Růstový sprut ve 3. týdnu života novorozence
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Růstový sprut ve 3. týdnu života novorozence
Zdravím,
Moje malá princezna dnes slaví 3 týdny. ![]()
Už nás asi 5 dní trápí růstový sprut a nekonečné řvaní ![]()
Jak dlouho vám trval sprut a co vám pomohlo na nekonečné řvaní? Řve a tváří se jako kdyby tlačila a kope nohama a máchá rukama, ale jakmile ji vezmu na ruce tak přestane řvát. ![]()
Už nevím co si s ní počít.
včera řvala od 14h až do 20h. Nonstop. Vůbec nespala.
Jsem totálně vyčerpaná a zoufalá.
Děkuji za jakoukoli radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vše ve stylu masírování bříška, teplé obklady, cvičení nožičkama, RR, kapky (espomisan),… Jsme zkoušeli a nic
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IvSmajlik nam pomáhá baby calm… O hodně víc než espumisan. Hodně sil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nošení v šátku nebo nosítku
nemusíte nosit v rukách a uvidíte jak budete Vy i malá spokojené
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jste si jistá, že je to růstový spurt? může to být jen vynucování si pozornosti, bolení bříška by pochování hned neuklidnilo. Možná bych zkusila probrat s pediatrem, třeba poradí co s tím, já měla děti sice s prdíky, ale hodné když jsem si dávala pozor na jídlo!-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smudlinky Vynucování pozornosti ve 3 týdnech??? Opravdu si to někdo může myslet!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IvSmajlik A jak se kojí? Co ty/vy a jídlo? Klidně to může být růstový spurt, kolika, nebo ji jen něco trápí a chce být u tebe. Šátek nebo nosítko jsi zkusila? Může třeba na chvíli zaskočit někdo jiný? Taky můžeš být nervózní a ona ti to jen ukazuje. Při nejhorším bych kontaktovala dobrou laktační poradkyni z mamila.sk
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, muj malý ma také tri týdny, používám probiotické kapky a pak Infacol na prdíky a docela to jde, taky cvičíme nohama a nechat odříhnout pořádně.
No, na ruce ho mám pořád, to je prostě normální, že chce být u tebe, rozhodně to není vynucování pozornosti! A některý miminka holt řvou víc a některý míň, ty první tři měsíce jsou občas náročný, protože je ještě nic moc ničím nezabavíš a když je odložíš, tak řvou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IvSmajlik píše:
Zdravím,
Moje malá princezna dnes slaví 3 týdny.
Už nás asi 5 dní trápí růstový sprut a nekonečné řvaní
Jak dlouho vám trval sprut a co vám pomohlo na nekonečné řvaní? Řve a tváří se jako kdyby tlačila a kope nohama a máchá rukama, ale jakmile ji vezmu na ruce tak přestane řvát.
Už nevím co si s ní počít.![]()
Děkuji za jakoukoli radu
to muze byt spurt, anebo 3 mesicni kolika. Na spurt to totiz trva trosku dlouho. Pokud je to to druhe, tak preju pevne nervy a nastudovat metodu podle Karpa!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A davate vigantol? My jsme meli to stejny,vymenili jsme vitaminy a najednou mame nejhodnejsi dite na svete
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IvSmajlik píše:
Zdravím,
Moje malá princezna dnes slaví 3 týdny.
Už nás asi 5 dní trápí růstový sprut a nekonečné řvaní
Jak dlouho vám trval sprut a co vám pomohlo na nekonečné řvaní? Řve a tváří se jako kdyby tlačila a kope nohama a máchá rukama, ale jakmile ji vezmu na ruce tak přestane řvát.
Už nevím co si s ní počít.![]()
Děkuji za jakoukoli radu
Maly mi to dělá taky… Pak si krkne a je klid…krka třeba 6× po kojení a má mezi tím intervali třeba 5minut. Vigantolu bych to neprisuzovala.
Edit. Dávám krknout přez rameno…jinak taky rve a kroutí se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud zacala rvat po prvnich 2 tydnech, tak to muze byt i 3 mesicni kolika. Jedna se o nevyzralou nervovou soustavu, povetsinou problemy zacinaji mezi 2-3 tydnem po narozeni a vrholi na 6 tydnech, pak se to postupne zacina lepsit a odezni na 3m.
S tim se neda delat vubec nic, jenom zatnout zuby a prezit. Doporucuje se pevne zavinout, dudlik do pusy a nosit, nosit, nosit, zpivat zpivat zpivat a do toho bily sum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit