Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nelisa píše:Lidi, kteří mají zdravé děti, si většinou vůbec nedokáží představit, co péče o tak nemocné dítko obnáší. Péče je náročná ve všech směrech, nejen finančně, ale taky psychicky a fyzicky. A situace velmi silně zasahuje celou rodinu.
S tím mohu jen souhlasit.
Máme 2 nemocné děti-celiakie a LMD u dcerky a u synka smíšenou vývojovou dysfázii, ADD, nerovnoměrný PM a fyzický vývoj, latentní hypotherozu, čekáme na testy celiakie. Nechodím do práce, už půl roku nedostávám rodičovský příspěvek, nejsem ani vedena na ÚP a z platu manžela nám po zaplacení nejnutnějšího zůstává 3000Kč na běh domácnosti-jídlo, vč. diety, drogerie, legitky na MHD, oblečení. Takže si dovedu představit, jak to má mamika Kristýnky těžké. O pomoc nikoho nežádáme, jen jsme zažádali před rokem Pnp na starší dceru a po roce handrkování o třetí bod byla zamítnuta. Pojišťovna, kterou jsme změnili, protože jako jediná poskytovala ročně 6tis. na bezlepkovou dietu svůj program prozetím zvažuje.
Nikdo, kdo má zdravé dítě si tyto věci neumí ani představit a to to nemáme tak těžké jako malá Kristýnka.
@1024 Já nemoci nesrovnávám. Myslím si že na každé nemoci je něco ošklivého. Spíše bylo a je pro mě hrozné že do cca 2,5 let všichni říkali, že se malá srovná-teď už všichni říkají že se to 100% nesrovná a ať se připravíme na horší časy. A tváří se jako by měla malá každou chvilku umřít ![]()
@maminka189 píše:
@1024 Já nemoci nesrovnávám. Myslím si že na každé nemoci je něco ošklivého. Spíše bylo a je pro mě hrozné že do cca 2,5 let všichni říkali, že se malá srovná-teď už všichni říkají že se to 100% nesrovná a ať se připravíme na horší časy. A tváří se jako by měla malá každou chvilku umřít
Já si o tom budu muset něco načíst, jelikož vůbec nevím o co jde. Jaký je průběh a následky ![]()
@maminka189 Já vím, co si prožíváš, i když toho o Kristýnčené nemoci moc nevím. Syn byl do 2,5 let uplně zdravé a živé dítě. Pak se začala projevovat jeho nedonošenost, sice jen 35tt, ale podle ovulace určitě 33tt. Teď o něm moje máma mluví jako o debílkovi a to mne mrzí ze všeho nejvíc. Děti miluju ale malého možná ještě více, za to jaký je a že to bude mít v životě těžší ![]()
@maminka189
pisni do zpravy cu.. Vim co znamena cf, mela ji kamaradka. Rada pomuzu.:))
@Nejhodnější taky poprosim o pridani
@maminka189 Moc Vam drzim pesti, at to zvladate
Pro vetsinu je to nepredstavitelne. Drzte se, mate muj obdiv.
@1024
omlouvám se, ale tohle říct moje máma tak s ní do smrti nepromluvím.