Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se zeptat všech maminek, které byly před otěhotněním vysoké a štíhlé, jak moc měly velké břicho a kolik přibraly ![]()
Slyšela jsem leccos, tak by mě zajímaly vaše zkušenosti:-)
Pro informaci, já mám teď - úplně na začátku - 179cm/58kg.
Prosím, aby psaly opravdu jen vysoké a štíhlé maminky, abych to pak nemusela třídit, děkuju ![]()
Ahoj, nevím, jestli jsem dost vysoká
… Mám 171 cm, před 1. těhotenstvím 52 kg, před druhým a třetím 55 kg.. Přibrala jsem v každém kolem 20 kg ( 18, 22 a 20 kg), skoro všechno jsem měla v břiše, vypadala jsem, jak když čekám minimálně trojčata
U prvního mi začalo růst bříško až v 5 měsíci, u druhého a třetího snad už v prvním ![]()
Ahoj,
mám taky 179 cm a vážila jsem na začátku 61kg, každý měsíc přiberu tak 1 kg, jsem v 5. měsíci a bříško mám dost malé, ani to není moc znát:-))).
Tak ja mam 177cm a pred tehotenstvim jsem mela 58kg. Pribrala jsem 17 kilo a bricho jsem mela jako obrovsky balon pod kuzi.
Vsichni si mysleli, ze cekam dvojcata. Ale jinde jsem zustala porad stihla a ostatni tehotne mi to zavidely. ![]()
Ahoj,mam 185cm.Tak 1.tehotenstvi 185/85kg-konec na 105kg,bricho velke.
2.tehotenstvi 185/62kg konec na 71kg,bricho male,az malinke.
3.tehotenstvi 185/74kg konec na 90kg,bricho bych rekla normalni,nic hrozneho.
Já měřím 180 cm a před těhu jsem vážila 74 kg. Přibrala jsem 7 kg, stačilo mi to
I tak jsem se cítila neohrabaně, ale to až na konci ![]()
j amela pred tehu 177/68, nabrala jsem na nejakych cca 76kg a bricho jsem mela obrovsky
Já mám 175cm před porodem 59kg. Hormony do 22tt a zadržovala jsem vodu taklže jsem rodila na 103kg. Byla jsem příšerně oteklá všude vodnaté polštáře. Po seštinedělí jsem mněla 80kg a to jsem nedržela žádnou dietu. Rodila jsem v listopadu a k květnu jsem už mněla svou váhu bez diet takže to byla fakt ta voda. Na předporodním kurzu se mi ptala sestra VÁŽNĚ JE TO JEN JEDNO? Váhu más zas 59 - 60kg jen mi zustalo dost povolené břicho ani cvičením za 3roky se mi to neupravilo. Když se předkloním tak mi trochu plandá kůže na břichu.
Tak ja nejsem moc vysoka (170cm), ale stihla ano (50kg). Prvni tehotenstvi jsem pribrala 12 kg, druhe 9 kg (po tom druhem jsem mela po navratu z porodnice 52 kg). Moje kolegyne, ktera je vysoka minimalne 178 cm, ne-li vice, a je velmi stihla, nemela pri druhem tehotenstvi vubec zadne bricho az do 8 mesice. Byly jsme tehotne soucasne (ja asi jen o 14 dni dele), lidi nas potkavali a me neustale blahoprali, ji si nikdo ani nevsiml, nikoho by nenapadlo, ze je take tehotna (a to uz jsme byly obe v 7 mesici) ![]()
Ahoj, tak je se pridam. Pred otehotneim 183/61, pribrala jsem 11kg a bricho bylo spis mensi ![]()
Já přibrala 12kg a bříško jsem měla pidi do konce 8 měsíce, pak trošku povyskočilo, ale stejně bylo pořád maličké ![]()
ahoj, já mám 175/62, jsem ve 13. týdnu a zatim jsem nepřibrala a nejde to na mě vůbec vidět, jen prsa rostou. kolegyně z práce je jak já a začala přibírat až kolem 5. měsíce, jinak ted vypadá hodně dobře, bříško ploché, nikdo by neřekl, že má mimčo
zakladalko,mela jsem tolik co ty,jen jeste o centak jsem vyssi.
Prvni teho jsem pribrala 9kg,druhe 12kg.(nemela jsem zadny pohyb,jim velmi mnoho at tehu nebo netehu,presto zadne zavratne prirustky)Prvni tehotenstvi bricho miniaturni,vlastne jen obtahle miminko kuzi
,po porodu okamzite bricho propadle a kila sla jeste dolu nez pred tehotenstvim(coz uz hezke nebylo) ,druhe teda bylo o dost vetsi a mnohem driv viditelne,ale ze by to byl nejaky extrabalon to teda ne.
Vysoká jsem, nevím jestli dle tvých měřítek štíhlá.
Výška 180cm, před 1.těhu váha 66kg (BMI 20).
1.těhu - nabrala jsem cca 11kg, břicho dlouho nebylo vidět, nakonci rozumně velké, ale výhradně směrem dopředu, takže silueta krásná (v pase nerozkydlá do stran) Ještě v porodnici jsem spadla na 72kg, později jsem měla 68kg (ty 2 kg zůstaly a já s nim nic nedělala)
startovací čára před druhým těhu tedy 180cm, 68kg
2.těhu - nabrala jsem 15 kg
(číslo na váze 83kg mě mínilo přivodit infarkt). Břicho bylo dřív vidět, ale s postavou stejný průběh (opět břicho jen směrem dopředu, žádná rozkydlost do stran), novinkou však bylo zvětšení prsou už v době těhu z velikosti B na D/E.
V porodnici jsem nechala jen 5kg, později šlo samo dolů dalších 8 kg (ale pomalu!).
Teď mám 69,5 kg (7m po porodu) a rozhodně s tím chci něco udělat! Už to nechci nechat jen tak. Aspoň to stáhnout na původních 66kg, ideálně ještě méně (64?, 60?
). Jo a břicho rvu do stahovacích kalhotek a přemlouvám se k cvičení, protože jeho vytahanost je asi ta největší újma co se mi dětmi stala!
(jenže já su necvičíci typ, no) Protože jinak velikostně jsem zpátky na 38 (po dokojení z prsou D/E, zpátky na B
).
Ahoj,
já mám 175cm a úplně na začátku jsem měla 50kg, když jsem šla rodit měla jsem 68kg. Bříško jsem měla jak pátrací balon
, prsa veliká
, ale jinak jsem byla všude tak akorát. Cca do 5ti měsíců jsem měla 49kg
a bojovala jsem spíš s tim abych přibrala alespon deko.. ![]()