Strach z postižení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19980
21.8.18 18:34

No ve 33tt už je pozdě to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12853
21.8.18 18:37

Neřeš to, teď už je stejně pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
21.8.18 18:45

Hele, je normální, že se bojíš víc než při prvním, ale stát se může tolik věcí a nejdou ovlivnit! Já jsem třeba podezření na downa měla, byla jsem na odběru plodovky a ještě mi dělali podrobný ultrazvuk,mmcj jestli je přítomná nosní kůstka. Tak se podívej do papírů, jestli tam tu nosní kůstku máš, ať se trošku uklidníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.18 18:46

zkus se tím netrápit, jak už tu někdo psal, 100% záchyt není u ničeho, může se zachytit fyzická vada, a nakonec se projeví psychická, nemůžeš nad tím takto uvažovat. Ty limity a hodnoty jsou prostě nějaké hodnoty, čísla, nemůžeš je posuzovat jenom samy o sobě, lékař je hodnotí z vícero pohledů, od toho je lékař, který má zkušenosti, studoval to, jezdí na semináře, neustále se vzdělává, má praxi, vyšetří tisíce žen - z toho všeho pak vychází nějaké to riziko nebo naopak. Opravdu se netrap posuzováním jednotlivostí, lékař je tu od toho, aby vše posoudil komplexně, od toho je to odborník. Kdyby se mu něco nezdálo, nelajzl by si to nechat jen tak, není nic jednoduššího, než tě poslat na další vyšetření - a to neshledal důvodným. Bude dobře :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.8.18 19:35

Holky, diky za uklidneni i za prispevky, ze s tim uz nic neudelam. Nema cenu jit ani na Prenascan ci jine vysetreni. Nez by dosly vysledky, budu po porodu.. Pokud se mimi neotoci, bude ve 38+0tt cisar pro KP.. (zvyk nasi porodnice, rikal mi to gynekolog, ktery tam.30 let pracoval..).

Ja nevim, proc sem zacala vysilovat ted na konci. Minule jsem byla klidna a tesila se. Mozna bych mela prestat cist. Muz me ma za hysterku..

Ale nejak se to seslo s tou kamaradkou. Byl to pro me sok. A pak jsem uvidela ty hodnoty screeningu. Ale nikdo nic nerikal po kazdem z nich.. Jen ze vse v poradku..

• Citovat
  • Upravit
4455
22.8.18 09:37

Neplaš. Vymyslela si problém, který neexistuje a teď se v něm utápíš. 1:3000 je naprosto luxusní výsledek. Já třeba měla riziko 1:75 a papp A 0,21. Dítě mám naprosto v pořádku. Ten screening se posuzuje jako celek, ne jako nějaké vytržené hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
23.8.18 05:53

Neboj se, určitě bude všechno O.K. Věřím, že tuto možnost nebudeš nikdy potřebovat - jen pro info : existuje skupina manželských párů, které jsou ochotny si vzít do adopce i dítě postižené např. s DS, je možné se na mě obrátit o informace. Znám případ dvojčat, kdy jedno mělo mít DS, druhé zdravé. Zde byly testy velmi špatné. Adoptivní rodiče se připravili na přijetí postiženého děťátka, biologická maminka si měla nechat jen to zdravé. Nakonec se narodily obě děti naprosto v pořádku. To jen pro povzbuzení, že i u daleko horších výsledků může být dítě zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
3.9.18 11:33

Mela jsem papp-a 0,5 MoM a mam uplne zdraveho chlapecka. Taky nikdo nic neresil. Zalezi, jak vychazi screening jako celek. Lepsi se v tom nestourat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí