Strašně brzy vstává - pomóóóc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23298
23.1.16 08:56

Ja ti rozumim a chapu, ze ti to uz leze na mozek, mela jsem to same. Ale bohuzel s tim nic neudelas. Ty mimca si to tak nastavi a neudelas nic. My mame taky nespavce. Do 3 mesicu jsme nespali vubec, ale jako fakt vubec. Zadne 10× za noc vzhuru, proste vubec. Jeli jsme s manzelem na smeny, manzel byl s malym vzhuru do 1 v noci a ja pak od 1 az do rana, vlastne pak uz cely den. Od 3 mesicu asi do roku to bylo jako u vas. Chodil spat v 8 a vstavali jsme ve 4 (2× za noc jidlo). Od roku do 2 let chodil spat v 8 a vstaval v 5. Ted ma 3 a abysme se vyspali, chodi spat mezi 22-23 hodinou a vstavame mezi 7-8. Bohuzel jinak to neslo, nez mu to usinani posunout. Jo a cele noci nespi dodnes, tak 2× za noc se budi.
Neumim spat pres den, i kdyz jsem si lehla, 2 hodiny jsem jen lezela se zavrenyma ocima. Takze spankovy deficit proste nikdy nedozenu. Babicky mame 300km daleko, takze pomoc taky zadna.
Bohuzel neporadim co s tim, sama jsem na to neprisla. Jen jsem chtela, abys vedela, ze v tom nejsi sama, ze takovych deti je bohuzel vic :hug:
Ale s manzelem si promluv, potrebujes odpocivat a ne jeste delat sluzku. Na ulkizeni se vyprdni, u nas byl taky porad bordel a co jako…Pomoc manzela je k nezaplaceni, mne ten prvni rok nosil obedy manzel, protoze ja jsem taky nebyla schopna ani varit. Ono je to narocne, taky jsem to ty prvni 2 roky nezvladala, ale zvyknes si…ono ani nic jineho nezbyde. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.16 09:02

Zapojit manžela, ono se to lehko řekne…Jak to udělat, když se mu nechce :nevim: To je milion výmluv. Museli jsem začít cvičit vojtovku, to odejde raději pryč, nedělá mu to prý dobře, já jsem z toho asi happy, když malý řve jak tur…chce jet ke tchýni, řeknu mu, že malého mu nachystám a ať jedou sami, že si odpočinu. Ne, jsme rodina, tak tam jako rodina pojedem…podle mě jde zas jen o to, že by se tam o něho musel starat…a tak je to se vším :-(
A to jsem si myslela, že se to u nás nestane, manžel sice nikdy nebyl zrovna pořádku milovný, je to bordelář, ale vesměs mi pomáhal, a to chce druhé…no to určitě :cert:

• Citovat
  • Upravit
1362
23.1.16 09:05

Tak mu řekni, že jako RODINA si budete pomáhat i doma a ve všem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3551
23.1.16 09:05

Dítě se nezmění, změnit se musíš ty. Já taky byla zvyklá před porodem chodit spát v 11, ale s malým jsem se naučila chodit spát v 8, jestli jsem se chtěla vyspat. A to, že před spaním nemám uklizeno/nachystáno by mě vůbec nevadilo, však na to v noci nikdo nekouká ;). Po večerním krmení jsem lahvičku omyla, dala do mikrovlnky na vyvářku a šla spát - zabralo mi to 2 minuty. Manželovi, kdyby měl poznámky bych řekla ať si to udělá sám, když mu to vadí. Mě ze začátku manžel chystal snídani než šel do práce, oběd přivezl v krabičce a večeři jsem dělala já, když byl čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3551
23.1.16 09:08
@Anonymní píše:
Zapojit manžela, ono se to lehko řekne…Jak to udělat, když se mu nechce :nevim: To je milion výmluv. Museli jsem začít cvičit vojtovku, to odejde raději pryč, nedělá mu to prý dobře, já jsem z toho asi happy, když malý řve jak tur…chce jet ke tchýni, řeknu mu, že malého mu nachystám a ať jedou sami, že si odpočinu. Ne, jsme rodina, tak tam jako rodina pojedem…podle mě jde zas jen o to, že by se tam o něho musel starat…a tak je to se vším :-(
A to jsem si myslela, že se to u nás nestane, manžel sice nikdy nebyl zrovna pořádku milovný, je to bordelář, ale vesměs mi pomáhal, a to chce druhé…no to určitě :cert:

Můj taky nezvládá, když malý řve. Tak mu řekni, že o malého se starat nemusí (většinou mají chlapi strach, že dítě blbě chytnou a něco mu udělají), ale ať ti pomůže v domácnosti. Musíš, ale na tom začít pracovat co nejdřív, aby si nezvyknul, že všechno zvládáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
23.1.16 09:10
@Anonymní píše:
A to jsem si myslela, že se to u nás nestane, manžel sice nikdy nebyl zrovna pořádku milovný, je to bordelář, ale vesměs mi pomáhal, a to chce druhé…no to určitě :cert:

Tak mu jasně vysvětli, že potřebuješ pomoc a že už s jedním jsi vysílená. Sám se nepostrá a druhý by chtěl, logika :zed:

Taky třeba nemusím vaření, takže když má manžel volno, vždy vaří on - baví ho to :) Navíc je Panna, takže pořádek musí být, i když mě taky nějakej ten menší bordel nevadí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.16 09:12
@121109 píše:
Maly spi, spi taky. Spi celkem dost, bych rekla. Ze manzel nepomaha nekomentuju. Muj s kocarkem sel poprve sam, az kdyz jsem udelala statnice a klukovi bylo pul roku. Takze uz jsem to nepotrebovala :lol:
A to jako ve 3mesicich vydrzi pres den celou dobu vzhuru? To nechapu. Muj do dnes chodi spat po obede… jsou mu 3. Vecer lehne v 7-8 a rano vstava v 6-7asi je nemocnej :mrgreen:
Kocarek - nekomentuju. Znama chodila kazdy den (30stupnu, nebo -10) s 2letym klukem ven s kocarem, pac ji jinak nespal… kdyby ho to nekdo nenaucil, tak to preci tak nedela, ne? U nas se v kocarku sice taky spalo, ale ne denne. Davala jsem ho spat i do postele, abych mohla taky neco udelat do skoly. Ale asi je bja mam divny dite, s kterym to celkem slo.

Moc toho nenaspí ani přes den, většinou si dává 30minutovky. Každý den s kočárem nechodím, dávám ho i do ložnice, kde je otevřené okno, ale to taky vydrží tak hoďku. V tom kočárku prostě nejdýl. On je i celkem hodný, na to si stěžovat nemůžu, ale já neusnu, když ho slyším, jak kňourá nebo i když ho mám vedle sebe v posteli a on se vrtí nebo si prostě jen tak dudlá, je nemůžu spát :zed: A co se týká toho úklidu, neuteče to, to je pravda, ale nahromadí :roll: A jako zase si nemyslete, že to tady mám v cajku, to vůbec, bordel jak prase…zvládám jen to nejnutnější. Možná si to neumím pořádně rozvrhnout. Kolikrát jsem ráda, když si na těch 10 min., co malý spí sednu, čumím do blba a vypiju kafe…coby matka jsem totálně neschopná :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3088
23.1.16 09:14
@Anonymní píše:
Moc toho nenaspí ani přes den, většinou si dává 30minutovky. Každý den s kočárem nechodím, dávám ho i do ložnice, kde je otevřené okno, ale to taky vydrží tak hoďku. V tom kočárku prostě nejdýl. On je i celkem hodný, na to si stěžovat nemůžu, ale já neusnu, když ho slyším, jak kňourá nebo i když ho mám vedle sebe v posteli a on se vrtí nebo si prostě jen tak dudlá, je nemůžu spát :zed: A co se týká toho úklidu, neuteče to, to je pravda, ale nahromadí :roll: A jako zase si nemyslete, že to tady mám v cajku, to vůbec, bordel jak prase…zvládám jen to nejnutnější. Možná si to neumím pořádně rozvrhnout. Kolikrát jsem ráda, když si na těch 10 min., co malý spí sednu, čumím do blba a vypiju kafe…coby matka jsem totálně neschopná :nevim:

Nejsi neschopná. Je mi jasný, že samoživitelky třeba taky musí zvládat samy, ale Ty sama nejseš!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.16 09:20

@Maty1989 Je asi fakt, že já kolikrát než abych manžela prosila o pomoc, udělám si to sama, ale s.ere mě, že prostě někdy neřekne sám od sebe, spi, já ho nakrmím nebo seď, malého přebalím, umyju nádobí atd., to je u nás sci-fi. Spíš to vždycky dospěje do stádia, kdy začínám zvyšovat hlas, pohádáme se a chvilku (tak 3 dny) je manžel schopný po sobě uklidit, ale pak se to vrací do starých kolejí :zed:

• Citovat
  • Upravit
3088
23.1.16 09:22
@Anonymní píše:
@Maty1989 Je asi fakt, že já kolikrát než abych manžela prosila o pomoc, udělám si to sama, ale s.ere mě, že prostě někdy neřekne sám od sebe, spi, já ho nakrmím nebo seď, malého přebalím, umyju nádobí atd., to je u nás sci-fi. Spíš to vždycky dospěje do stádia, kdy začínám zvyšovat hlas, pohádáme se a chvilku (tak 3 dny) je manžel schopný po sobě uklidit, ale pak se to vrací do starých kolejí :zed:

A to je špatně. Jak to má manžel s prací? Dělá na směny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.16 09:42

@Maty1989 Nedělá na směny, doma je denně kolem 17 hod. Vím, že toho má taky dost, ale nechci aby se staral furt.

• Citovat
  • Upravit
872
23.1.16 09:47
@Anonymní píše:
@Maty1989 Je asi fakt, že já kolikrát než abych manžela prosila o pomoc, udělám si to sama, ale s.ere mě, že prostě někdy neřekne sám od sebe, spi, já ho nakrmím nebo seď, malého přebalím, umyju nádobí atd., to je u nás sci-fi. Spíš to vždycky dospěje do stádia, kdy začínám zvyšovat hlas, pohádáme se a chvilku (tak 3 dny) je manžel schopný po sobě uklidit, ale pak se to vrací do starých kolejí :zed:

Ono dost chlapů opravdu vychází z toho, že když se jim neřekne, tak není třeba dělat. Šestý smysl nemají, aby vycítili, že padáš na hubu a dokud budeš zvládat, tak on nevidí důvod. Ale je třeba se dohodnout na nějakém řádu a fungování, kdy ty budeš v klidu. Jemu musí být také nepříjemné, když jsi nasr… a hulákáš. Zkus mu to předložit stylem „abychom předešli nesrovnalostem, hádkám a podrážděním, navrhuji toto…“. A zavést rituály - jestli nepracuje na směny, tak třeba každou sobotu dopoledne vypravit dítě a muže ven a mík klid pro sebe (či úklid, když na něm trváš:-) ). A že si dáš kafe nebo čumíš „přespitomodoblba“, to je v pořádku, já tak čučím ještě teď. Mladší (2 roky) jede od narození vstávačku mezi 03.00 a 03.30 hod. Když mi chce udělat radost, protáhne to do 04.00 hod.
Ale nebóóój, až budou v pubertě, tak jim to vrátíme. „Že si přišel domů až ve čtyři? Koho to zajímá, je sedm a dříví nepočká. Hybaj řezat!“ :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.1.16 09:51

Nevím, co chceš slyset. Chod spát driv. Dospělí se odmítá přizpůsobit, ale mimino by mělo spát tak, jak nekdo píská? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.1.16 09:53
@Anonymní píše:
Syn má teprve 3 měsíce, tak možná je brzy to řešit, ale já už se fakt potřebuju vyspat :? Jsme na um, krmím kolem 19 - 19:30, pak usíná a spinká až do 0:30 nebo 1 hod, někdy i 1:30, nakrmím a dám znova do postýlky, to už mu chvilku trvá, než znova usne. Nemluvím na něj, nepřebaluju, krmím u tlumeného světla, aby se neprobral, spí do 4 a hotovo, i když si ho vezmu k sobě do postele, nespí, kňourá a vrtí se. Vím, že toho naspí ještě celkem dost, ale já chodím spát až kolem 22 hod, než vyvařím flašky a vše si nachystám, do toho nádobí, mažel si po sobě nic neuklidí, sprcha a třeba chvilka u tv, celkem spím tak 4 hodiny a ne v kuse :roll: Přes den to taky nedoženu, už tak skoro nejím, protože nestíhám vařit, malý stejně přes den moc spát nevydrží, jedině v kočárku, jenže s tím kočárem zas musím jít…manžel moc nepomáhá, navíc chce furt dělat vše společně, s kočárem nebyl ani jednou, to samé krmení, pokud mu neřeknu, aby ho nakrmil, a to ještě kolikrát s kecama, v noci nebo ráno to nehrozí vůbec :roll: Pokud si potřebuju něco zařídit, tak se postará, ale není mu to moc po chuti…myslíte, že třeba změna um pomůže k tomu, že bude spát celou noc, všichni se diví, že jsme na um a malý nespí. Tak nevím, jestli to zkusit nebo ne :nevim:

ne, žádná změna ani nic. Je zcela běžné, že malá mimina se budí a to máš ještě luxus, většina dětí vstává třeba co 2 h. Prostě si ten den uspořádej jinak, abys večer mohla hned odpadnout, jak usne mládě :nevim: mimino nedonutíš, aby spalo celou noc, to se nedá vypnout.. co fakt budeš dělat, až přestane spát i přes den? Prostě tolik nelítek kolem domácnosti a zapoj chlapa, když se nezapojí sám, tak mu to musíš říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
23.1.16 09:59

To je zase nějaká Sci fi diskuze. Syn má 8 měsíců a chodí spát mezi 23-24 hodin. Pravda, spí ráno do 9.
Kde berete děti, co vám chodí spát v 7 večer??? Takové neznám ani v reálném životě. Všechny kámošky mají děti co chodí spát kol 10 večer nejdřív.
Synovi ještě zkracuju denní spánky, aby nechodil spát po půlnoci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510