Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ivašot. píše:
No nevím, já na operaci vždycky musela a narkózy jsem se teda taky bála.
Jasně, že bála, ale neměla jsi na vybranou.
Děkuji všem za povzbuzující příspěvky
trošku mě to uklidnilo
.
@hanka.br.
No…podle tebe možná řeším nesmysl, ale to opravdu jen podle tebe. Mou situaci neznáš, tak tě prosím, abys nehodnotila důležitost nebo nedůležitost mého strachu, zákroku a tak dále. Ptám se holek na jejich vlastní zkušenosti.
@Chantelle Moje narkóza při revizi dělohy: „Odpočítávejte od 10 do 1“. Tak odpočítávám: „10- já určitě nikdy neusnu…“ - cesta ze sálu na pokoj.
@hanka.br. píše:
Většina lidí, na rozdíl od tebe, narkózu podstoupit musí. Zas to má výhodu, že neřeší hámotiny, jde jim o život.
Jak to souvisí s dotazem zakladatelky??? ![]()
@Chantelle neboj se, jak psaly holky, je to fakt v pohodě, já jsem třeba usnula hned, jak jsem dostala do žíly tu oblbovačku, nebo co to je… Jestli máš velký strach, nechceš zkusit homeopatika?
@Martinik
Děkuji za tvou reakci ![]()
Homeopatika? To mě nenapadlo…mohla bych se v pondělí zeptat obvodačky na předoperačním
třeba by mi něco doporučila…
Hlavně, jestli jsou všechny zákroky nezbytné. Mě posílali na kdeco a vždy se ukázalo, že to třeba nebylo. Dělohu odstranit kvůli myomu, odmítla jsem a v pohodě žiju, odstranit žlučník… a žiju s ním v pohodě 30 let… narkoza ubere člověku 5 let života. To říká můj kamarád patolog a ten asi ví o čem mluví.
@Shreya píše:
@Chantelle Neblázni a těš se, úvod do anestezie je jeden z nej zážitků. Několik vteřin to bolí, pokud je jako premedikace do žíly propofol, pak už necítíš nic.
Propofol není premedikace…Když už chceme slovíčkařit ![]()
@Anonymní píše:Hlavně, jestli jsou všechny zákroky nezbytné. Mě posílali na kdeco a vždy se ukázalo, že to třeba nebylo. Dělohu odstranit kvůli myomu, odmítla jsem a v pohodě žiju, odstranit žlučník… a žiju s ním v pohodě 30 let… narkoza ubere člověku 5 let života. To říká můj kamarád patolog a ten asi ví o čem mluví.
tyy brdo, dik za info…nase prababicka, umrela ted v dubnu ve 110 letech, chvili byla nejstarsi obcankou cr, byla na 3 velkych operacich, celkova narkoza, takze by tady byla dle kamose patologa do 125ti???
..jeste ze se toho nedozila, muze dekovat narkozam, ze se tady nemusela prudit takhle dlouho, bo co si budem povidat, od devadesati vejs je to spise o „prezivani“..
@Chantelle píše:
@Martinik
Děkuji za tvou reakci
Homeopatika? To mě nenapadlo…mohla bych se v pondělí zeptat obvodačky na předoperačnímtřeba by mi něco doporučila…
Určitě to zkus, jsou to akorát dva roky a už si nepamatuju, co jsem brala
Myslím buď staphysagria nebo nux vomica… poptej se ![]()
@Anonymní píše:Hlavně, jestli jsou všechny zákroky nezbytné. Mě posílali na kdeco a vždy se ukázalo, že to třeba nebylo. Dělohu odstranit kvůli myomu, odmítla jsem a v pohodě žiju, odstranit žlučník… a žiju s ním v pohodě 30 let… narkoza ubere člověku 5 let života. To říká můj kamarád patolog a ten asi ví o čem mluví.
Proč by měl? Od kdy má patolog extra vzdělání na anestézii, aby vypustil takový blábol?
@hanka.br. Je to doktor. A těm, většina lidí, pořád slepě věří. Dokud něco nepo.
V diskuzi Narkóza u zubaře se naopak o nebezpečnosti narkózy píše.
@Anonymní píše:
@hanka.br. Je to doktor. A těm, většina lidí, pořád slepě věří. Dokud něco nepo.
Tak to jo. Možná, že si tak patolog zajišťuje dostatek obživy. Pokud mu na to někdo naskáče a raději nepodstoupí narkózu, než aby podstoupil důležitou operaci. Lidi jsou fakt divní a skočí na všechno. A ještě to šíří dál.
@hanka.br. Někdo operaci podstoupí… a taky umře. Moje babička zemřela při operaci žlučníku.