Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
prosím o radu a vaše zkušenosti. Je normální, že se mi v 30 tt vrátily nevolnosti, které jsem měla na začátku? Zatím je to bez zvracení, ale vždycky k večeru se mi udělá špatně stejně jako v prvních měsících. Je to dost nepříjemné, v noci mě to budí (navíc kromě křečí a tvrdnutí břicha
).
Jen bych chtěla slyšet, že je to normální. Myslela jsem, že když už mě ty nevolnosti ve druhém trimestru přešly, že už to bude dobrý.
Díky moc za info
Jana
ahoj.
o tom tvrdnutí břicha radši řekni doktorovi,je to normální,ale jsou tam určitá pravidla.já měla rizikový těhu tak to byla důležtá informace,ale to je jiné téma-tedy to tvrdnutí.a nevolnosti?mám kamarádku,která zvrací celé těhu.já zvracela pořád první 2,5 měsíce a ke konci těhotenství zase.je to úplně normální.mimi tě tlačí na žaludek,všechny vnitřnosti jsou zmáčklé…určitě sis to vše vyčetla.taky tě může pálit žáha,špatně se spát a…je to úplně normální a tak trošku tréning na poporodní dobu,kdy budeš vstávat k miminku.ale je to hezký…neboj.zdravé miminko,taky hodné a rychlý porod přeje
luka
Nevolnosti jsou urcite normalni. Krome jiz vyse zminovaneho tlaceni mimi na zaludek, se na tom u „osob citlivejsich na hormonalni zmeny“ jako jsem treba ja, prave ty hormony podili, protoze zase pomalu zacinaji bourit. Jinak jsem s nevolnosti bojovala az do porodu a uplne nejhorsi to bylo na porodnim sale, porodni asistentky chodily a utesovaly me, ze je to uplne normalni
Zajimave je, ze v 1. trimestru mi skoro vubec spatne nebylo.
Tiez sa pripajam k tym, ktore trpeli nevolnostami az do konca tehu. Dobre mi bolo len asi v 4-5 mesiaci. Na konci to bolo este horsie, ako na zaciatku, zaha ma palila tak, ze som myslela, ze to sa ani neda vydrzat a tesila sa na porod, ze sa to potom skonci. Jedinou zachranou boli burizony, jedla som ich na kvanta, okrem toho skoro nic ku koncu, este som zniesla palacinky a slepaciu polievku. Z ovocia mi bolo priserne jedine v detskej vyzive som ho do seba dostala. A narodil sa mi 3660gr klucina, ktory je uplne zdravy. Dost som sa obavala pri tej mojej strave.
Prajem co najlahsi porod a zdrave miminko.NA tvrdnutie zvyknu Dr. odporucit MAgne B6, da sa kupit v lekarni je to magnezium s vit B6.
Díky holky za odpovědi.
Já jsem si naivně myslela, že když už mě ty nevolnosti po 1. trimestru přešly, že už budu mít v tomhle směru klid. Tak holt nebudu. ![]()
Jinak magnezium mám předepsaný od doktorky, tak snad mají to tvrdnutí břicha pod kontrolou.
přeju všem pěknou neděli
Jana
jano,píšu ještě jednou.magnesium jsem taky brala,břicho mi taky tvrdlo.mám kamarádku porodní asistentku a ta mi řekla,že je dobrý,ale úplně ke konci těhotenství se s ním musí opatrně,protože může prodloužit porod,je to logické,při porodu nejde o to stahy potlačovat.
luka
Ahoj těhulky, co se týče těch nevolností, taky jsem si říkala že to už přejde, ale asi ne, zase se to vrátilo? je to tedy normální? je vám blbě od žaludku celý den, nebo spíš večer? já mám tak nějak žaludek na vodě, furt hlad, přitom chut na nic nemámsi říkám jestli jsem normální?
Ahojky, právě jsem kolem 30.týdne a nevolnosti se mi opět vrátily, je to stejné, jako na začátku těhu. Ptala jsem se na to své sestry, která už má dvě děti a ta mi řekla, že kolem 30. týdne se jí nevolnosti také vrátily, ale prý tak na týden na dva. Tak jsem ráda a nestresuji ![]()
Zdravím
našla jsem tuhle diskusi o nevolnostech a ráda bych se taky na něco zeptala..jsem ve 23tt a už druhý den mě tlačí žaludek…je to pocit jako bych tam měla šutr
někdy pocit na zvracení…taky mě trošku trápí řídká stolice
nezvracela jsem a horečky nemám..myslíte, že to souvisí s těhu?? a že se ty nevolnosti mohou takhle vracet?? napadlo mě jestli mě netlačí žaludek protože se mi to tam všechno posunuje a tím pádem i ta řídká stolice…je mi to trapné tady takhle popisovat ale budu ráda za váš názor
děkuju Valerie
@ValerieSkanska píše:
Zdravímnašla jsem tuhle diskusi o nevolnostech a ráda bych se taky na něco zeptala..jsem ve 23tt a už druhý den mě tlačí žaludek…je to pocit jako bych tam měla šutr
někdy pocit na zvracení…taky mě trošku trápí řídká stolice
nezvracela jsem a horečky nemám..myslíte, že to souvisí s těhu?? a že se ty nevolnosti mohou takhle vracet?? napadlo mě jestli mě netlačí žaludek protože se mi to tam všechno posunuje a tím pádem i ta řídká stolice…je mi to trapné tady takhle popisovat ale budu ráda za váš názor
děkuju Valerie
@ValerieSkanska
Urcite ja to mela i v prvnim, nemuzu nic snist, ke konci tehu uz jsem jela jen na kasich. Presto mimi skoro 4 kila. Predpokladam, ze je to tim presouvanim strev.Po porodu mne pak pro zmehu trapil zlucnik, cili proste kdyz mas v brisku navic mimi co tam radi, nemuze se to obejit bez mensich nasledku. Jez vicekrat a malo, ja uz ke konci jedla jen krupicovou kasi ![]()
Ahoj, blížím se k 30tt a také se mi nevolnosti vrátily a to jsem si jich v I. trimestru užila dost. Když cítím pohyby a jak mi tam mimi řádí, kolikrát mám převrácený žaludek, jako bych byla na kolotoči, čím víc mimi roste, tím se to stupňuje, někdy je klid, jindy ani nemůžu usedět, hlavně ráno a večer
… jak už tady někdo psal, když v těle miminko rajtuje, neobejde se to bez následků ![]()
Ahoj holky,
prosim o radu, jsem ve 30.tt a uz nekolik dni mi je hrozne zle od zaludku…kdyz se prospim, je mi lepe, ale jen do chvile nez zkusim neco snist…okamzite zacne palit zaha a bolesti okolo zaludku jsou nesnesitelne…nesnesu ani blbou presnidavku :/nemate nekdo nejakou radu jak to aspon zmirnit? jsem z toho hrozne unavena
pohyby mam normalne…