Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@mayecka
Mě mrzí, že jsem podlehla tlaku babiček a na tom nočníku ho držela. Nejspíš jsem mu tím nočník hodně zošklivila. Tak beru zpátečku a uvidíme.
Jsou to jen rozmazlené deti. Par pohlavku a sedět na nočniku dokud neco neudělá. Žádný mazání s tim.
@Alkata píše:
Jsou to jen rozmazlené deti. Par pohlavku a sedět na nočniku dokud neco neudělá. Žádný mazání s tim.
Přesně tak,tříleté dítě by z toho nocniku nebo záchodu prostě neodeslo. Pomalu myšlení spěje jak v Americe a děti budou nosit pleny do pěti,to je šílené. Jde o to nepromeskat ten správný čas,pokud se promeska,dítě má svoji hlavu.a už to tak jednoduše nepůjde.
Tak teda nevěřím svým očím. Pokud to není čistá ironie (a ja ji nepoznala), tak mlátit dítě na nočníku, to chce mít teda žaludek… asi ho budu bít, dokud se strachy nepocura. No nic třeba jsem to opravdu jen nepochopila.
@Russet @Modesta @mayecka Já nočník nenutím, mám spíš problém s tím, že už má tuhle zácpu dlouhodobě ještě před nabídnutím nočníku. Byla jsem zvyklá, že kádi málo, ale poslední dobou se to zhoršovalo a teď nechce vůbec, zadržuje to i přes Forlax. Spíš mě zajímá, jak dlouho a často se může Forlax dávat, sice pomalu vysazuju, ale asi bych ji měla zase dávat denně, aby se nebála vykadit.
@Alkata @Jana206 to jako vážně? Takže mám dceru na nočník nebo WC přilepit nebo přivázat a když bude brečet tak ji ještě k tomu seřezat?????
hmmmm..... To asi raději budu jako Amíci ![]()
@Jana206 @Alkata Muzu se zeptat jestli v CR existuje nejaky zakon na to kdy maji byt deti bez plenek (mimo toho ze teda ve 3letech jak nastupuje dite do skolky tak musi byt bez plen). A jeste prosim o vysvetleni, to ze dite je bez plen od 2let tak to z toho ditete dela lepsi osobu v budoucnu, nebo jaky je v tom rozdil ze se dite nauci na zachod „AZ“ ve 3 nebo i ve 4letech?
Dobrý den, prosím o radu ( už jsem sama v koncích ). Mám rok a půl starou dcerku kterou není možné vůbec naučit na nočník. Neskutečně se bojí, odmítá si sednout, řve u toho… Čůřá zásadně mimo. Nevíte jak na ní? U starší dcery toto nepamatuji. Tam se povedlo během dvou týdnů naučit na nočník ale tahle malá cácora ne a ne se to naučit.
@prdolkaprdolka v roce a půl je brzy..každé dítě je jiné. Jestli se to první dcera naučila,neznamená že druhá bude to samé. Dítě potřebuje čas…Ne nutit. Dojde ji to,netlacte na ni!! Tak bude chodit na nočník ve 2 a více letech no…
Tak jestli řve a a bojí se,proč ji nutit? Dala bych pauzu. A za čas nabízela nočník, nebo i záchod s nástavcem. Nabízela. Ne nutila do posazení. Moje vnučka dokonce řvala u obyčejného nočníku, musela mít prostě ten křesílkový, aby si pak vzala nočník a mohla si svůj " výkon" sama spláchnout do záchodu ![]()
Je ještě malá. Počkala bych do léta. Dozraje a bude to přijímat lépe
Počkala bych. Takhle to akorát oddálíte, protože bude mít malá z nočníku blok. Já začala zkoušet posazovat až ve 2 letech a syn pochopil hned, co má dělat. Ví malá, že se jí chce čůrat? Jestli ne, zbytečně ji trápíte.
Nás prcek také že začátku řval, pak ho vzal na milost, ale nijak extra na něm sedět nechtěl. Pak jsme byli v obchodě a sám si vybral nový nočník, no a to je jiná liga, tam si sedne i sám od sebe. Tak zkuste ji na to takhle, nebo treba pořiďte takovou tu dětskou redukci přímo na WC. Náš prcek má z tohohle šílenou hrůzu, ale třeba u vás to bude fungovat. Nebo si dejte od nočníku měsíc úplný klid a pak zkuste nacvicovat znovu. Každé dítě je jiné ![]()
Ahoj, to bych se už musela zastřelit. I o tom uvažuju
muj 2,5 letak přesně ví,co chci a ne. Kašle na nočník i záchod. I si sedne, ale hned se zvedne a konec. Krásně se vycural dírou v balkoně sousedovi na kytky a do bubnu pračky. Jinak nic. Takže čekám a doufám, že časem bojkot povolí… Takže oproti nám, máš ještě čas. Na pár týdnů to nech a pak zkus znovu. Držím palce
Babicky uz se chytaji za hlavu, ze jeste nechodi na nocnik, co?
Na roce a pul je jeste mala a musi si k tomu sama dozrat. Nasilim to fakt nezlomis. Nocnik bych na par tydnu uplne schovala, zapomene, ze kvuli tomu hystercila a pak pomalicku zkouset bez nuceni.