Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
jsem na začátku 6. měsíce a ještě nemám ani kilo nahoře… teda, ne že bych to potřebovala
(BMI 32 - obezita), ale u kluků jsem vážila na začátku stejně a v šestým už měla cca 6-7 kg nahoře..... Podle UTZ v 21. týdnu je mimčo Ok, spíš o trošku větší - ale to je u nás normální (kluci měli 4,5 kg, když se narodili).
Myslíte, že se tím nepřibíráním mám nějak trápit?
Pokuď jsi obézní, tak buď jen ráda. Mám kamarádku, která je silnější, nebudu psát přímo obézní a je v 18 týdnu a má kilo nahoře, tak jí chválím, ať se pěkně drží a moc nenabere, shazovat to bude jen a jen ona a jí to bude dělat problémy. Tvoje miminko si vezme od tebe a pokuď má z čeho brát, nezaobírala bych se tím
Hezký těhotenství.
Ahoj.
Klid, pokud přibírá miminko tak jak má, tak se neřeší ani případné hubnutí, já zhubla za první těhotenství do 24tt 5 kilo a pak přibrala ještě dost, v druhém jsem jen zhubla 9kilo nepřibrala nic a nevadilo to ničemu holky byly v průměru - první 3500, druhá v 38tt 3250. Nikdy se nic neřešilo jen u Sofie mě poslali na průtoky pupečníkem - ale to nebylo jen hubnutím, ale i jinými faktory. ![]()
Perlička: Když jsem se někdy v 7 měsící těhotenství ptala doktora jestli je to v pořádku, že jen hubnu tak říkal. Buďte ráda aspoň nepřiberete pětadvacet. ![]()
Já bych si s tím hlavu nelámala, pokud je miminko zdravé a prospívá tak je všechno v naprostém pořádku!!!
Já jsem taky silnější - po porodu Kubíka mám pořád nahoře 30 kg
, které prostě nejdou a nejdou dolů a teď s Karolínkou jsem přibírala až ke konci těhu a měla jsem nehoře 9 kg, všechno zůstalo v porodnici!
![]()
Přeji pohodové a bezproblémové těhu
![]()
MOje kamaradka az do osmeho mesice nepribrala ani deko takze bud v klidu ![]()
Ahoj, já jsem přibrala u prvního kluka 7 kg, u druhého 8 kg a u malé jsem nepřibrala ani deko. A v porodnici jsme nechala 8 kilo, takže jsem měla takovou 9-ti měsíční odtučňovací kůru ![]()
Cítila jsem se dobře, břicho rostlo a malá měla po porodu 3,23 kg.
Přeju pěkný zbytek těhotenství a bezproblémový porod ![]()
Obě moje těhotenství probíhají naprosto stejně - normálně vážím 62 kg, během prvních dvou měsíců jsem o 6 kg zhubla (bez jakýchkoli nevolností či problémů, prostě váha šla sama dolů) a pak to začalo jít pomaličku nahoru. V prvním případě jsem nakonec přibrala cca 8 kg, momentálně to vypadá na podobné číslo.
Takže si s tím nelámej hlavu - každé tělo reaguje na těhotenství jinak - pokud jsi v pohodě a nemáš zdravotní problémy, miminko si vezme, co potřebuje.
Bohunka ________________
Helenka, 27 měs.
24. týden, TP 10.11.
Jak čtu tak mimčo je vpořádku, gratuluji, já sama jsem a říkám to naplno tlustá, ale v těhu jsem shodila 12kg a zpět nabrala 16 kg, no a po porodu do tří týdnů shodila 18kg
( u mě dost zapříčinila laktačka) a teď vážím 85kg a chci shodi ještě 5kg, na víc to nedotáhnu.
Při větší váze to absolutně nevadí, dokonce je to i dobře, sleduje se vývoj dítěte a KO matky.
Kdybys byla tehotna s prvnim, tak se nedivim, ale takhle bud jen rada
Ja vysilovala s prvnim tehotenstvi na mne nebylo moc znat, v 4mesici si lidi mysleli, ze jim kecam, ze jsem tehotna, v osmim jsem vypadal jak nektere ve druhem
vaha asi +8kg, pred otehotnenim jsem byla na svem historickem minimu.
No a tech 10kg co jsem nabrala s druhym si zavolalo posily, a mam rok a pul od porodu nahore 18
Zrovna jsem najela na dietu, takze bud stastna a uzivej tehu ![]()
Ahoj,
já jsem před těhotenstvím vážila 62kg a ještě v šestém měsíci jsem měla stále 62kg. Sousedi mi nevěřili, že čekám mimčo, protože jsem nosila stále stejné kalhoty jako před těhotenstvím. Pak jsem nabrala sedm kilo, rodila jsem se 69kg a teď cca tři měsíce po porodu mám 60kg. Buď v klidu, mimčo si z tebe vezme, co potřebuje.
Ahoj.Když se mimičo vyvíjí dobře,jak říkaj doktoři tak se neboj.Jinak já jsem ve 32tt a zatím jsem přibrala půl kila,ale břicho mi roste pěkně a malý mělo na 29tt už 1,9kg.Taky trošku nechápu ![]()
Ja jsem nenabrala ani v jednom tehotenstvi, po obou porodech hmotnost nizsi, nez pred otehotnenim. Spatna zpráva je, ze mi ta ztrata hmotnosti ani v jednom pripade nevydržela dlouho ![]()