Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, za 3 týdny rodím, a jak se to blíží najednou mám strach z porodu, měly jste to taky tak?
To je normální.Ale věř,že jakmile přijdou stahy a to vše ostatní na strach zapomeneš.Nebudeš mít čas nad tím přemýšlet.
![]()
Myslím, že je to normální! Jakmile jsem byla v porodnici strach přešel. Co mě pomáhalo bylo si co nejvíce číst o porodech a zjišťovat možnosti! Takže hlavu nahoru, miminko to vycítí a tfuj tfuj tfuj, ať to máš rychle za sebou! ![]()
Jasně,to má snad každá
.Já měla do doby,než jsem začala přenášet,to jsem se každý den modlila,at už sakra porodím
Ale neboj,zvládneš to na jedničku,jsou horší věci
I když v té chvíli ti to tak rozhodně připadat nebude
![]()
Neměla, já se hrozně těšila.
Těšila jsem se, že se mi konečně že uleví, že se zbavím obrovského břicha, těšila jsem se na malého - jak bude vypadat a taky na to, jaké to bude.
neboj sa
my ženy zvládnem všechno
Zkus myslet na to, co bude prožívat to maličké…Ty jsi ta, která mu musí pomoct ven
A všechno bude tak přirozené, že na strach nepomyslíš.
Menzy píše:
Myslím, že je to normální! Jakmile jsem byla v porodnici strach přešel. Co mě pomáhalo bylo si co nejvíce číst o porodech a zjišťovat možnosti! Takže hlavu nahoru, miminko to vycítí a tfuj tfuj tfuj, ať to máš rychle za sebou!
Mi ta přemíra informovanosti spíše uškodila…vystrašila…
Pri prvnim jsem mela taky strach a taky jsem tam doktori i PA zlobila protoze jsem misto tlaceni chtela odejit domu
.Ale druhy byl uplne skvely protoze jsem vedela ze se nemam ceho bat,ze to vlastne ani tak hrozny nebylo
.Epidural jsem si taky chtela dat pichnout,ale protoze jsem vzdy prisla uz pozde,tak jsem to zvladla i bez neho ![]()
kasandra7 píše:
děkuji všem:-)nevím, zda si nechat píchnout epidural?
Uvidíš=)… já ho vůbec nepotřebovala, furt to bylo dobrý a srandičky… a pak, když už bych ho teda užila, bylo za půl hodiny po všem ![]()
Neboj, bude to dobré.
(A i kdyby nebylo - rozmyslet už si to nemůžeš
)
Strach z porodu je naprosto přirozený. Vždyť to je poměrně velký zásah do lidského organismu. Ale ty emoce potom jsou mnohem silnější, než všechny ty bolesti předtím.
O epidurálu teď nemá smysl přemýšlet. Já byla zarytě přesvědčená, že ne. A když jsem 10h umírala v bolestech, prosila jsem o něj. Ale i tak jsem se ho strašně bála, takže bych spíš byla proti. Nutno dodat, že jsem rodila poměrně velké mimčo, proto to tak moc bolelo.
Sice porod trval 15h, byl hrozný, a nakonec jsem skončila na akutním císaři, ale hned druhý den jsem věděla, že budu chtít stejně určitě další mimi. A tak to má skoro každá mamina. Takže hlavu vzhůru, neboj se toho! Určitě to dobře dopadne! ![]()
já to zvládla bez něj, uvidíš, jak to budeš cítit v půběhu. Záleží jak snášíš bolest. Já jsem měla dost bolestivé menzes, tak mi přišlo, že je to podobné (možná trochu horší, ale dalo se to). Snažila jsem to vydýchávat. Nejhorší byla poslední čtvrthodina a pak už jen samé štěstí
![]()
kasandra7 píše:
děkuji všem:-)nevím, zda si nechat píchnout epidural?
Rodila jsem bez epidurálu a dalo se to zvládnout bez problémů. ![]()
ja bych mela z epiduralu vetsi strach nez z porodu. podle me zbytecne svinstvo.- kdyz jde vse jak ma
Já jsem se bála jak čert kříže, měla jsem proč…
Epidurál jsem si bohužel nechala dát, (a i kvůli oxytocinu a vyvolávání) nyní mám problém se zády a rehabilitace ![]()