Stres a otěhotnění

8836
6.10.12 21:41

Stres a otěhotnění

Chtěla bych se zeptat Vás, které máte stresující povolání, jak se Vám podařilo otěhotnět. Právě se snažím poprvé otěhotnět, ale moje povolání je časově a hlavně psychicky dost náročné, mám hodně hodin navíc mimo týdenní pracovní dobu a když už jsem mimo práci, tak na ni stejně nějak podvědomě myslím a jsem často bez nálady. Bojím se, aby mi stres neblokoval ovulaci, nebo potom nezpůsobil nějaký časný potrat. Čekám, že mě miminko z něho vysvobodí, ale abych se vůbec dočkala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
6.10.12 21:49

@benjaminek Měla jsem v práci to samé co píšeš… Mně se podařilo otěhotnět i přes ten stres, selhala mi HA(asi kvůli tomu stresu) a nepomohl ani přerušovaný sex :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8836
6.10.12 21:54

@atominnka Děkuji moc za příspěvek, každý takový mě psychicky hodně pozvedne.Tak to máš doslova zázrak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
6.10.12 21:57

Mě stres k otěhulení paradoxně pomohl, přestala jsem se soustředit na založení rodiny, zabývala jsem se novou prací (Mám taky dost psychycky náročné povolání)
Dokončení další školy, splácením půjčky..stresu bylo v té době opravdu hodně… :D a šlo to jak po másle najednou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
6.10.12 21:57

@benjaminek Jojo, nečekaný a neplánovyný zázrak… A je jí už skoro 23měsíců :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
6.10.12 21:59

Ano, u nás to bylo taky o zázraku,2 roky jsme se marně snažili, manžel špatný spermiogram, tak jsem se tím jeden čas hodně užírala a až psychické vypětí v jiném směru mi pomohlo k mému malému miláčkovi…divný, ale je to tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
6.10.12 22:05

Trvalo nám to 8 měsíců ;) ale zadařilo se. Přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
6.10.12 22:19

Máme stresující zaměstnání oba a navíc zdravotní problémy a v postýlce spinká náš 14 měsíční poklad :hug: :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
7.10.12 10:00

Ahoj,
já měla také dost stresující povolání, navíc fyzicky náročné. Každý měsíc dobrých 30-50hod přesčasů a v té době jsem otěhotněla. Takže se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
22.10.15 21:58

Stres o ovulace

Teď jsem zažila jednorázový asi 2 denní stres, když jsem měla dcerku v nemocnici a shodou okolností jsem měla mít dnes možnou ovulaci, ale ta se ještě nedostavila. Dělala jsem si dnes ovu test. Myslíte že se mi mohla opozdit kvůli stresu co jsem teď zažila? A je reálné v tomto cyklu otěhotnět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
22.10.15 22:41

@Jana.49 Určitě se stresem mohla zpozdit. Pokud se dostaví později, tak je možnost otěhotnění podobná jako jindy. Když se zanedbají nějaké nižší šance třeba kvůli tomu stresu celkově,… Jen budeš mít pravděpodobně delší cyklus než obvykle, tak pozor na to pak na konci, abys nepanikařila brzy, netestovala předčasně a tak. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
23.10.15 03:01

Podle negativního testu nelze vyhodnotit, jestli byla ovulace. Musí se testovat denně za stejných podmínek, navíc mě ukazovaly tyto testy blbosti. Uvádí se, že je pozitivní 48hod před ovulací, ale může být i v den ovulace nebo vůbec, je to individuální. Pozitivní test naopak nezaručí, že k ovulaci opravdu dojde. Nejspolehlivější je měření bazální teploty. Ovulace se může vlivem stresu klidně opozdit, ale i bez stresu se může opozdit. Já mám druhé dítě z opožděné ovulace. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí