Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
S Nutrilonem HA nemám dobré zkušenosti. Syna po něm bolelo bříško, takže teď mu dávám Nutrilon Comfort.
K tomu prdění. Taky myslím, že je lepší když to jde ven
Syn prděl strašně, prakticky nonstop. Navíc, když pár dní nekakal, tak být s ním v jedné místnosti bylo o život
. Skončilo to po zavedení příkrmů (teď v 7 měsících má zeleninu k obědu, kaši k večeři, jinak kojeni nebo UM).
@střepina píše:
@dani24687 prý u malých miminek to nemá cenu, testy nejsou jednoznačné, aspon tak to bylo řečeno mě
Hm tak to je blby. Nam se na to prislo dost pozde a jako maly taky se trapival…ach jo
Dokonce jsem tady vyčetla, že alergie na BKM je zpusobená nevyvinutými střevy, až střeva dozrajou, alergie by měla vymizet
@střepina tak tak ona to v podstatě není opravdická alergie ale novorozenecká nesnášenlivost právě díky nevzrálým střevům, většinou kolem roka se to srovná samo, asi 90% z toho vyroste do 3let, ty co ne ak už to bohužel mají obvykle napořád, do té doby přiměřená dieta kojící matky nebo dítka na vhodném UM
Zase me tak ale napada, ze mala prdi uz od narozeni. A to byla zpocatku kojena, takze by to teoreticky mlickem byt nemelo..?je fakt, ze se to stupnuje, ale zkratka to zacalo uz pred zavedenim UM. Asi nejdriv zkusim obmenu espumisanu za nejake jine kapicky.,
@Brittana jestli jsi kojila a ty jedla/pila mléčné, tak by teoreticky mohlo, ne?
@Brittana píše:
@dani24687 hmm,to je faktjsem blba
@dani24687 a jak to u vas dopadlo? potvrdilo se podezreni, nebo to bylo neco jineho?
@dani24687 oj. To je blbe
a u jak stareho mimca a jak se to zjistilo? nejakyma tema testama, nebo tim vysazenim mlecneho ve tve strave?
@Brittana no já kojila 6 měsíců a byl takový ubrečený miminko, pak jsme přešli na Sunar a já pořád myslela, že je nadýmený z jídla. Přes den klid, prděl normálně, ale v noci to přišlo a kroutil se a brečel a prděl… tak Dr.vzal krev a bohužel
@Brittana píše:
Aha…a jak jste resili to UM? Davali jste nejake specialni?
no on už je starší, takže my už UM dávat nemusíme, můžeme nahrazovat například jogurty Hollandie mu nic nedělají a mléko dávám rýžové, kokosové atp. Zkoušeli jsme Bebu HA a bylo to lepší, ale ne 100%