Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vždycky jsem si přála dítě holčičku, když už malinkou čekám najednou mám strach. Doma mám problémy s přítelem a děsím se 6 nedělí jak to zvládnu kdyby náhodou od nás odešel. Včera mi volala kamrádka jestli bych jí pohlídala holky 4 roky a 1 rok, jela jsem pro ně a pak byli u mě, musím říct že to byl opravdu zahul ani jsem se nezastavila, nedovedu si představit jak bych při nich uklízela, vařil atd. Musela jsem být ve střehu ta 1 roční už chodila takže brala všechno, zkoumala utíkala, ta starší se nakonec zabavila že jsem jí dala ipad a hrála hry, pak jsem řekla že si uděláme procházku a půjdu je odnést k pešky. Tak to bylo největší zlo, 4 letá super, ale roční chvíli chtěla jít sama pak zase se nést, necejtila jsem celé tělo, nedovedu si představit jak nemůže mít kamarádka auto a jít s těma dvouma nakoupit, mě by piclo
. Asi jsem hrozná, ale bylo toho na mě fakt moc..A teď mám strach všude čtu o šestinedělí jak se pomalu ani není čas se umýt apod. Kamarádka mi doporučila objednat tuto http://www.mimibazar.cz/foto.php?… houpačku, je jich na netu hodně v barevných provedení, řekla že i kdyby stála 20 tisíc že si jí vždycky pořídí prý jí dost využila že tam malou vždycky odložila a mohla se vysprchovat a kouknout chvíli na pc, měla jí v obýváku a ten projektor prý využila. Na ceně mi v tomto ohledu nezáleží když by to byl asi na 10 minut super pomocník objednám hned, měla bych pak zájemce kdo by to ode-mě odkoupil. Ale chtěla jsem se ještě zeptat. Jak jste to dělali když jste byli třeba v kuchyni nebo v obýváku kde jste miminko měli? Malá v ohrádce kamarádce řve, prý je dobré koupit ty pěnové puzzle na zem a na to dát třeba http://www.mimibazar.cz/foto.php?… takhle deku.. budu ráda za jakoukoliv radu. Hrozně se toho bojím ![]()
Já tě uklidním - moje dítě jen spalo, jedlo a teda dost blilo.. Až jsem se někdy nudila, fakt ![]()
A pak byla prostě na zemi, dáš pryč nebezpečné věci a hodíš tam deku, naházíš hračky a máš vystaráno..
Ahoj, tak předně nemůžeš to srovnávat s dětmi od kamarádky, jednak už jsou ve věku kdy neposedí a hlavně, ty se o miminko budeš starat od mala, takže do toho příjdeš, nebude ti chodit hned
To s tou houpačkou nevím, neměla jsem ji, max vajíčko nebo postýlka, jak miminka ještě leží, myslím, že to bohatě stačí. Měla jsem dost plačící dítě, ale abych se nestihla ani osprchovat, to zase ne a je fakt, že s prvním dítětem se zdá jak je vše těžké a složité, ale není, jen to člověk pozná až má druhé ![]()
Moc to hrotíš, když jsem šla do sprchy malého jsem jako miminko nechávala v postýlce, když chvilku brečel tak brečel já se osprchovala a pak šla k němu, a to ještě žádné dítě neumřelo být chvilku samo, uklízela jsem když spal, když se plazil asistoval a když jsem dělala věci při kterých jsem asistenci echtěla byl prostě chvíli v postýlce.. nennervuj se zbytečně, sladíš se pak s dítětem najdete režim který je pro každý dítě hrozně důležitý a věci půjdou jak po másle
@Densynka jo a co platí na děti kamarádek, vůbec nemusí platit na to tvoje
uvidíš jaké bude tvé miminko a teprve potom se zařiď, teď nemá moc cenu takové věci řešit
Jeeee to plasis, hlidat dve a jeste k tomu jeden rocak to je fakt o nervy… sestinedeli neni zadnej med, ale tak za ctyri tydny se clovek zacne rovnat holt misto rezimu ve 24 hodinach jedes po trech hodinach, dle kojeni, ale pak si to sedne… vis, kdy a jak decko spi a obcas je to pohoda:-).
Lehatko staci obycejne za 500 korun… das do koupelny a decko na Tebe kouka… stejne tak v kuchyni. Nebo se sprchujes, kdyz oprcek spi… neboj, zadnej des a od trech mesicu pak nejaka deka na zem a hracky…
![]()
První byl katastrofa u druhého sem do 3 měsíců nevěděla že ho mám
vaření a uklízení…když si s tím miminem od začátku najdete si oba dva nějaký systém a režim kdy ty budeš moct podělat svoje a nej je fakt deka na zem milion hraček kolem…taky se ti může stát že nakoupíš spousty zaručených věcí za x tisíc a dítko ti v tom nebude chtít být
Neboj, hlídat cizí děti a vlastní je úplně něco jiného. Každý si to nakonec zorganizuje po svém, protože každé dítě je stejně jiné.
Cizi deti jsou vzdy jine nez vlastni. Na ty si zvykas postupne, vis jak na ne a neni to jako kdyz ti je hodi kamaradka na krk
Houpacka je fajn, ale takhle drahy kram bych nekupovala, stacila obyc. No a pak, kdyz dite nespi, mas ho vsude stale sebou, nejdriv stejne jen lezi, takze na zemi, pak kdyz se plazi, tak jen hlidas aby nebylo v nejake nebezpecne situaci a hrajes si s nim.
Ja treba pres den moc nevarim a neuklizim, delame o vecer nebo o vikendu, nejsem motorova mys a kdyz uz dite spi, tak si radsi odpocinu nez surovat.
Prosím tě neblbni! Nekupuj kraviny hned na začátek, dokoupit lze vše potom, když to bude třeba. Proč bys nemohla jít na záchod nebo se vykoupat a mimino nechat v postýlce? Max. se probudí a začne brečet… tak sebou mrskneš a ono bude chvilku plakat, ale nic se mu nestane. Dokud se mimino neotáčelo, tak jsem ho měla v košíku, pak v cestovní postýlce. Na zemi jsem mimčo nenechávala - to až bylo větší, tak si hrálo na hrací dece.
Ahoj. V pohodě, klídek. Dítě dáš na chvilku třeba do autosedačky vajíčka nebo do lehátka, přikurtuješ, odneseš s sebou do koupelky a normálně se vysprchuješ. Případně i uvaříš. A když dítě spí, tak je v bezpečí postýlky a ty klíďo můžeš uklízet nebo jít taky spát. Větší dítko se pak třeba válí na hrací dece nebo na těch pěnových puzzlích a ty jednim okem sleduješ a druhým uklízíš nebo vaříš. Ohrádka se mi moc neosvědčila, ale když jsem potřebovala vyluxovat a dítko už bylo větší, tak jsem jí tam šoupla, mezi míčky aplyšáky a bylo.
Není to taková hrůza
, první dítko bylo celkem hodné, druhé ubulené. Můj největší pomocník byl šátek na nošení dětí, dalo se tak s prckem dělat cokoliv. A hlavně využívat čas kdyz usne
- naložit se do vany, nebo se natáhnout na gauč
Klid, houpacku bych nekupovala, puzzle se mozna budou hodit, ale az pozdeji. Penize si radeji nech na ucte, nez kupovat blbosti
Prvnich par mesicu staci postel, max deka na zem. Zajedes si system, vsechno jde, nakoupit (s miminem v poho), uklidit (pul hodka se vzdycky najde) i navarit (ja treba navarim kotel a pak jim 3 dny to same). Byt si taky uzpusobis.. Hlidat je neco jineho a jeste 2 najednou, kdyz s tim nemas takove zkusenosti.
Ja se teda anonymne priznam, ze jsem nemela caj jit ani na wc natoz do sprchy.Maly porad brecel. A ja mela pocit ze nemuzu jit na wc dokud nepreszane plakat.