Strach z narkózy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
11.12.15 16:02
@ivašot. píše:
No nevím, já na operaci vždycky musela a narkózy jsem se teda taky bála.

Jasně, že bála, ale neměla jsi na vybranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
11.12.15 16:04

Děkuji všem za povzbuzující příspěvky :hug: trošku mě to uklidnilo :).
@hanka.br.
No…podle tebe možná řeším nesmysl, ale to opravdu jen podle tebe. Mou situaci neznáš, tak tě prosím, abys nehodnotila důležitost nebo nedůležitost mého strachu, zákroku a tak dále. Ptám se holek na jejich vlastní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
11.12.15 16:20

@Chantelle Moje narkóza při revizi dělohy: „Odpočítávejte od 10 do 1“. Tak odpočítávám: „10- já určitě nikdy neusnu…“ - cesta ze sálu na pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
11.12.15 16:25

@Karleon
:palec: :palec: To je dobrý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
11.12.15 17:17
@hanka.br. píše:
Většina lidí, na rozdíl od tebe, narkózu podstoupit musí. Zas to má výhodu, že neřeší hámotiny, jde jim o život.

Jak to souvisí s dotazem zakladatelky??? :roll:

@Chantelle neboj se, jak psaly holky, je to fakt v pohodě, já jsem třeba usnula hned, jak jsem dostala do žíly tu oblbovačku, nebo co to je… Jestli máš velký strach, nechceš zkusit homeopatika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
11.12.15 18:07

@Martinik
Děkuji za tvou reakci :kytka:
Homeopatika? To mě nenapadlo…mohla bych se v pondělí zeptat obvodačky na předoperačním :) třeba by mi něco doporučila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.15 18:38

:andel: Hlavně, jestli jsou všechny zákroky nezbytné. Mě posílali na kdeco a vždy se ukázalo, že to třeba nebylo. Dělohu odstranit kvůli myomu, odmítla jsem a v pohodě žiju, odstranit žlučník… a žiju s ním v pohodě 30 let… narkoza ubere člověku 5 let života. To říká můj kamarád patolog a ten asi ví o čem mluví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.15 18:45
@Shreya píše:
@Chantelle Neblázni a těš se, úvod do anestezie je jeden z nej zážitků. Několik vteřin to bolí, pokud je jako premedikace do žíly propofol, pak už necítíš nic ;).

Propofol není premedikace…Když už chceme slovíčkařit ;)

• Citovat
  • Upravit
1381
11.12.15 20:14
@Anonymní píše: :andel: Hlavně, jestli jsou všechny zákroky nezbytné. Mě posílali na kdeco a vždy se ukázalo, že to třeba nebylo. Dělohu odstranit kvůli myomu, odmítla jsem a v pohodě žiju, odstranit žlučník… a žiju s ním v pohodě 30 let… narkoza ubere člověku 5 let života. To říká můj kamarád patolog a ten asi ví o čem mluví.

tyy brdo, dik za info…nase prababicka, umrela ted v dubnu ve 110 letech, chvili byla nejstarsi obcankou cr, byla na 3 velkych operacich, celkova narkoza, takze by tady byla dle kamose patologa do 125ti??? :mrgreen:..jeste ze se toho nedozila, muze dekovat narkozam, ze se tady nemusela prudit takhle dlouho, bo co si budem povidat, od devadesati vejs je to spise o „prezivani“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
11.12.15 20:23
@Chantelle píše:
@Martinik
Děkuji za tvou reakci :kytka:
Homeopatika? To mě nenapadlo…mohla bych se v pondělí zeptat obvodačky na předoperačním :) třeba by mi něco doporučila…

Určitě to zkus, jsou to akorát dva roky a už si nepamatuju, co jsem brala :oops: Myslím buď staphysagria nebo nux vomica… poptej se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
11.12.15 20:58
@Anonymní píše: :andel: Hlavně, jestli jsou všechny zákroky nezbytné. Mě posílali na kdeco a vždy se ukázalo, že to třeba nebylo. Dělohu odstranit kvůli myomu, odmítla jsem a v pohodě žiju, odstranit žlučník… a žiju s ním v pohodě 30 let… narkoza ubere člověku 5 let života. To říká můj kamarád patolog a ten asi ví o čem mluví.

Proč by měl? Od kdy má patolog extra vzdělání na anestézii, aby vypustil takový blábol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.15 21:16

@hanka.br. Je to doktor. A těm, většina lidí, pořád slepě věří. Dokud něco nepo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.15 21:17

V diskuzi Narkóza u zubaře se naopak o nebezpečnosti narkózy píše.

• Citovat
  • Upravit
30408
11.12.15 21:18
@Anonymní píše:
@hanka.br. Je to doktor. A těm, většina lidí, pořád slepě věří. Dokud něco nepo.

Tak to jo. Možná, že si tak patolog zajišťuje dostatek obživy. Pokud mu na to někdo naskáče a raději nepodstoupí narkózu, než aby podstoupil důležitou operaci. Lidi jsou fakt divní a skočí na všechno. A ještě to šíří dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.15 21:31

@hanka.br. Někdo operaci podstoupí… a taky umře. Moje babička zemřela při operaci žlučníku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová