Pro Kristýnku <3

5549
15.2.14 17:57

Pro Kristýnku <3

Ahoj,
možná náš příběh už někteří z vás znají.
Dobrý den, jmenuji se Alexandra a tahle princezna je moje milovaná dceruška Kristýnka. Zdravotní potíže jsme měli už od mého narození, ale stále se nevědělo proč. Prve byla opožděná jen motorika a o něco později se začala opožďovat i mentálně. Bouželzačátkem srpna tohoto roku došlo k náhlé a hodně těžké dehydrataci, kdy měla úplně rozvrácený organismus a skončila na 5 dnů na kapačkách. Dr. Ruczaj říkala, že takhle dehydratované dítě tam ještě neměla a byla přijata za 5 minut 12.Proběhla všechna vyšetření a začalo se skoumat ne jen to, proč k tomu došlo, ale také proč jsme váhově a výškově podprůměrné. Stále jsem se utěšovala, že se to nějak srovná a bude to ok…Kéž by sem věděla, že bude hůř. V nemocnici padlo první vážné podezření, že Týnka má poruchu autistického spektra. Později se přidalo podezření na cystickou fibrozu které se boužel potvrdilo jak potníma testama a později i genetikou. Týnka má dvě vzácné mutace-s toho jednu nepopsanou:-(.Byli jsme i u paní psycholožky která nám potvrdila, že Kristýnka má středně těžkou formu autismu a napsala nám žádanku na dětskou psychiatrii aby se vyšetřilo zda ještě nemá jinou poruchu. Občas mi přijde, že nemá žádný práh bolesti.Ona klidně strčí ručičky do vařícího čaje a začně řvát až když se jí v tom člověk snaží zabránit a čaj dá někam výš aby na něj nemohla. Nemá ráda lidi a to ani rodinné příslušníky, které vídá poměrně často. Když je někdo u nás doma, tak dotyčného ignoruje a vyhýbá se místu kde sedí. Když ale naruší její„teritorium“ tak začně vrčet a pak ječet. Hrozně ráda maluje(hlavně na to na co nesmí):o).A poslední věc kterou by sem chtěla napsat? Ať je jakákoliv, tak jí miluju nejvíc na světě a udělám všechno pro to, aby se jednou dožila léku i když bojujeme a ničí mě její pláč pokaždé když musíme inhalovat, cvičit nebo odsávat!!!Také vím, že jsou děti, které jsou na tom hůře, ale i tak bych chtěla všechny dobré dušičky poprosit o POMOC♥Bohužel je to všechno hrozně finančně náročné :-(
Bohužel se její stav hodně zhoršil a tak musí být z důvodu negativismu a sebepoškozování tlumená léky:-(

AKTUÁLNÍ DIAGNOZY:STŘEDNĚ TĚŽKÁ FORMA AUTISMU, PSYCHOMOTORICKÁ RETARDACE (MOTORIKA LEHCE OPOŽDĚNÁ ALE MAXIMÁLNĚ OPOŽDĚNÁ ŘEČ, KOMUNIKACE, SOCIÁLNÍ KONTAKT, NEGATIVISMUS, EMOTIVNÍ LABILITA. PORUCHY CHOVÁNÍ, HYPERTRONICKÝ SYNDROM A CYSTICKÁ FIBROZA :-(

OMLOUVÁM SE POKUD TO NĚKOHO OBTĚŽUJE-STEJNĚ MĚ TADY ZA TO UKAMENUJETE :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66144
15.2.14 18:03

@maminka189 Proč by to mělo někoho obtěžovat? Je to obrovská zátěž pro celou rodinu a každému pomůže se občas z toho „vypovídat“. Kdo nechce, ať to nečte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
15.2.14 18:05

Upřímně.
V jedné diskuzi jsi zmínila, že máte finanční problémy. Jedna uživatelka ti nabídla pomoc přes SZ, pokud se nepletu. Takže čekáš asi další, jen jsi to napsala takhle zaobaleně? :think:

ED. je mi to sice líto, ale přesně takhle to na mě působí.

Příspěvek upraven 15.02.14 v 18:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
15.2.14 18:05

@vokishka Hrozně moc sem se bála tuhle „diskuzi“ založit. Vím, že se tu maminky dokážou do někoho obout i za blbost :,( :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
15.2.14 18:07

Myslím, že je dobře, že jsi sem napsala..děláš vše pro to, aby jsi pomohla své dceři, je to pochopitelné, napiš mi do zpráv číslo účtu, po výplatě Ti nějakou menší částku pošlu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
15.2.14 18:07

@lyrica Ahoj,právě ta uživatelka mi navrhla abych zkusila založit diskuzi :oops:
Ach jo tak do mě no :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
15.2.14 18:08

@maminka189
A kam je možno něco poslat? Sama mam tři deti tak moc to nebude ale alespoň trošku když by to pomohlo

Ať je brzy Kristynce lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
15.2.14 18:08

@dendule4 Nemusí to být peníze. Stačí třeba já nevim…jeden nutridrink… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
15.2.14 18:09

@maminka189 no každého věc, podle mě tahle diskuze tu dlouho nebude. :nevim:
Obrátila ses na nějaké nadace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
15.2.14 18:09

A ještě mě napadá, jak se k tomu staví pojišťovna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
15.2.14 18:12

@lyrica Ano a zažádala jsem o příspěvek na péči, ale ještě je to ve stádiu vyřizování. Pojišťovna-jediné co nám platí tak něco na nutridrinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
15.2.14 18:12

@lyrica :nevim: předevčírem byla pro elišku a to nikdo nenadával

• Citovat
  • Upravit
41882
15.2.14 18:13

@sophinka1 fakt? Ty jo, vidíš a to bych si myslela, že zrovna tohle se adminům moc líbit nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
15.2.14 18:14
@maminka189 píše:
@dendule4 Nemusí to být peníze. Stačí třeba já nevim…jeden nutridrink… :srdce:

tak mi do zpráv napiš adresu i číslu účtu a my se s mužem poradíme, co Vám pošleme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
15.2.14 18:14

A zjistilo se, proč byla tak dehydratovana?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová