Strava před OGTT

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
16.5.18 14:47
@beruska9 píše:
Jenze za prve, asi nevypijes rano 2 litry vody a za druhe, naprosta vetsina ji skonci v mocaku, a ne v krvi…asi tolik fyziky/biologie ;)Sklenicka vody rano pred odberem urcite vysledky nezkresli.

Jj, tak jsem si to taky myslela a kamarádka doktorka mně to potvrdila. Opravdu s výsledky čistá voda nic neudělá.
Kdyby to tak bylo, tak diabetici před kontrolou nebudou týden jíst kysané zelí, pít čaje atd., ale normálně se prolijou vodou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
16.5.18 14:48

@beruska9 To určitě ne, ale pokud se tam někdo ty 2 hodiny po odběru bude nalévat, tak to už klidně hodnoty ovlivnit může… on je to přece jen zátěžový test a je spočítaný na nějaké parametry a pokud je budeme měnit, tak nám z toho klidně může vylézt něco jiného. Nehledě na to, že jsem psala, že před odběrem se může pít libovolně, ale během toho testu by se nemělo nebo jen málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.5.18 14:52

@j.a.n.i1 Už jsem to psala. Doktorka říkala, že to, co píšeš je blbost, že pití vody naprosto nemá vliv na hodnotu krevního cukru. A žádný takový parametr v testu není. Takže pořád netvrď něco, co nemá žádnou oporu v tom, jak lidské tělo funguje. Odbourávání cukru nefunguje na principu čím víc vody, tím rychleji nebo více. Ale důležitý je inzulín.
Důvod proč zakazují po odběru pít je ten, aby se tam lidi necourali na záchod. Protože se musí sedět. Mně třeba sestra poslala na wc ještě před napitím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
16.5.18 15:57

@P4ja No, jelikož spousta laboratoří provádí ten test úplně blbě, tak budu raději věřit informacím od těch, kdo podmínky pro test stanovují, než nějaké doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.18 16:28

@P4ja tak asi si to každá laboratoř dělá podle sebe, neb já dostala instrukce od půlnoci nejíst, nepít, během testu též nepít :) takže bych zakladatelce doporučila zeptat se kamarádek které byly v dané laboratoři jak to tam chodí.
A můj názor je jíst tak jak jim normálně, abych měla test hodnocený na základě mojí stravy a ne toho že si dva dny nedám banán nebo sladké.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.5.18 16:35

@j.a.n.i1 Jasný, takže doktorka, která má atestaci na diabetologii a tyhle testy dělá v ordinaci denně podle tebe není člověk, který rozumí tomu, jak funguje odbourávání cukru??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
16.5.18 16:50

@kytkalenka naprosto s tebou souhlasim. Pro me bylo zasadni se testu zucastnit a proto jsem napodruhe den predem sladke nejedla (krome snidane - musly s kysanym mlekem), abych nemela vysokou lacnou hodnotu. Zasadni je vypiti glukozy a potom se teprve objektivne ukaze, jak to telo zvlada. Rozhodne nejde o zadne svindlovani. A na mem pripadu je jasne videt, ze hodnoty mohou byt vyssi, ale zaver je takovy, ze cukrovku nemam. A protoze nejsem uplne blba a nezodpovedna, tak ted vim, ze se nebudu cpat sladkym jako doted, ale dobrovolne to omezim a vymenim za zdravejsi jidlo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí