Strach z porodu a z nemocnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
10.4.05 14:16

Strach z porodu

Ahoj holky, zbývá mi zhruba 7 týdnů do porodu (teda jsetli se miminko nenarodí dřív) a čím víc se to blíží, tím větší strach z toho mám. Přitom na začátku těhotenství jsem si říkala, že když porod zvládly všechny,zvládnu to taky. Jsem z toho už dost nervózní a ten strach z neznámého neumim ovlivnit. Čekám první miminko. Taky od mala mám úzkostné pocity z nemocnic a všech lékařských zařízení, tak nevim vůbec, jak to tam vydržim. Jak jste (nebo byly) na tom vy? Díky za rady a užívejte si jara.
 Ela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3420
10.4.05 14:54

Neboj zvládneš to!Nic jiného ti nezbyde :lol: Radím ti zaměřuj se na konkrétní věci až nastanou a nenervuj se dopředu.Třeba budeš mít pohodový a rychlý porod.Já měla porod bez komplikací,trvající 13hodin-kontrakce křížové od začátku co 5 minut.A zvládla jsem to.
Neboj jsme k tomu stavěné,něco vydržíme.Ještě na sále jsem mluvila o dalším dítěti.
Spíše se připrav na šestinedělí-je to náročné období.Já byla na to nepřipravená a opravdu hormony se mnou cloumaly.Ale i to přejde a je tu ten skvělý uzlíček-miminko pro které jsi vším.

Hladký porod a hodné mimi :D

Gabka a Štěpánek-7 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
10.4.05 15:03

Ahoj Elo :P
Taky jsem se bála a bylo to mé první těhotenství.Nakonec to dopadlo tak,že se mi rozjel porod o 6týdnů dřív.Ležela jsem na rizikovém oddělení,kde mi porod zastavili.Ale jen na týden.Potom mi praskla voda a už to bylo jasný.Chlapeček se narodil o 5týdnů dřív ve 34+3tt,6.6.2004-2250g,45cm.Bylo to všechno tak rychlé,že jsem se vůbec nebála.Porod trval 3 1/2hodiny a jelikož byl tatínek pracovně daleko od místa bydliště,stihl přijet 15minut před narozením našeho syna.Ale i tak mi u porodu moc pomohl a byla jsem šťastná,že byl u nejkrásnějšího zážitku v životě-narození našeho krásného chlapečka.
Neboj se.Porodní asistentka Ti určitě pomůže,tak jako mě(zvládla jsem to i bez předporodního kurzu).Až budeš mít miminko v náručí,zapomeneš na všechnu tu bolest,kterou prožiješ.Opravdu to stojí za to,uvidíš sama,jak KRÁSNÉ JE BÝT MAMINKOU :! :?:
Držím palečky ať Ti všechno dobře dopadne :wink: a nenervuj se dopředu,je to opravdu úplně zbytečné.
Ketty+Honzík(10.měs) :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
10.4.05 15:39

Ahoj Eli,
neboj ja se taky bala a pak kdyz to prislo tak strach uplne zmizel, Soustredila jsem se jenom na to co bylo a byla uplne klidna. Na porod vzpominam jako na jeden z „nejzajimavejsich“ zazitku v zivote a nemam na nej vubec spatne vzpominky. Bylo to uplne v pohode a to jsem rodila 13hodin, kontrakce od zacatku minutove po 2minutach, takze jsem si to dost uzila :) Hrozne mi pomohl manzel, ktery byl porad se mnou a taky „muj“ Dr. , ktereho jsem si k porodu zaplatila a nelitovala.
Spis mam spatne vzpominky na sestinedeli, to me prekvapilo a to hodne negativne. Hodne stesti Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10.4.05 16:08

Ahoj, také bych ti chtěla dodat trochu optimismu. Zatím jsem rodila také jen jednou a samozřejmě i mě občas přepadl strach, ale tak nějak jsem si říkala, že když to zvládly ostatní, zvládnu to také. Navíc jsem měla podporu ve své mamině, která odrodila nás tři holky a když mi o porodu vykládala, tak vždycky strašně pozitivně, jako o něčem přirozeném.
Já sama jsem rodila asi 7 hodin, od začátku s křížovými bolestmi co 5 minut, pak se to zkracovalo. Ale teď zpětně si ty bolesti a už vůbec ne nějaký strach nepamatuju, prostě jsem se soustředila na svoje tělo a těšila na miminko. Někde jsem četla jak nějaká maminka psala, že s každou kontrakcí byla blíž k miminku a tak je také brala - docela se mi tenhle přístup líbí.
Porod bolí, ale málokdy je na konci nějaké bolesti něco tak krásného jako miminko.
Měj se hezky, všechno určitě v pohodě zvládneš a čeká na tebe přece to nejkrásnější miminko. My ženské jsme velké bojovnice :)
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.4.05 16:43

Ahojky, nedá mi to a musím se přidat k ostatním. Je to 14 týdnů, co se mi narodil po náročných 24 hodinách Honzík. Když mi doma začaly bolesti, vůbec mě nenapadlo mít strach. Prostě bez jakýchkoliv pocitů, kromě tedy těch bolestivých 8O , jsme jeli do porodnice. Absolutně ničeho se neboj. Porodní asistentky ti naprosto se vším pomůžou, poradí, byť jen příjemným slovem nebo úsměvem. Docela to pomáhá, uvidíš. Lhala bych, kdybych tvrdila, že kontrakce nebolí, to víš že bolí. Ale když víš, co tě čeká na konci, dodá ti to sílu a prostě pokračuješ dál. Když se Honzík narodil, byl to ten nejkrásnější okamžik v mém životě, jaký jsem kdy zažila. Přestože porod mi trval 24 hodin, už na sále jsem doktorovi tvrdila, že se za pár let možná znovu potkáme. Už vůbec nevím, jak bych ti bolesti popsala, prostě jsou zapomenuty. Heslo, kterým jsem se držela, když jsem šla přivést Honzíka na svět bylo, že jak se k porodu přistupuje a jak je rodička vyrovnaná, tak ten porod taky zvládá, a je to tak, mám to vyzkoušené :wink: .

Takže hodně sil, absolutně ničeho se neboj, řiď se svým tělem a těš se na to, je to ten nejúžasnější zážitek, jaký můžeš prožít.

Krásný porod a zdravé miminko přejí Šárka a Honzík 14 týdnů :D

• Citovat
  • Upravit
35
10.4.05 16:47

Milá Eli, já jsem se porodu nebála, protože jsem také nevěděla do čeho jdu :) Dnes bych podruhé měla strach, protože ten první porod nebyl zrovna procházka růžovou zahradou. Ale nechci tě strašit. Spíš ríct, že až to mimčo pak budeš držet v náručí, tak je všechno zapomenuto a uvidíš, že jakákoli bolest stojí za to. Jen taková rada - vezmi si s sebou k porodu taťku. Já říkám, že bez něj bych snad neporodila :) a jsem moc ráda, že tam byl. Pro něj je to ale také neocenitelná zkušenost.
Tak neboj, a až to přijde čapni taťku za ruku a vyražte si „pro miminko“
Pěkný zbytek těhotenství :D
 Jarča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
10.4.05 16:52

ahoj,i já se přidám k ostatním,abys neměla strach.i já mám první dítě,kačenka se narodila o 3 týdny dřív,do porodnice jsem jela rovnou z poradny,byla jsem otevřená na 5cm a bolesti jsem neměla.opravdu bolesti jsem měla 3,5 hodiny,konec porodu se hodně zkomplikoval,malá byla kleštěmi,ale klidně bych rodila znovu.mě hodně pomohlo vědomí,že pro mě je nejhorší ze všeho zubař.když jsem ležela na sále a sestřičky se mě ptaly jestli si to pořád ještě myslím tak jsem je asi hodně překvapila tím,že jsem řekla že ano.psychika dělá hodně a porodní asistentky opravdu pomůžou a stou bolestí to není zase tak hrozný,i když každý to vnímá jinak.takže se neboj,až bude miminko na světě tak si na porod určitě vzpomeneš jen jako na krásný zážitek.
 luka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.4.05 17:31

Ahoj,
nebudu zapírat, že porod bolí, ale přesto je to ten nejkrásnější zážitek v životě a na ty bolesti zapomeneš, když uvidíš svůj uzlíček štěstí v náruči a při prvním kojení. Rodila jsem zatím 2× a pokaždé to bylo úplně o něčem jiném, malý 15h, malá 2h. Přeju krátký porod bez komplikací.

• Citovat
  • Upravit
538
10.4.05 21:04

Ahojky.
Já na porod vzpomínám jako na úžasný zážitek. Měla jsem příšerné křížové bolesti od rána do noci, kdy jsem porodila. Ale každá kontrakce se dala prodýchat, když mi bylo ouzko, vzpomněla jsem si na radu kamarádky: Mysli na to, že montrkce brzy přejde! A vždycky přešla:-) A mezi nimi je prima. Moc doporučuji vanu nebo sprchu. U mě to dělalo zázraky!
Porod jako takový nebolel tolik, jak jsem očekávala. Ani nástřih.
Hrozně moc udělalo myslím prostředí a příjemní lidé kolem mě. Většinu času jsme s mužem byli o samotě, když bylo třeba, všichni byli moc milí a řídili se mnou. Moc za to vděčím!
Už na sále jsem si říkala, že do toho jdu znovu!:-)

Držím palce, ať to jde hladce a také na to ráda vzpomínáš!!!
Albi a Anika 4m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
10.4.05 23:16

Ahoj,
i když v Tebe ta nejistota zůstane, neboj :wink: Pro mě je po dvou porodech mnohem horší představa návštěva u zubaře 8O 8O
První porod jsem se snažila být co nejdéle doma, měla jsem kontrakce, ale plodová voda nepraskla, takže jsem pochodovala po bytě, prodýchávala, odpočívala. Do porodnice jsme dojeli v 21:00 a ve 22:45 byl klučík na světě. Druhý porod byla taková smršť- ráno mě pouze píchlo, ve 12:00 se rozjely kontrakce co 3 minuty, v 13:00 jsme dorazili do porodnice a ve 14:00 byl malý na světě.
Takže Ti přeji taky takové „rychlovky“, moc se nestresuj :wink: Pozdrav mímo a ahoj :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
11.4.05 10:08

Ahojky, já jsem také měla porod, který trval 13 hodin. Musím přiznat, že jsem byla úplně na dně. Celou noc mě porodní asistentka nechala samotnou na hekárně a když jsem už brečela bolestí a chtěla epidurál, tak mi řekla, že porod bolí a co jako jsem si myslela . . .
Pak naštěstí ráno přišla porodní asistentka, která měla lepší povahu, ale epidurál mi stejně nedali, že si o něj musím zažádat napřed :roll:
Ale dá to vydržet, co taky jiného zbývá. :?
Musím ríci, že záhul bylo šestinedělí. Nebyla jsem připravená. Mimi dá nepředstavitelně moc práce a to ti nikdo neřekne. Byla jsem z toho úplně na dně. Nedokázala jsem pochopit, jak někdo může mít víc dětí, jak to zvládne. . . 8O 8O
Musím říct, že až teď po 15 měsících se vracím zpátky do normalu. Zatim jsem jen stále nestíhala.

Přeji rychlí porod a spavé mimi. :)))

Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.4.05 11:16

Ahojky, ještě k tomu šestinedělí…
Já měla zlaté miminko. Pořád spala, v noci se budila jednou někdy vůbec. Neznám problémy s bříškem. Taťka strašně moc pomáhal, takže to byla paráda. Vzpomínám na to moc ráda. Užívala jsem si to. Klidně bych si dovedla předstait dvě miminka.
Jak čas ale běží, dítko vyžaduje stále víc pozornosti, přes den nespí skoro vůbec, v noci se začíná budit mnohem častěji. Někdy je to docela vyčerpávající a jsem ráda, když si jí večer taťka na chvíli vezme nebo s ní o víkendu vstává. S druhým miminkem radši ještě chviličku počkáme:-)
Kamarádka měla vyčerpávající začátky a postupně se to začalo zlepšovat. A užívá si to teď:-) druhé mimi má na cestě:-) Ona má prcka 9m já 4m.
Takže kdybys neměla štěstí na spavé miminko, nezoufej, určo se to bude zlepšovat a zlepšovat:-) Hlavně tomu věř.
Hodně štěstí
 A+A

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.4.05 22:10

na porod jsem se pripravovala jen navstevami zaslouzilych matek, protoze jsem z casovych duvodu nestihla chodit ani na kurzy a jine vymozenosti, pak me maly prekvapil tritydennim predcasnym prokopnutim plodove vody :-) a samotny porod trval cca12 hodin a musim rict, ze mi taky nejvice pomahala sprcha a co snad nejvic tak maximalni soustredeni pri prodychavani kontrakci…snazila jsem se nemyslet na nic jineho nez na svuj dech, vykopnout jakykoliv pocit bolesti a vyhlizet konec kontrakce…fakt mi to pomahalo :-)…manzel se mnou byl az poslednich ctyricet minut, protoze jsem ho tam drive nechtela, ale pak jsem byla moc rada, protoze ten konec si skoro nepamatuju :-)

pred porodem mi pomahalo vedomi, ze vetsina tech zenskych, ktere jsou na ulici, v obchode, v praci apod. to taky zvladly a ja nejsem zadne „becko“ tak co by :-)

proto drzim pesti a zadne strachy :-)

• Citovat
  • Upravit
Jaa
1150
11.4.05 22:33

Ahoj Elo,
mně zbývá do porodu údajně cca 10 dní:O))) A moje pocity? Nestresovat se ničím, co zatím není, zařekla jsem se, že všechno budu řešit, až to nastane. Je to moje první mimi, takže nevím, do čeho jdu, ale moje představy jsou vcelku pozitivní - protože na konci toho všeho na mě čeká moje miminko. Snažím se být v klidu, protože potom je i mimi v klidu a všechno jde líp. Pro to malé je cesta na svět určitě také nepříjemným zážitkem a já to beru tak, že jsem tady, abych mu co nejvíce pomohla. A tolik se na ten uzlíček těším, že se snad těším i na to, až začnu rodit:O) Ničeho se neboj, všechno zvládneš, jen si musíš věřit!!! Přeju hodně sil a zdravého mimíska,
 Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky