.12.11 18:57
Hogata píše:
Ptala jsem se svého dr, jestli to jde bez nebo jen lokálně a on mi říkal, že to hrozně bolí :(

prosim te a kde ti to budou delat?
ja u apolinare podepisovala papir ktery byl shodny jak pro revize tak pro hysteroskopie a tam se psalo ze se zakroky provadi v narkoze

jenomze on je taky rozdil mezi narkozama, tyhle maly zakroky se delaji v kratkodoby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
20.12.11 18:57
bellezza píše:
Hogata píše:
Ahojky holčiny,
příští týden mám nastoupit do nemocnice na hysteroskopii po spontánním potratu a mám hrozný strach z narkozy. Ještě nikdy jsem ji neměla a prostě se fakt děsím. Jak to uspání a probuzení probíhá? A co potom? Je člověku zle? Můžete mě prosím uklidnit :D

tak ja byla v narkoze cca 13min kdyz mi delali revizi po ZT, taky jsem se strasne bala, hrozne jsem se ji branila, ale usnula jsem ani sem nevedela jak, niceho se neboj, me nebylo po probuzeni nic(opravdu jsem od pulnoci nejedla a ikdyz rikali ze se muzu 4hodiny pred napit tak jsem taky nic nepila), hodinu jsem ji dospavala a pak do regulerniho vyspani do druhyho dne jsem si prisla jako nafetovana :mrgreen:
zakrok byl odpoledne kolem treti a v osm vecer me pustili domu

Příspěvek upraven 20.12.11 v 18:53
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
20.12.11 18:58
bellezza píše:
Hogata píše:
Ptala jsem se svého dr, jestli to jde bez nebo jen lokálně a on mi říkal, že to hrozně bolí :(

prosim te a kde ti to budou delat?
ja u apolinare podepisovala papir ktery byl shodny jak pro revize tak pro hysteroskopie a tam se psalo ze se zakroky provadi v narkoze

jenomze on je taky rozdil mezi narkozama, tyhle maly zakroky se delaji v kratkodoby

Ve Střešovicích ve Vojenský. Bude mi to dělat přímo primář…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
20.12.11 18:59

Děkuju moc za odpovědi, jsem hned klidnější :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
20.12.11 18:59

Je-li to pouze diagnostická hysteroskopie (kouknout, jak to tam vypadá), dělá se v pohodě bez narkózy a ač to není nijak extra příjemné, rozhodně to nebolí a dá se to naprosto v pohodě vydržet.
Pokud se očekává, že k tomu můžou přibýt nějaké další zákroky (např. revize, pokud v děloze ještě něco zbylo), narkózu bych vřele doporučila, bude krátká, tak 10-15 minut, sotva zavřeš oči, už se probudíš a ušetříš si spoustu nepříjemného ;) Mám za sebou x takhle krátkodobých narkóz a i holky, co se předem klepaly, že narkózy obecně snášejí hodně blbě, byly překvapené, že tohle nic není…
Technicky to probíhá tak, jak popisuje Gladys.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.12.11 19:01

Já měla narkózu několikrát, počítáš, najednou ticho, pak se probereš a záleží na tom. Jednou jsem ztratila hlas, jednou mi bylo zle a naposledy vůbec nic. Já bych se toho tolik nebála, i když vim, že se to lehko mluví. Bude to v pohodě, uvidíš.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
20.12.11 19:07

Byla jsem v celkové narkóze - akutní císař…
Měla jsem taky strach, že se neprobudím, byl to zvláštní pocit, žilou mi píchli ten rajskej plyn, stihla jsem se akorát zeptat kdy to začne působit… a pak TMA :mrgreen:
Když jsem se probrala, tak jsem nevěděla kde jsem, čí jsem, ani co se děje… :mrgreen:
Hlava mě bolela asi dva dny, ale ukrutně, ale to zase dávám na vinu předcházejícímu oxytocinu a epidurálu u porodu…

Takže jinak jsem se nijak extra necítila, probuzení bylo takové zvláštní, ale nic co by se nedalo zvládnout :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová