Strava po 1. roce aneb jak dál?

461
29.5.05 20:11

Strava po 1. roce aneb jak dál?

Ahoj holky,

moc prosím o radu jak s jídelníčkem po roce? Co lze nového zařadit a je možné třeba večer místo kaše dávat něco jiného? Co k snídani, sváče? Čím obohatit jídelníček? A co UM? K jakým pokrmům?

Napíšu náš jídelníček (není to vždy úplně přesně tak, různě prohazujeme sváču atd..) ale zhruba je to:

snídaně: celozrnný chléb+žervé a zelenina (rajče, okurka, paprika)
svačina: ovoce (+pufované obilniny)
oběd: různá zelenina+(maso/žloutek)+příloha
svačina: jogurt
večeře: kaše

Na roční prohlídce mi doktorka říkala, že můžeme postupně přejít na normální stravu, trochu solit a kořenit (nesolím a dávám spíš bylinky), že smí i omáčky (ty nedělám ani pro nás, tak nevím co mu nabídnout :o ) a ještě něco o mléku, ale to jsem bohužel zapomněla (teď máme Nutrilon 3).

Už mě ta skladba trochu nudí, tak nevím co dál? Co dáváte svým miláčkům, poradíte?

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
966
29.5.05 20:54

Ahojky,
já tedy asi nejsem zrovna moc ten typ, ze kterého by měli miminkovští dietáři radost :D . Ale napíšu, co třeba jíme. Jo, omáčky já dělám ráda, ale s mimčem prostě nestíhám.

• kuřecí (krůtí, hovězí) polévka se spoustou zeleniny. Osolím minimálně, když je hotová odeberu část zeleniny, masa a vody pro mimi, zbytek dochutím pro nás
  • zapečené brambory s brokolicí, pórkem, kuřetem, zalité kysanou smetanou a můžou být posypané málo tučným sýrem
  • zapečené brambory s květákem a vejcem
  • zapečené těstoviny se zeleninou
  • pečené kuře s rýží, hráškem a mrkví
  • krůtí plátky přírodní s rýží
    atd. atd.
    pořádně dochucuju vždycky až když malému odeberu. A používám máslo nebo olivový olej
    Tak kuchyni zdar

Makýš a Vendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
29.5.05 22:50

Ahoj.

Jeden z posledních deníčků Letních miminek je přesně na toto téma. Tak si ho zkus najít. Je tam spousta informací.

CIBULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect