Rýma

2857
14.5.05 10:40

Rýma

ahojky

trápí mě už skoro týden mírné nachlazení a rýma a dle rad z porodnice to mimčo které plně kojím chytnout téměř nemůže…

no zřejmě to chytlo, jelikož k běžnému chrčení se přidalo rýmové chrčení a pokašlávání…

z nosu mu ještě teda neteče - ale jelikož je sobota a lékař nedostupný, ráda bych se zeptala, jak na to až začně - samozřejmě krom odsávačky - to vím jak funguje - ale nějaký šetrnější recept, kterým bych mu mohla pomoct už ted…

Díky

Markéta a Michal 12 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1718
14.5.05 11:00

Markéto,

nám doporučila doktorka Vincentku, dá se koupit v lékárně s rozstřikovačem ( dá se koupit i láhev Vincentky, ta je ale s bublinkama, musí se nechat vyprchat). Doktorka ještě řekla, že je lepší Vincentku kapat do nosánku kapátkem, aby protekla i dozadu do nosánku.

Vincentku jsem používala často, hleny se rozpouští a případně se dají dobře odsát (miminku se to určitě nebude líbit).

Přeji, aby rýma byla rychle pryč
Lila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
14.5.05 11:41

Ahoj Markétko,
nám se osvědčil moc a moc MAR - to je sprej, ale i kapičky myslím. Když ho začneš pravidelně stříkat do nosánku, dejme tomu každou 1-2 hodiny, mám vyzkoušené, že rýma vůbec nepropukne a když tak mnohem slabší. Tímhle způsobem jsme zahnali už 2× rýmu.
Podívej se do starších příspěvků, mám to právě na doporučení dalších, kterým se mar osvědčil.
Bezrýmový víkend přeje Mydlinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
14.5.05 12:09

ahojky a může to i 3 měsíční dítě????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
14.5.05 12:16

Na příbalovém letáku je napsané, že je to vhodné pro kojence a malé děti (protože je to na bázi mořské soli). Od jakého věku si už nepamatuju, jestli píšou. Pokud budeš v lékárně, tak se tam zkus poradit. Podle mě by to jít mělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
14.5.05 12:31

Ahoj, my jsme používali ten Stérimar, je sice dražší než Vincentka, ale myslím, že nám pomohl. Doktorka nám to doporučila, když byl Máťovi asi měsíc. Je to jen mořská voda, nic závadného ani chemie. Máťa chrčel v nose, a tak jsem mu každý den jednou večer stříkla (ani moc neplakal) a postupně se to vytratilo. Kombinovali jsme to ale se zvlhčovačem v pokojíčku, který jsem na chvíli zapla při usínání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
14.5.05 14:00

tak manžel se vrátil z lékárny s vincentkou a Marem plus. jen jsem se chtěla ještě zeptat, ten MAR je ve spreji. To jste to těm prckům do nosu stříkali???? Připadně mě to takový surový … něco nakapat to jo, ale sprej… zatím to dělám tak že to našplíchám na vatový tyčinky a vytřu mu tím nos…

chápu že větším dětem snad už spreje nevadí ale u tak malýho prcka nevím…

Markéta a protiva Michal 12 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
14.5.05 14:15

Ahoj Mako! Skus to vytírat těma vatovejma tyčinkama, já sem to malýmu taky tak dělala, protože jak sem mu tam něco kápla tak už se mě to podruhé pomalu nepodařilo jak se bránil. A hlavně pokud má prcek rýmu tak se snaž doma zvlhčit vzduch to mě paní doktorka klade na srdce pokaždé, když máme rýmu. Ono se pak mimískovy líp dýchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
14.5.05 16:59

Holky, jsem asi :,-(istka. Já jsem tu Vincentku do nosánku lila kapátkem tak, aby to zateklo dozadu, takže občas něco i polkl…pomohlo to.

Rýmě zmar!
Lila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
14.5.05 17:53

Ahoj, podle mé zkušenosti je nejlepší nosík vytírat mateřským mlékem. Máme 13 měsíční dceru a díky tomu neměla ještě nikdy rýmu (musím zaťukat). Pokud už mimi rýmu má, tak je dobré kapat mateřské mléko do nosánku kapátkem . Ahoj a brzké uzdravení přeje Lucka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
14.5.05 21:04

ahoj takže vítám do klubu :,-(istek.o))

jsem mu to dělala těma vatovejma tyčinkama, ale jelikož mě to připadlo málo efektivní - jelikož toho spoustu vysála ta vata a navíc za chvíli by v té malé lahvičce za kilo nebylo naprosto nic - jelikož abych ty tyčinky pořádně navlhčila tak jsem stříkala jak divá.o), tak přišel manža chvíli koukal, pak to vyzkoušel na sobě, pak na mě, a pak jsme mu to stříkli do obou dírek. Vůbec nebrečel - on ten sprej spíš tak šimrá, takže začal pčikat a pohoda.o))) tak doufám že mu to pomůže.

V příbalovým letáku je , že je vhodné zejména pro kojence a děti a má se stříkat dle potřeby - tak kdyby se tam kojencům nemělo stříkat tak by to snad napsali… no a hlavně to Michalovi nevadí což je to oč tu běží.

Moc děkuju za rady a tipy, hodně jste mi - respektive nám pomohly.

Markéta a spící Michal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.5.05 21:06

ahoj, je to zajímavý, ale s tím mateřským mlékem jsem to zrovna dneska taky slyšela od kamarádky, říkala dokonce i když je zánět v očičkách, tak první pomoc je mateřské mléko no a na rýmu taky. Neumím si to moc představit do těch očiček, ale do nosu proč ne?
Ať je škaredá rýma brzy pryč.
Iv-ka s Lukinem

• Citovat
  • Upravit
12600
14.5.05 21:21

Ahoj, ten SteriMar ma opravdu takovej „hrubej“ ten rozprasovac, takze nakonec jsem koupila Vincentku s rozprasovacem, ktera lze krasne striknout, bez problemu a lze doplnit normalni Vincentkou z flasky (musi se nechat vyprchat) .
Jinak oboji je v podstate slana voda, takze v nejhorsim pripade lze vyplachovat i obycejnym slanym roztokem. Muze se pouzit i to MM, ale jenom to „ridke“ predni, jinak to zadni mleko je prilis koncentrovane hodne bilkovin a muze tam jakoby „zahnivat“
Odsavat co nejmene, protoze to drazdeni odsavacou pak drazdi sliznici a je to porad dokola, v kazdem pripade pred odsavanim je treba proplachnout. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
14.5.05 21:49

Ahoj tak mi měli Nasivin pro kojence, doktorka doporučovala nekapat ale jen vytírat vatovýma tyčinkama několikrát denně. Zdraví Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
15.5.05 21:12

Ahoj, tak tahle diskuse se mi vyborne hodi. Vitek nam poprve onemocnel. Snad nic vazneho, teplota , kasel a ryma. Dneska jsem pouzila vincentku. Rovnou jsem ji strikla do nosanku. Vitkovi to ani nevadilo. Udelala jsem to dneska dvakrat a je to hned lepsi. Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí