Růstový sprut ve 3. týdnu života novorozence

10
4.4.17 12:17

Růstový sprut ve 3. týdnu života novorozence

Zdravím,
Moje malá princezna dnes slaví 3 týdny. :srdce:
Už nás asi 5 dní trápí růstový sprut a nekonečné řvaní :,(
Jak dlouho vám trval sprut a co vám pomohlo na nekonečné řvaní? Řve a tváří se jako kdyby tlačila a kope nohama a máchá rukama, ale jakmile ji vezmu na ruce tak přestane řvát. :,(
Už nevím co si s ní počít. :,( :,( včera řvala od 14h až do 20h. Nonstop. Vůbec nespala.
Jsem totálně vyčerpaná a zoufalá.
Děkuji za jakoukoli radu :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10
4.4.17 12:21

Vše ve stylu masírování bříška, teplé obklady, cvičení nožičkama, RR, kapky (espomisan),… Jsme zkoušeli a nic :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
4.4.17 12:25

@IvSmajlik nam pomáhá baby calm… O hodně víc než espumisan. Hodně sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
4.4.17 12:37

Mně pomáhalo kojit, kojit, kojit. Nic jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
4.4.17 12:37

Jo a hopsání na míči :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
4.4.17 12:38

A je to spurt? Nechce proste jen chovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
4.4.17 12:39

Nošení v šátku nebo nosítku :) nemusíte nosit v rukách a uvidíte jak budete Vy i malá spokojené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
4.4.17 12:52

Jste si jistá, že je to růstový spurt? může to být jen vynucování si pozornosti, bolení bříška by pochování hned neuklidnilo. Možná bych zkusila probrat s pediatrem, třeba poradí co s tím, já měla děti sice s prdíky, ale hodné když jsem si dávala pozor na jídlo!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
4.4.17 12:58

@smudlinky Vynucování pozornosti ve 3 týdnech??? Opravdu si to někdo může myslet!!! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
4.4.17 13:00

@IvSmajlik A jak se kojí? Co ty/vy a jídlo? Klidně to může být růstový spurt, kolika, nebo ji jen něco trápí a chce být u tebe. Šátek nebo nosítko jsi zkusila? Může třeba na chvíli zaskočit někdo jiný? Taky můžeš být nervózní a ona ti to jen ukazuje. Při nejhorším bych kontaktovala dobrou laktační poradkyni z mamila.sk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
4.4.17 13:18

Ahoj, muj malý ma také tri týdny, používám probiotické kapky a pak Infacol na prdíky a docela to jde, taky cvičíme nohama a nechat odříhnout pořádně.
No, na ruce ho mám pořád, to je prostě normální, že chce být u tebe, rozhodně to není vynucování pozornosti! A některý miminka holt řvou víc a některý míň, ty první tři měsíce jsou občas náročný, protože je ještě nic moc ničím nezabavíš a když je odložíš, tak řvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
4.4.17 13:21
@IvSmajlik píše:
Zdravím,
Jak dlouho vám trval sprut a co vám pomohlo na nekonečné řvaní? Řve a tváří se jako kdyby tlačila a kope nohama a máchá rukama, ale jakmile ji vezmu na ruce tak přestane řvát. :,(
Už nevím co si s ní počít. :,( :,( včera řvala od 14h až do 20h. Nonstop. Vůbec nespala.
Děkuji za jakoukoli radu :*

to muze byt spurt, anebo 3 mesicni kolika. Na spurt to totiz trva trosku dlouho. Pokud je to to druhe, tak preju pevne nervy a nastudovat metodu podle Karpa!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
2.9.18 19:56

A davate vigantol? My jsme meli to stejny,vymenili jsme vitaminy a najednou mame nejhodnejsi dite na svete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
2.9.18 20:18
@IvSmajlik píše:
Zdravím,
Děkuji za jakoukoli radu :*

Maly mi to dělá taky… Pak si krkne a je klid…krka třeba 6× po kojení a má mezi tím intervali třeba 5minut. Vigantolu bych to neprisuzovala.
Edit. Dávám krknout přez rameno…jinak taky rve a kroutí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
3.9.18 09:07

Pokud zacala rvat po prvnich 2 tydnech, tak to muze byt i 3 mesicni kolika. Jedna se o nevyzralou nervovou soustavu, povetsinou problemy zacinaji mezi 2-3 tydnem po narozeni a vrholi na 6 tydnech, pak se to postupne zacina lepsit a odezni na 3m.

S tim se neda delat vubec nic, jenom zatnout zuby a prezit. Doporucuje se pevne zavinout, dudlik do pusy a nosit, nosit, nosit, zpivat zpivat zpivat a do toho bily sum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí