Stravenky v insolvenci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28.11.22 19:17

Stravenky v insolvenci

Zdravím. 2 roky mi zaměstnavatel dával strávenky. Naposledy mi přišli peníze na stravenkou kartu 6.9.2021. V tom měsící se mi schválilo oddlužení ale peníze ze mzdy se mi začali strhávat až v dubnu tohoto roku. Neměl jsem nárok na strávenky až do té doby než začnou strhavat peníze ze mzdy? A momentalně to funguje jak? Musím každý měsíc chodit na pokladnu zaměstnavatele a zaplatit nějakou čast aby mi ty stravenky dal? Je to vůbec výhodné? A můžou mi doplatit i zpětně za předchozí měsíce. Kolega mi řikal, že bych si o to měl přihlasit na konci roku, tak nevím.

Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16096
28.11.22 19:36

U insolvence není možné část stravenek srážet ze mzdy, ale mělo by být možné, aby zaměstnanec šel a v pokladně si v hotovosti stravenky koupil. Výhodné to samozřejmě je, protože např. za zaplacených 50,–Kč dostaneš nabito na kartu 110,–Kč (to je příklad, kdy zaměstnavatel platí 55%, konkrétní částky a podíl zaměstnavatele můžou být samozřejmě úplně jiné).
Jestli by zaměstnavatel vyplatil i zpětně, to nevím, to záleží na tom, jak to má definováno, teoreticky vyplácí příspěvek na stravování na daný měsíc, takže podle mě nemusí vyplácet něco půl roku zpátky, pokud si zaměstnanec v tom období o stravenky nepožádal, ale netuším, nejsem právník ani mzdovka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat