Strava 8měsíčního dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
z92
319
4.4.17 15:36

@michee Děkuji, kozí mléko, až přijde čas, taky vyzkoušíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
z92
319
4.4.17 15:37

@KamisB Aha, děkuji, můžu to též zkusit uvařit, uvidíme, ikdyž ona je dobrý jedlík, takže se snad setkám s úspěchem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
4.4.17 15:38

@z92 vafle, knedlik 8měsíčnímu?? Jako neříkám zdravou stravu, ale na tohle má dítko fakt ještě dost času. Mě zas přijde, že všichni až moc spěchaj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2495
4.4.17 15:56

Davala jsem hodne holandii kdyz uz necjtel samotnou tak s bananem a kdyz ted ani s bananem tak s presnidavkou… mel to i jako vecu skoro do roka a pak uz jen kojeni. Ja bych po knedlikach taky asi mliko nechtela :lol: dala bych lehci jidla detska a treba trochu mlicka veme na milost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
4.4.17 16:20

Příhoď k wafli rozmačkané ovoce, to mi asi chybělo a vynech šunku, zařaď jogurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
4.4.17 16:33

Klidně jí dávej, co jíte vy. Mně to doktor zdůrazňoval od 10 měsíců, že vpodstatě vše, co jíme my. Jen si dej pozor na ty cukry a sůl, to je potřeba značně upravit (např. šunku nejdřív umyju).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
4.4.17 16:41

8o take ziram…nenapadlo by me toto davat 8.mesicnimu.
U nas k snidani jidlo do ruky (var. mrkev, brambor, kus domaciho chleba, banan, no proste co zrovna je), svaca mixovane ovoce, obed zelenina, maso a priloha ryze/kuskus/pohanka, aj. A ted zkousime dalsi svacoveceri kasi (z vlocek, ne instantni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
4.4.17 17:40

Ten jídelníček pro tak malé dítě je hrozný. Jako každého věc a vidím i v okolí jak děti krmí už od 6.měsíce smaženým polotovarem a pak se diví že nechce zeleninu, ovoce když to pro to dítě nemá žádnou chut. Já teda bych malý vařila alespon do roka zvlášt. Mě malej taky žebral, hodně jsem upravila stravu i nám a od 10.měsíce jsem dávala ochutnat od nás. Vařila jsem mu hodně masozeleninu. Miloval borkolici, brambory, mrkev, krůtí,lusky.To všechno jsem rozmixovala a jedl jak praštěnej. Od 8.měsíce jsem začala dávat teprve sladké přesnídávky. UM ani tolik nevadí, zařadila bych mléčné výrobky. Jinak malému jsou skoro 2 a vařím kolikrát taky zvlášt když vařím pro nás něco kořeněného. Nevidím na tom nic špatného. Nejsem tedy matka tyranka, dostane i oplatku ale má tedy raději ovoce :nevim: Jinak malej mi začal žebrat tak od roka že stál a vztekal se že chce ochutnat ode mě. Vyřešila jsem to tak, že jsem nejdříve nakrmila jeho a pak až sebe a to už jen ochutnával :think: Dítě bude jíst to co mu dáš ty, nevěřím že 8.měsíční když necháš vyhladovět že ti nesní normální vhodné jídlo pro něj. I když jestli sis ho takhle naučila od prvního příkrmu tak nevím jestli se odnaučí od ochuceného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6033
4.4.17 17:53

@z92
rajskou děláš přesně z čeho? Z rajčat nebo z kečupu? Knedlíky bych 8mi měsíční fakt nedávala, tím jí akorát zaděláváš na pozdější obezitu. Pokud jsi jí ustoupila v jídle a jí to, co ty, tak ale musíš změnit jídelníček sobě. Zařadit mnohem mnohem více zeleniny (jako aby dítě nemělo přes den žádnou zeleninu - kde má brát vitamíny?) a ovoce, rohlík s másle a šunkou pro takhle malé dítě vůbec není. Šunky jsou dosolované, rohlík, to je jen mouka, vejce, voda a sůl.

Takže oběd bych si představovala jako vařené libové maso s vařenou mrkví a bramborem. Další den jinou zeleninu třeba s rýží… Všechno budeš dochucovat až poté, co odebereš dcerce jídlo. Místo rohlíku zařaď do jídelníčku jogurt (nejlépe Holandii nebo choceňák).

Jako úplně se nedivím holkám, že se tu nad tím jídelníčkem pohoršují. Protože tohle by fakt takhle malé dítě jíst nemělo. Jinak u mletého masa nevidím problém, pokud je libové a meleš si ho sama, nebo ti ho namele řezník z toho, co sis u něj koupila. Z obchoďáku koupené mleté bych dítěti taky nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
4.4.17 17:55
@z92 píše:
@Pechynna Co konkrétního je podle tebe „prasárna“? :-) Teď se všechno strašně moc řeší a hrotí co se týká stravy malých dětí, pochybuju že tvoje či moje mamka tohle nějak řešily, vařily z toho co bylo a tak nějak pro celou rodinu… takže mi na tom nepijde nic šíleně špatného, nechci se tady hádat, děkuji za rekci, ale pro pobavení, babička dala strejdovi- podotýkám před 60ti lety, už ve 4. měsíci vepřo knedlo a zelo :-D a žije doteď, bezjakýchkoli zdravotních obtíží, takže tak :D

No tam jde o to, že takhle malé děti by měli mít stravu prostě jinou než my. říká se že do tří let je nejdůležitější co těm dětem dáváme, budují si stravovací návyky. Moje mamka mě taky krmila od 5.měsíce vším včetně knedlíky. Pak jsem celé dětství bojovala s obezitou. Vlastně mám problémy s váhou doted a musím se celý život hlídat. jako jasně nemusí to být tím je to hodně v genech ale já kvůli tomu že vím jak bylo hrozné být jako dítě tlustá, nechci aby to tak měl můj syn a snažím se aby hlavně jeho strava byla vyvážená a měl každý den alespon kousek ovoce a zeleninky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
4.4.17 18:06
@Modesta píše:
@z92
rajskou děláš přesně z čeho? Z rajčat nebo z kečupu? Knedlíky bych 8mi měsíční fakt nedávala, tím jí akorát zaděláváš na pozdější obezitu. Pokud jsi jí ustoupila v jídle a jí to, co ty, tak ale musíš změnit jídelníček sobě. Zařadit mnohem mnohem více zeleniny (jako aby dítě nemělo přes den žádnou zeleninu - kde má brát vitamíny?) a ovoce, rohlík s másle a šunkou pro takhle malé dítě vůbec není. Šunky jsou dosolované, rohlík, to je jen mouka, vejce, voda a sůl.

Takže oběd bych si představovala jako vařené libové maso s vařenou mrkví a bramborem. Další den jinou zeleninu třeba s rýží… Všechno budeš dochucovat až poté, co odebereš dcerce jídlo. Místo rohlíku zařaď do jídelníčku jogurt (nejlépe Holandii nebo choceňák).

Jako úplně se nedivím holkám, že se tu nad tím jídelníčkem pohoršují. Protože tohle by fakt takhle malé dítě jíst nemělo. Jinak u mletého masa nevidím problém, pokud je libové a meleš si ho sama, nebo ti ho namele řezník z toho, co sis u něj koupila. Z obchoďáku koupené mleté bych dítěti taky nedávala.

Krásně napsané a zdůvodněné :-) :potlesk: :potlesk:
Přesně jak se tu píše - pochybuji, že rajská byla z rajčat a bez koření a soli.. Kromě toho bych opravdu dělala kladiku zelenina-příloha-maso k obědu (je jedno zda mrkev-brambory nebo brokolice-rýže. Kromě toho děti nebo teda aspoň většina prý má moooc ráda batáty, tak můžete zkusit :-) A zařadit určitě jogurt (hlavně ne tvaroh ten má moc bílkovin a přetížil by ledviny) - kvalitní - selský, hollandia a pouze bílý a dochutit (rozmačkané ovoce, lžička přesnídávky nebo marmelády) a na těch aflích a rohlíku - no kdo zná trochu jídlo - chápe, proč ne - tělu to absolutně nic nepřinese akorát ho to zatíží, ale jinak výživné látky nula nula nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15232
4.4.17 18:34

Vafle a knedlík v 8měsících :lol: To by mě teda nenapadlo, pečivo jsem začala nabízet asi po 9měsíci. Zajímalo by mě jak byla dělaná ta rajská? Z protlaku, z kečupu? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
4.4.17 18:41
@Alušáček píše:
Vafle a knedlík v 8měsících :lol: To by mě teda nenapadlo, pečivo jsem začala nabízet asi po 9měsíci. Zajímalo by mě jak byla dělaná ta rajská? Z protlaku, z kečupu? :lol:

pochybuji že z rajčat bez soli a koření když dává jiné lahůdky pro tak malé dítě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
4.4.17 19:03

Ja myslim holky, ze to moc hrotite. I u toho knedliku asi prijde na to, kolik toho snedla. Pokud ozuzlala kousek, tak ji to cela urcite neublizi. To stejne s domaci wafli.

Ale jak rikaji holky, zkusila bych ruzne masozeleniny. Napr muzes udelat kureci s hraskem a mrkvi, ji to pomixuj a sobe v kastrolku nenapadne dosol a opepri. Muzes koupit dyni, udelat dynovou polevku, ta je dost vydatna. Jen pozor, ma lehce projimaci ucinky.

Ja myslim, ze kdyz se chce, dalo by se vymyslet hafo rezeptu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
4.4.17 21:08

To nemá vůbec zeleninu? Je problém jí uvařit něco zdravého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí