Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
taky máme dobrou zkušenost s mořskou vodou. Tu stříkám a malé to vůbec nevadí. Když se mi něco nezdá, používám ještě olejíček od Eoné. Tím ale jenom nosánek vytírám. Ani to prckovi nevadí. Naopak, myslím, že se jí líbí, jak to voní:-)
Albi+Anika
Ahojky,
my jsme používali taky vincentku, ale přímo doktorka řekla namočit v ní vytové tyčinky a nosánek jimi vytřít. Malý se trochu škaredil, ale když mu to uvolnilo nosík, při dalším už neprotestoval ![]()
Janka + Matýsek 3m
Ahoj holky,
naše malá má taky rýmku a chrčí. Dr. nám doporučila kapat do nosánku vincentku. Kačka ale spustila takový řev
až se zajíkala, tak jsme dnes naklusly do lékárny.
Tam nám prodali Nasivin pro kojence. Zatím jsme káply jen jednou a vypadá to, že ho Kačka bude snášet daleko líp (jen se trošku ušklíbla) než Vincentku.
Ale co je důležitý - chtěla jsem pro ni spíš sprej, po té špatné zkušenosti s kapáním, lékárnice mi ho nedoporučila - že prej takhle malejm dětem by se stříkat nemělo
Tak nevím ![]()
Anera a Kačka 2,5m
Holky poraďte prosím. Od čtvrtka jsem nějak nachlazená, bolelo mě v krku ale to už přešlo. Od soboty mám ale strašnou rýmu, ucpanej nos nemám ale smrkám snad každých 5 minut, mám už úplně bolavej a odřenej nos a pod ním, v noci zas nemůžu spát…nevíte, čím to zmírnit?
@Verca1989 píše:
Holky poraďte prosím. Od čtvrtka jsem nějak nachlazená, bolelo mě v krku ale to už přešlo. Od soboty mám ale strašnou rýmu, ucpanej nos nemám ale smrkám snad každých 5 minut, mám už úplně bolavej a odřenej nos a pod ním, v noci zas nemůžu spát…nevíte, čím to zmírnit?
@Verca1989
Veru, máš doma nějaké aromaolejíčky či možnost někoho poslat, ať ti je koupí???
Na odřený nos je jinak dobré bambucké máslo či bepanthen
@Valentynka jojo aromaolejíčky mám, to nějak pomáhá? Zkoušela jsem inhalovat Pinosol (kapat si ho nemůžu, je mi z něj na zvracení) ale žádný efekt :-/ Bepanthen zkouším ale zatím nic moc, musela bych přestat smrkat a to nejde ![]()
To je na houby…
Jestli pomáhá? Mně i mimču jo
, kamarádce taky… Mám to od jiné kamarádky a několikrát odzkoušeno.
Tak jestli máš (příp. někoho vyšli koupit
) - tak do 10 ml rostlinného oleje (nejlépe za studena lisovaného - mandlový, lněný, olivový, pupalkový…) kápni:
1 kapku eukalyptu (radiata či polybractea)
1 kapku levandule
Kapej si do nosu 3-4× denně (vždy jednu kapku do každé dírky). Uleví to, a pomůže i na ten odřený nos, neb vždy stejně kápneš trochu vedle (tedy aspoň já jo
).
A do vzduchu je dobré stříkat (či do aromalampy, miska na topení…):
do 50 ml vody kápni 5 kapek mandarinky, 5 kapek citrusu (hořkého pomeranče, grepu, citronu) a 2 kapky kadidlovníku)
Kdyby cokoli, písni. Držím palečky ![]()
Zdravím, tříletá dcera má dnes první den rýmu. Hrozně ji z nosu teče nestíháme to ani utírat, dala jsem ji kapky nasivin ale ani ty nepomohli, jak nejlépe rýmu aspoň trošku zastavit? Máme jít ven na čerstvý vzduch na sluníčko nebo ji mám nahnat po obědě ležet do postele?
@tvetinka ležet bych nedávala, ať jí to nezateče dozadu. Ten fujtajbl se holt musí dostat ven
já bych se to nepokoušela zastavit
Nechat s podlozenou hlavou, at to netece do krku, na tekouci rymu je fajn Eucasol, nebo olej 31 bylin ![]()