Strava pro dítě 5. měsíců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1299
25.8.18 10:46

Kase se prave na zasyceni na noc nedoporucuje, neni to pravidlo. U moji mladsi dcery to pomohlo, u starsi ne, ta se taky budila casto. Zkus misto kase treba zeleninovou polivku. Nemela by byt po ni takova zizen jako po kasi :nevim: chce to zkouset no, na kazdeho plati neco jinyho, na nekoho nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
57
25.8.18 10:49

@hapolda
Aha aha :D polevku když ještě nemáme ukončeny 5 měsíc ? :/ zatím jsem malému dala jenom mrkvicku, patyzon a brambor, broskev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
25.8.18 10:50

Mimo kaše má už zavedené příkrmy? Já ty kaše nevím… já je začala dávat až kolem 7-8m, je to plné sacharidu a na noc těžko stravitelné. Tělo si neodpočine jak by mělo. Kaše jsem dávala vždy ráno nebo dopoledne. Je to sladká večeře. V 5m jsem měla zavedené pouze obědy zeleninové a jinak UM. Kolem 6m jsme přidali přesnidavky dopoledne, pomalu maso, lepek jsem zaváděla cca 6m a to kuskusem. Na večeři měla dlouho pouze UM, snad do 10m, už nevím přesně a potom jsem dávala zeleninové polévky husté. Různé. Já zavaděla příkrmy od asi 4-5m a potom teda pomalu. Co měsíc to dalsí chod. Ale ty kaše fakt poslední a ještě jenom domácí snad do roka. Ty hami a takové to je sladké hrozně moc. Dělalal jsem rýžové,pohankové, ovesné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
25.8.18 10:51
@Leonarose píše:
@hapolda
Aha aha :D polevku když ještě nemáme ukončeny 5 měsíc ? :/ zatím jsem malému dala jenom mrkvicku, patyzon a brambor, broskev.

Myslím že to je brzo na polévku. Naší malé stačil v 5m fakt to UM celý den, a na oběd zeleninové příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
25.8.18 10:52

No někdy kaše nefunguje :? A je po ní žízeň. Jedině zkoušet něco jinýho k večeři. V tom věku jsem dávala holce na noc 230 ml UM, teď jí bude 6 měsíců, dostane kaši v půl 6 a spát chodí v 9, takže za ty 3 hodiny dostane ještě kolem 200 ml mlíka na noc a zatím to tak funguje, že pak chrápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
25.8.18 10:53

A z kaše ho může bolet bříško. Je to těžce stravitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
25.8.18 10:57
@Veru1987 píše:
Myslím že to je brzo na polévku. Naší malé stačil v 5m fakt to UM celý den, a na oběd zeleninové příkrmy.

No v 5 měsících jsme to taky tak měli. Na oběd masozelenina nebo jen zelenina a jinak stačilo mlíko, i na noc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
25.8.18 11:04
@Overlook píše:
No v 5 měsících jsme to taky tak měli. Na oběd masozelenina nebo jen zelenina a jinak stačilo mlíko, i na noc :nevim:

Já jsem trošku odpůrce těch sladkých kaší celkově, zvláště na večer učit na sladké večeře… taky je to pak o návyku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
25.8.18 11:21

Tak kaše jsou i neslazené např.Nominal nebo z DM. U nás jede kaše Hami malinová, píší že je bez cukru, ale něco tam asi je, není to čistě přírodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
25.8.18 11:24

@Veru1987 já to míchám 160 ml a 3 odmerky mléka a 2 kaše ze by i to bylo těžký na nej ?9

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
25.8.18 11:50

Hlavně kaši dávej ráno, na noc je těžce stravitelná, a spíš bych se pokoukla po přírodních kaších než po těch srá.kách jako je hami, nutrilon apod., jsou zbytečně slazené ;) ;)
a uričtě bych zaváděla zeleninu a po měsící maso
ps. zeleninovou polévkou myslela uživatelka řidší příkrm ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
25.8.18 11:50

Hlavně kaši dávej ráno, na noc je těžce stravitelná, a spíš bych se pokoukla po přírodních kaších než po těch srá.kách jako je hami, nutrilon apod., jsou zbytečně slazené ;) ;)
a uričtě bych zaváděla zeleninu a po měsící maso
ps. zeleninovou polévkou myslela uživatelka řidší příkrm ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
25.8.18 11:53
@Leonarose píše:
@hapolda

ta brosmev je špatně :), nejdřív neslazené příkrmy a pak až ovoce, když si zvykne na chut sladkou už nebude pravděpodobně chtět masozeleninové příkrmy
takže bych měsíc najela na zeleninu, to znamená mrkev dát můžeš ale přidala bych trošku másla či olivového oleje, aby byla lépe stravitelnější, brambor klidně taky, a do ní bych přidala trošku jeho um, a budeš mít z toho kaši :think: :think: , dále můžeš malému dát cuketu s bramborem a mixnout to, když už jsi brambor zkoušela, dále můžeš dát dýni, lilek, :)
a po tom měsíci najed na maso králičí, telecí, krůtí, a tak ty méně tučná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
25.8.18 12:18

Já bych se na ty kaše na noc vyprdla. Kdyby po nich spal, tak ano, ale když to stejně nefunguje, tak je to zbytečně těžký na noc. Něco jinýho nebo prostě mlíko. Určitě se budí hlady? Třeba to je jen období, že prostě špatně spí. Nebo nemá žízeň? Co dudáka?
Jestli chceš přikrmovat, tak ale postupně, nejdřív různou zeleninu k obědu, za 2-4 týdny do toho maso. Ovoce jako poslední, to je sladký a jsou pak mlsný. Kaši taky můžeš zařadit, ale jako na noc, když to nefunguje na spaní, to je asi zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
25.8.18 14:35

@tumpach broskev mu dala babička no když hlídala :D přitom sama mi kladla na srdce nejdříve zeleninu :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová