Strach z omdlení a točení hlavy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.3.20 22:13

Strach z omdlení a točení hlavy

Dobrý večer všem. Vím že touhle prosbou asi nejspíš nikoho neoslovím, protože se spíš řeší koronavirus v této době, ale zkusím to, zda má, nebo měl někdo zkušenost s tím, že měl strach z omdlení a strach z točení hlavy.
Jak bych začala.. Asi tím jak to všechno začlo. Asi před rokem mi začali panické ataky, načež se mi zhoršil stav krční páteře. Ataky pominuli( ne doslova), občas se objeví menší panika, která už netrvá minuty ale jen sekundy, ale. ALE. Během loňského roku kdy jsem měla tyto ataky, se u mě objevil veliký strach z omdlení a strach z točení hlavy- DOSLOVA). To znamená, že když kupříkladu chodím či se procházím jen tak, začnou mi hlavou probíhat myšlenky omdlívání a točení hlavy. Nevím jak to vysvětlit, ale zjednodušeně- Kudy chodím tudy se bojím omdlení a točení hlavy. Je to jakoby zafixovaná myšlenka, kterou ikdyž se snažím nevnímat, stejně to na mě “padne”. K psychologovi či k psychiatrovi s tím zas nechci, protože by to vypadalo fakt směšně, ale ptám se vás holky, dámy, paní - Zažili jste takovy pocit, ikdyž jste byly zdravé? Mám to na každodenním pořádku, když trosku poboliva krcni pater, a ja si ji prokrupnu a mam takovy pocit že by se mi mohla zatočit hlava - už se bojím. Není to tak že bych si tu páteř nemela křupat(že bych se pak nemusela niceho bát),ale je to pocit ikdyz me nic nebolí. Prostě myšlenka (strach ) která mě nechce opustit. Nevím jak se jí zbavit. Snažím se cvičit, něčím se zaměstnat, jíst celkem zdravě, pít tak akorát, ale ne a ne se zbavit tohoto strachu.
Abych to lépe shrnula, je to například takhle - Jste člověk který se nesmírně ksmrti bojí pavouků, jdete ven a bojíte se aby jste nějakého nespatřil(nepotkal). A takhle se citim já. K smrti se bojím tohohle.
Hodně jsem se rozepsala, tak pokud to někdo dočetl až sem… Páni! Budu urcite rada kdyz mi sem nekdo napise svoji zkušenost, nebo radu jak skoncovat s timhle strachem.
Hezký večer.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
28.3.20 22:17

To co popisuješ jsou klasické příznaky úzkosti.

Jsi v psychiatrické péči?
Jsi v psychoterapii?
A civíč na ty záda pod vedením fyzioterapeuta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
28.3.20 22:19

Nejlepší terapie na tohle je odvaha. Jakmile pomyslíš na tuto myšlenku, hned jdi a udělej ten krok, otoč tou hlavou, apod, aby jsi sama sebe přesvědčila, že neomdlis. Samozřejmě nejúčinnější by byla terapie, mluvím ze zkušenosti, kdy mi toto nejvíce zabiralo na moje ataky, na radu moji psychiatricky. Držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.20 22:26
@Ou píše:
To co popisuješ jsou klasické příznaky úzkosti.Jsi v psychiatrické péči?
Jsi v psychoterapii?
A civíč na ty záda pod vedením fyzioterapeuta?

Nejsem v psychiatrické péči ani v psychoterapii.
Cvičím pouze doma, protože mě teď nikde nevezmou bohužel. ☹️️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.20 22:30
@Fany97 píše:
Nejlepší terapie na tohle je odvaha. Jakmile pomyslíš na tuto myšlenku, hned jdi a udělej ten krok, otoč tou hlavou, apod, aby jsi sama sebe přesvědčila, že neomdlis. Samozřejmě nejúčinnější by byla terapie, mluvím ze zkušenosti, kdy mi toto nejvíce zabiralo na moje ataky, na radu moji psychiatricky. Držím pěsti :kytka:

Vaši radu si urcite vemu k srdci. Je mi 21 let a nenapadlo mě že bych to mohla dělat zrovna takhle, abych odbourala ten strach. Děkuji za přečtení a za odpověď. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.20 22:55

Taky jsem to měla, nebo spíš pořád mám. Motani hlavy, pocit na omdleni, tíha na prsou… pak jsem si projela internet a dočetla se, že mám rakovinu :zed: stres… a dokolečka, dokola… K psychiatrovi jsem s tím nikdy nešla. Cca 7let se s tím peru sama. Když jsem se utvrdila v tom, že mám fakt problém s krční páteří, každou nevolnost a pichnuti hažu na ni, snažím se tím uklidnit, zacvičit si, protáhnout…

• Citovat
  • Upravit
Petra34123
20.12.21 21:35
@Anonymní píše:
Dobrý večer všem. Vím že touhle prosbou asi nejspíš nikoho neoslovím, protože se spíš řeší koronavirus v této době, ale zkusím to, zda má, nebo měl někdo zkušenost s tím, že měl strach z omdlení a strach z točení hlavy.
Jak bych začala.. Asi tím jak to všechno začlo. Asi před rokem mi začali panické ataky, načež se mi zhoršil stav krční páteře. Ataky pominuli( ne doslova), občas se objeví menší panika, která už netrvá minuty ale jen sekundy, ale. ALE. Během loňského roku kdy jsem měla tyto ataky, se u mě objevil veliký strach z omdlení a strach z točení hlavy- DOSLOVA). To znamená, že když kupříkladu chodím či se procházím jen tak, začnou mi hlavou probíhat myšlenky omdlívání a točení hlavy. Nevím jak to vysvětlit, ale zjednodušeně- Kudy chodím tudy se bojím omdlení a točení hlavy. Je to jakoby zafixovaná myšlenka, kterou ikdyž se snažím nevnímat, stejně to na mě “padne”. K psychologovi či k psychiatrovi s tím zas nechci, protože by to vypadalo fakt směšně, ale ptám se vás holky, dámy, paní - Zažili jste takovy pocit, ikdyž jste byly zdravé? Mám to na každodenním pořádku, když trosku poboliva krcni pater, a ja si ji prokrupnu a mam takovy pocit že by se mi mohla zatočit hlava - už se bojím. Není to tak že bych si tu páteř nemela křupat(že bych se pak nemusela niceho bát),ale je to pocit ikdyz me nic nebolí. Prostě myšlenka (strach ) která mě nechce opustit. Nevím jak se jí zbavit. Snažím se cvičit, něčím se zaměstnat, jíst celkem zdravě, pít tak akorát, ale ne a ne se zbavit tohoto strachu.
Abych to lépe shrnula, je to například takhle - Jste člověk který se nesmírně ksmrti bojí pavouků, jdete ven a bojíte se aby jste nějakého nespatřil(nepotkal). A takhle se citim já. K smrti se bojím tohohle.
Hodně jsem se rozepsala, tak pokud to někdo dočetl až sem… Páni! Budu urcite rada kdyz mi sem nekdo napise svoji zkušenost, nebo radu jak skoncovat s timhle strachem.
Hezký večer.

Takhle přesně se cítím přes 2roky

• Citovat
  • Upravit
226
20.12.21 22:31

Ahoj, mám něco podobného, trpím úzkostmi, strachem.. mám doma miminko a bojím se být sama doma s ním. Jakmile začnu přemýšlet nad tím že budu doma sama, tak se mi udělá zle, bojím se že se mi něco stane. Opotím se, je mi na omdlení, a pocit na infarkt, někdy si přijdu jako blázen. Kdyby si chtěla, napiš mi zprávu a můžeme si o tom pokecat víc. Mě mluvení o tom dost pomáhá, tak by mohlo i tobě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
1.5.22 22:23

Holky, pomohlo vam neco?? @Karol1994 @Petra34123

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
1.5.22 22:29

@Denisah7 cypralex 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
2.5.22 06:01

Strachy z čehokoliv, úzkost a panika

Ahojky holky, já jsem také mívala a mám strachy z omdlení, motání hlavy atd. Beru na to AD, ale jsou lidé kteří to zvládají bez nich. Mne moc pomohla skupinka na FB, které jsem členem. Jdeme do toho🌺 překonání úzkostí, PP… Jsou tam fajn lidi ze zkušenostmi ze strachy, úzkostmi a panickými ataky. A také je tam vysvětlení jak tyto stavy vznikají a návod na překonání, :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jmenomoj
1.5.23 12:52

omdlení na koncertě

Dobrý den, byla jsem na koncertě poprve.byl od 13:00 do 22:00.stála jsem tam asi 3h a potom odešla ale nebylo mi spatne. potom jsem se vrátila zpět do davu lidi(lidi tam byli na sobe hrozne namackany)byla jsem tam treba 20minut potom jsem musela odejit zacala se mi motat hlava, jakmile jsem byla venku z davu malem jsem omdlela kdyby jsem se nenapila vody. jinak potom to bylo uz ok kdyz jsem nestala v davu. prosim nemate nekdo radu jak neomdlit ale je samozdrejme jasny ze 10h na miste stat nejde.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex