Strach z postižení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
3.8.09 16:09

To s tou kamarádkou je smutné :cry: a ty se bojíš že se něco podobného stane tobě? Tak leda s pravděpodobností 1:4000 :wink:
Teď už s tím stejně nic nenaděláš, tak se vykašli na čtení hrůzostrašných článků a užívej si. Teď už budeš co nevidět mít volno, nebudeš muset do práce, že? Bude pohodička, já celých těch 6 týdnů před porodem snad prospala :lol: no a pak se narodí miminko a jestli bude mít nějaký reflux nebo ne a co s tím - to případně vyřešíš až to budeš vědět😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
3.8.09 17:48

Concetto : Taky verim, ze miminko bude v poradku, uz jen protoze se to lepsiii… Nepremyslej nad tim tak (ja vim, dobre se to rika), ale uzivej si sveho miminka v brisku, hlad ho, povidej si s nim, vzdyt v tobe roste krasne zdrave miminko - musis tomu verit ! Preji hodne pohody a neboj VSE bude DOBREEE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.8.09 19:44

Ahojky.taky si myslím že bude určitě vše v pořádku,ale pokud máš možnost a uklidní tě to tak si zaplat podrobný 3d ultrazvuk ze zaměřením na vývojové vady.Já i z videem jsem platila 1400 a hodinu se mi věnoval lékař a kontroloval všechny orgány a vše měřil atd..
Držím palce,ale podle vyjádření lékře tam je možnost postižení uplně malá,takovou má snad každý,takže bych si s toho nedělala žádné závěry,spíš naopak.užij si bříšk a těš se na zdravé miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
3.8.09 20:15

concetto, podle mě ze všeho nejvíc potřebuješ odpočinek. Je toho na tebe moc! Opravdu zkus ty bachovky nebo nějak cíleně vypnout. Mám podobně staré těhotenství jako ty a nedokážu si takový zápřah představit. Chodím sice do práce a taky to mám daleko, ale jsou tam na mě hrozně hodní a když přijdu odpoledne domů, tak třeba hodinku dvě spím :wink:

Když zadáš do googlu „dilatace ledvinových pánviček“, vypadne ti hodně diskuzí mamin s podobnou diagnózou a jak jsem mrkla, ta tvoje odchylka je ještě docela v normě a holky často píšou, že se to samo ztratilo. Nic o spojitosti s DS, to bylo v nějakém vysoce odborném článku ne? Tvoje pravděpodobnost z NT je tak maličičká… Chápu, že tě ovlivnila ta záležitost s kamarádkou, ale to už je pár let nazpět a dnes je diagnostika opět dokonalejší. A taky nevíš, co její miminko s ledvinami vlastně mělo.
Prostě reálně není žádný důvod k obavám, to přece sama víš.

Trošku vypni, užívej si těhotenství a pusť si DVD z ultrazvuku a koukej na svou krásnou zdravou holčičku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
4.8.09 00:03

Ahoj,
vazne se neboj. Soft marker je soft od toho, ze je nevyznamny. Kamaradka musela mit tech markeru vic. Ja mela u posledniho tehotensvi nekolik soft markeru na jinou vadu (naslo se i neco na srdicku) a geneticka se tvarila, ze je vsechno ok a ani amnio mi nedoporucila, presto jsem mela zkazeny Vanoce, protoze pohovor s ni se konal az po nich. Nakonec mam zdravyho chlapecka. U tebe to bude zrovna tak! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.8.09 16:26

dilatace dutého systému- známe

Ahoj Concetto, když jsem čekala dcerku, tak se taková podrobná vyšetření UTZ ještě nedělaly (už je jí téměř 13let). A na rozšíření dutého systému ledvin se přišlo až po porodu. To mi sdělila lékařka suše a stručnš, že má blbé ledviny a že musíme na kontrolu po měsíci. Celá jsem se rozklepala a nevěděla co dělat. Na 1.kontrole mě doktor uklidnil, že její nález není až ta závažný, bude se sledovat vývoj a případnou operací se dá ledvina zachránit. No a dcerka nikdy neměla problémy ani se záněty ledvin nebo moč.měchýře, sice prodělala pár vyšetření ještě kolem 1 roku- ale její stav je stabilní, v ničem ji to neomezuje. Kromě toho že je drobounká 143cm/32kg ve 12ti letech- je jinak zdravá, čilá, sportuje a dělá nám jen radost. Takže nějaká drobná odchylka, ještě nemusí znamenat „katastrofu“.

• Citovat
  • Upravit
20.8.09 17:14

UZ 20tt

Ahojte,
chtěla bych vás poprosit o názor a o vaše zkušenosti.Čekám jednovaječná dvojčátka.
Tento týden jsme byli s manželem ve 20tt na UZ a u jednoho miminka nemohli vyšetřit ností kost jestli ji má a to druhé ji prý nemá,le siluetfu nosu měli krásnou…
Nechápu to, protože v I.trimestru ji měli oba…
Riziko nám bylo vypočítáno 4-5%…u každého…dá se udělat amniocentéza i později třeba ve 25 nebo 30tt?

Děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
21.8.09 00:59

Michalko,

to je teda prekerka,vid… :?

Ale zda se dela nebo nedela i pozdeji ac netusim,nicmene si myslim,ze KDYZ TAM JEDNOU NOSNI KOST BYLA-TEZKO SE ZTRATI!'!Tohle je muj selsky nazor a rada se necham poucit od moudrejsich… :oops:

Tobe-Vam :! ctyrem-preju kazdoopadne KLID A POHODU,mnohe tyhle…lekarske moudra by si dr mohli usetrit,nebot to byva take zbytecny poplach a po porodu se ukaze,ze K NICEMU NEBYL,VSE JE O.K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.4.11 11:37

Dobrý den maminky
chtěla sem se zeptat mému synovi je 5měsíců a 14dní a začal mi kmitat hlavičkou ze strany na stranu a vydrží to dělat klidně skoro minutu a dělá to když leží na polštáři nebo na posteli,ale jak leží na zemi na dece tak to nedělá.Je to moje první dítě.Tak se chci zeptat jestli to vaše děti taky dělali a je to normální nebo jestli to může být postižení nebo tik?Při porodu mi ho museli vyndat takovým kroužkem který přiložili na hlavičku a ono se to přisálo k hlavičce a vytáhli ho.Při propuštění mu dělali ultrazvuk mozku a řekli vše v pořádku.Je možné že by se něco objevilo později?
Děkuji všem za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.16 07:27

Strach z postižení dítěte - Angelmanův syndrom

Obnovuji téma - sice jdu s dotazem (vylitím si srdce) trochu jiným, než původní zakladatelka, ale název tématu je zcela přesný, a tak nechci zakládat nové téma.
Máme doma 3měsíční holčičku. Dělá nám radost, zdravotně je v poádku (akorát se jí nechce moc papat, jídlo ji moc nezajímá).
Před několika dny jsem úplnou náhodou viděla dokument „Andělské děti“ o dětech s Angelmanovým syndromem. Když ten film začínál a objevila se tam asi 7mi letá holčička s tímto syndromem - říkám si „ty jo! ta se směje jako naše malá!“… Film jsem dokoukala a od tý doby jsem úplně šílená hrůzou z tohoto postižení :-( Nevím, co si počít.
Malá se tak hezky a pořád směje (radovali jsme se, že je to happy dítě)! Je neuvěřitelně usměvavá! K tomu ale má i to, že nepije z prsu (jako tyto postižené děti) :zed: Já vím, že to je málo na diagnozu - a hlavně jsme si našla, že se to diagnostikuje až kolem 5 - 7 roku. Ale já jsem strašně vyděšená. Ten úsměv a to, že nepije z prsu! Nevím, jak ten strach zahnat :-( Přece ted´ nemůžu žít v hrůze několik let!! Co s tím mám dělat?? :zed:… k tomu jsem si najednou uvědomila, že jsou jí 3 měsíce a teprve začíná pást koně (je opožděná?? :think: ). Ach jo… asi jsem už cvok (z toho mateřství).
Děkuju za vyslechnutí a za názory.

• Citovat
  • Upravit
5910
13.8.16 07:34
@Anonymní píše:
Obnovuji téma - sice jdu s dotazem (vylitím si srdce) trochu jiným, než původní zakladatelka, ale název tématu je zcela přesný, a tak nechci zakládat nové téma.
Máme doma 3měsíční holčičku. Dělá nám radost, zdravotně je v poádku (akorát se jí nechce moc papat, jídlo ji moc nezajímá).
Před několika dny jsem úplnou náhodou viděla dokument „Andělské děti“ o dětech s Angelmanovým syndromem. Když ten film začínál a objevila se tam asi 7mi letá holčička s tímto syndromem - říkám si „ty jo! ta se směje jako naše malá!“… Film jsem dokoukala a od tý doby jsem úplně šílená hrůzou z tohoto postižení :-( Nevím, co si počít.
Malá se tak hezky a pořád směje (radovali jsme se, že je to happy dítě)! Je neuvěřitelně usměvavá! K tomu ale má i to, že nepije z prsu (jako tyto postižené děti) :zed: Já vím, že to je málo na diagnozu - a hlavně jsme si našla, že se to diagnostikuje až kolem 5 - 7 roku. Ale já jsem strašně vyděšená. Ten úsměv a to, že nepije z prsu! Nevím, jak ten strach zahnat :-( Přece ted´ nemůžu žít v hrůze několik let!! Co s tím mám dělat?? :zed:… k tomu jsem si najednou uvědomila, že jsou jí 3 měsíce a teprve začíná pást koně (je opožděná?? :think: ). Ach jo… asi jsem už cvok (z toho mateřství).
Děkuju za vyslechnutí a za názory.
Nemusíš čekat několik let, tady jsem stáhla jak se to projevuje dřív.

ANGEL SYNDROM SE U DĚTÍ PROJEVUJE TAKTO:
Velmi brzy se u nich projevuje hlasitý smích
Mají menší obvod hlavičky nebo ploché záhlaví
Kolem šestého měsíce jsou vidět první známky opoždění psychomotorického vývoje a každý další měsíc je zpoždění viditelnější
Nemluví, komunikují pomocí gest, můžou se naučit ojedinělá slova, dobře se u nich vyvíjí neverbální komunikace
Začínají pozdě chodit až kolem pátého roku
Milují vodu, plavou lépe než chodí, líbí se jim šplouchání, přelévání a podobně
Objevují se epileptické záchvaty, nejčastěji kolem druhého roku, nejnebezpečnější jsou mezi čtvrtým a šestým rokem
Později se objevuje skolióza, kterou je potřeba léčit
Mají řídké zuby, větší jazyk, zvýšené slinění
Obvykle milují jídlo, ve zralém věku mají sklon k obezitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.16 07:40

@mamule42 Ano - toto jsem také četla… Ale i na to musím tedy počkat několik měsíců. Právěže hlasitý smích se u ní už projevil. Jestli má menší obvod hlavičky nevím (placatý záhlaví nemá). A jinak je na všechny příznaky zatím malá :-/
Ještě to nepití z prsu… no.

Jediný, co mě uklidňuje je to, že fakt nesnáší koupání…

Mi vadí, že jsem ten dokument viděla :-(…kdyby prostě nebyla tak strašně moc vysmátý dítě (až divně moc), tak by mě ani nenapadlo, že by jí něco mohlo bejt… :zed: :zed:

Jsem asi už magor :zed: :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
2105
13.8.16 08:00

Četla jsem, že ta menší hlavička se taky projeví až v roce života, do té doby je normální. Takže, jestli bude v roce mít hlavičku v normální a bude chodit, budeš už mít jistotu, že je malá v pořádku. Držím palce, je to vzácné onemocnění a dětí, co se smějí a přitom jim nic není, je určitě víc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5910
13.8.16 08:01
@Anonymní píše:
@mamule42 Ano - toto jsem také četla… Ale i na to musím tedy počkat několik měsíců. Právěže hlasitý smích se u ní už projevil. Jestli má menší obvod hlavičky nevím (placatý záhlaví nemá). A jinak je na všechny příznaky zatím malá :-/
Ještě to nepití z prsu… no.

Jediný, co mě uklidňuje je to, že fakt nesnáší koupání…

Mi vadí, že jsem ten dokument viděla :-(…kdyby prostě nebyla tak strašně moc vysmátý dítě (až divně moc), tak by mě ani nenapadlo, že by jí něco mohlo bejt… :zed: :zed:

Jsem asi už magor :zed: :,( :,(

Klid, zatím neměj obavy, nebo pokud máš fakt strach tak se zeptej dětské doktorky, určitě ti poradí. Já měla holčičku s Edwardsovým syndromem, kde je přežití po porodu minimální. Tak se zatím neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
13.8.16 08:10

Když byste z toho měla být na prášky, můžete ji přece nechat geneticky testovat. Doporučuji Motol. Budete si to ale muset nejspíš uhradit, pokud nebudete mít doporučení od lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí