Strašně brzy vstává - pomóóóc

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
176
13.7.06 06:47

Strašně brzy vstává - pomóóóc

Ahoj maminky!
Náš malej (9týdnů) nevydrží spinkat celou noc. Usíná tak od 20 do 22 hodin. Pak se budí na jídlo tak v 1 až ve 3. Nají se, usne, ale pak už vydrží jen tak 2 hodinky v postýlce a konec. Nebudí se hlady, je vysmátej a hlad dostane až nejdřív za hodinu po probuzení. Pak chodíme ven tak v devět a to teprve v kočárku zase usne. A pak spí odpoledne tak 3 hodinky, někdy v kuse, někdy na etapy.
No prostě třeba dneska vztával ve 3.15. A to je na mě teda moc brzo. Budit ho přes den se mi nechce, je potom nevrlej a v noci pak spí ještě hůř.
Poraďte prosím někdo, nebo se asi brzo zbláznim :D
Radka + brzovztávající Tomášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
13.7.06 06:59

Radko měli jsme to samý.
Nezoufej, o vánocích vstával až kolem 4 ráno, a teď kolem páté. Snad se to na zimu protáhne na 6… :lol:

Upozorňuju, že nepomáhá dávat dýl spát nebo jiné psí kusy. Prostě to dítě je takhle nastavený a s tím nic neuděláš. Musíš si zvyknout…
Jde to…
Pevný nervy
 NiKI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
13.7.06 07:04

No aspoň vim, že v tom nejem sama. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
13.7.06 07:09

Ahojky, opravdu v tom nejsi sama.Anička taky vstávala kolem 4.00, tak ve 4 měsících jsme se dostali na 5,00 a teď běžne vstává tak 6,00 a to už nám je 9 měsíců. Někdy se stane že takzvaně zaspí a to vstává o něco později zatím máme rekord a to se nám povedlo spát do 7,30 bohužel jen jednou a zatím se to neopakovalo.
Jinak se na to zvyknout dá, malá pak spí zhruba od 9,00 a pak ve 12,00 takže to má pořád stejně nastavený.

Achesa a Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
13.7.06 07:46

Pokusím se ti trochu dodat optimismus - v devíti týdnech se ještě spací návyky mění. Naše dítě se ustálilo ve spaní až tak kolem roku, do té doby se to pořád měnilo, chvíli spal celou noc, chvíli zase skoro vůbec. Tak nezoufej, třeba se to ještě všechno obrátí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
13.7.06 08:28

Ada je sova, je nastavena na vstavani po osme hodine (uz ted se desim skolky), ale Pepi je ranni ptace a vstavala by v pet. Podarilo se mi s ni uzavrit kompromis, ze se nevstava pred sedmou. Trvalo to par mesicu, ale ted je opravdu naucena, ze pokud vstava driv, tak si hraje v postylce a na me houka az v tech sedm, ale vetsinou to neni potreba, casto se az v tech sedm budi. Ovsem pokud vstaneme driv, mam jistotu, ze dalsi den to bude zase drive a dalsi den zase…
Uceni na delsi spani jsme zacali asi tak po pul roce - vlastne presne v dobe, kdy zacala byt Pepca mobilni, do te doby ji stacilo vzit do postele a zacpat pusinku dlabancem :D
Tou dobou jsme uz meli za sebou boj nocni kojo - od narozeni spinkala celou noc, ale ve ctyrech mesicich najednou zjistila, ze neni spatne si dat nocni gablik a doslo to az ke koju co dve hodiny - a to jsme ji nakonec zatrhli.

Takze zaver je takovy, ze i pozdejsi vstavani se da natrenovat, ale je fakt, ze je to kazdodenni boj a neni to zalezitost tydnu, ale mesicu. Brrrr, predstava, ze vstavam ve tri me naprosto desi. To obcas chodim spat…

Lesina a dracice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
13.7.06 09:30

j

Ahojky, tak taky jsme měli ranní ptáčátko - Daník vstával kolem 5…ale postupně jsem se dopracovali na 7 :-)) Jak jsme se dopracovali? No bohužel nijak, prostěš si to přenastavil sám a doufám,že když bude změna, tak to posune dál a ne zpět. Páč to by mě švihlo:-)) V 5 je na mě vážně brzo:-))

prostě každé dátě je nějak nastavené…jako dospělí - taky máme svou dbou, kdy chodíme na kutě atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
13.7.06 09:41

Velmi doporučuji budit přes den, možná, když se nevyspí, bude spát v noci. Ale musíš vydržet!!! Bude protivný, ale jinak si na sebe pleteš bič!!

Držím palce.

Aha, teď jsem si všimla věku… tak to ještě chvilku vydrž, v noci se tvař, že je noc a nehrej si. Taky jsme fungovali někdy od půl čtvrtý, ale docela rychle se to srovnalo. Teď vstává mezi 5,45 a 6,15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
13.7.06 11:56

Děkuju všem za dodání trochu toho optimismu:-) Takže v děvět jsme jako obvykle vyrazili ven a malej spí ještě teď, a to už je skoro 12 hodin. :( Už si ale pomaličku zvykam, že jsem pořád nevyspalá.
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
13.7.06 12:42

Ahoj holky,

se vstáváním neuděláte nic, prostě to musíte vydržet! :x Malá vstávala ve tři, do šesti až půl sedmý byla vzhůru, pak na čtyři hodinky usnula, jenže v sedm vstával Honzík :o ! Trvalo to asi půl roku, já byla totálně hotová. Tak snad vás potěší, že v tom nejste sami, bude líp. Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
13.7.06 13:08

strašně brzy vstává

Ahojky Radko,
nevím,jestli tě potěším,ale já jsem toto řešila do dvou let mého dítěte.A k tomu- strašně brzo vstává(u nás to bylo mezi třetí a pátou) přidávám ještě- pozdě usíná(v 22h a víc).Mezitím se několikrát vzbudil,aniž by dostal pít,či si s ním někdo hrál atd.Po obědě spal tak 1-2hod..i přes výhružky babiček a celé rodiny jsem ho měla mrsknout k nám do velké postele a asi bych si ušetřila spoustu energie a svět by byl pro mě růžovější. :lol: Šla jsem si „spočnout“ do práce a malýho do postele strčil táta,který měl podruhé k němu v noci vstát.po dvou měsících postel prcek opustil a spí jen ve své postýlce.A je klid!!!Hurá. :D Měla jsem více než knihám a chytrým babičkám s jejich „režimem“ naslouchat více svému dítěti.Katty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
14.7.06 01:13

S tou společnou postelí je to pravda. My jsme dávali synka usnout do vlastní postýlky, ale od prvního nočního probuzení jsme ho vzali k nám do postele a tam spal, občas si cucnul - mlékárna spala hned vedle něj :)

A ještě jedna rada se mi vyplatila. Spi, když spí dítě. Občas jsem si ho vzala k sobě do postele i přes den, stočila se kolem něj a spali jsme oba. Vlastně když si to tak vezmu, naspala jsem toho po porodu strašně moc, protože jsem tuhle metodu praktikovala několikrát denně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
14.7.06 08:36

Taky se přidávám, abych ti dodala optimismu - tedy, že může být ještě daleko hůř.A to u nás a už od narození. Máme 2 měsíční holčičku, která se rozhodla, že spánek téměř vůbec nepotřebuje, ale za to se chce o to víc chovat.Takže usíná mezi 22 až 24 a budí se kolem 5 ráno. Mezitím se ještě budí po 2 hodinách na jídlo a přes den nespí téměř vůbec - to už musí být náhoda, takže to nedoženu ani přes den. Tím že nespí a ještě si neumí hrát, tak se nudí a pláče, takže chováme, chováme, chováme…Někdy už mám pocit, že zkolabuju…Líbej své děťátko za ten režim, který máte.Co já bych za něj dala… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
14.7.06 14:30

evropanka - Tak to tě moc lituju, jsi na tom teda podstatně hůř než já. A to jsem myslela, že už to horší bejt nemůže :D Malej spí aspoň přes den docela dost, takže si občas i zdřímnu. Ale spíš chci něco stihnout udělat, nebo jak na potvoru přijde jedna nebo druhá babička. No dneska zase ranní vztávání, 3.30 8O No a teď ho bere v kočárku jak kdyby nespal měsíc. Zvíře.
Radka + tuhej Tomášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
14.7.06 14:32

Jo ještě jsem chtěla, dneska si ho po nočním jídle zkusim vzít k sobě do postele, a pak vám napíšu, jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí