Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podle mě je šance asi tak 0,1%, neřešila bych to.. I když šance je tu vždycky nějaká
Jsou ženy, které otěhotní jedině při menstruaci, šance tu je.
@atenai píše:
Jsou ženy, které otěhotní jedině při menstruaci, šance tu je.
To je sice pravda, ale bývá to ke konci MS, neb mají brzo ovulaci… první den je šance fakt dost mizivá.
@j.a.n.i1 píše:
To je sice pravda, ale bývá to ke konci MS, neb mají brzo ovulaci… první den je šance fakt dost mizivá.
Přesně
A je jich málo, jestli né dokonce míň jak těch co otěhulí přes HA
![]()
@j.a.n.i1 píše:
Nebo taky mají ovulaci ke konci cyklu, prostě na tohle nejde spoléhat.
@atenai píše:
Nebo taky mají ovulaci ke konci cyklu, prostě na tohle nejde spoléhat.
Aby se vajíčko mělo šanci uhnízdit, tak potřebuje nějaký čas… běžně se uvádí 10 dní, takže pokud přijde MS druhý den, tak ta šance je fakt hodně malá.
@j.a.n.i1
Hádat se s tebou nebudu, mám kolegyni, co takhle počala svoje třetí dítě. Prostě na nějaké plodné a neplodné dny se spoléhat nedá, šance může být malá, ale nic není nemožné. Takže za mě, na tohle bych určitě nehrála, že se to stát nemůže.
Pokud sex proběhl když už MS začínala tj. 1dc, tak je opravdu nemožné aby den nebo dva před tím byla ovul.ta proběhla minimálně těch 10dní před začátkem ms, a další ovu zase proběhne nejdříve tak 10dc, spíš později, takže pokud byl sex 1dc, a spermie vydrží max.3-4dny, tak otěhot. není pravděpodobné, ale samozřejmě dá se otěho. na konci ms, pokud žena dlouho menstruuje, a má dříve ovulaci, ale tohle taky není moc jisté, protože až po odkrvácení se začíná tvořit nová sliznice, která dorůstá správné tloušťky až při ovul. pokud není sliznice, nemá se kde vajíčko uhnízdit. OTĚHOTNĚT LZE POUZE V DOBĚ OVULACE, NIKDY JINDY. OVULACE-UVOLNĚNÉ VAJÍČKO Z FOLIKULU KTERÝ DOZRÁVÁ +-V PŮLI CYKLU. PAK NÁSLEDUJE LUTEÁLNÍ FÁZE POOVULAČNÍ, TA TRVÁ 10A VÍCE DNŮ, TOŤ DOBA POTŘEBNÁ K UHNÍZDĚNÍ OPL. VAJÍČKA.
@Anonymní píše:
Holky raději anonymně…potřebuji tak trochu poradit..jak velká šance je otěhotnění při prvním dni MS? Včera jsem to dostala, ale jelikož to byl takový ten počátek a chut byla tak jsem se poprvé v životě nechala ukecat k sexu při tom…Problém je, že přítel… do mějak velká šance je otěhotnění? koupily byste raději prášek PO, anebo je hodně malé riziko otěhotnění? děkuji
Nechci tě strašit, ale ja otěhotněla první den MS, kdy jsme na to vlítli, že jsem začala špinit, že to jeste stihneme a přítel říkal, dneska mužu do tebe nci se nestane…a stalo!!! Někdy si vajíčko počká.
@j.a.n.i1 píše:
také jsem toho názoru, že šance je mizivá
Holky raději anonymně…potřebuji tak trochu poradit..jak velká šance je otěhotnění při prvním dni MS? Včera jsem to dostala, ale jelikož to byl takový ten počátek a chut byla tak jsem se poprvé v životě nechala ukecat k sexu při tom…Problém je, že přítel… do mě
jak velká šance je otěhotnění? koupily byste raději prášek PO, anebo je hodně malé riziko otěhotnění? děkuji