Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte, nemate nekdo zkusenost, ze pri mereni bazalni teploty je nekolik dni po sobe stejna hodnota? Zacala jsem si tento cyklus merit bazalni teplotu a posledni den mestruace byla teplota 36,3 a pak dalsich 5 dnu je teplota 36,2.Namereno mam 10 dnu a cekam kdy to klesne nebo se to rovnou zvysi. Co jsem se tak divala na ostatni grafy tak vetsinou teploty byvaji vyssi a krivka byva vic skakavejsi. Nemate nekdo zkusenost s podobnym prubehem krivky a teplotami, je to normalni to mit tak nizke? MErim si rano ve stejnou dobu po probuzeni nez vstanu, stejnym teplomerem a zavadim tak 5cm. Kdyz si zkusim teplotu premerit po dojiti na wc a nejake cinnosti rano tak me teplota vyskoci o 0,2 st. Zkousela jsem to premerit aj vecer pred spanim a to jsem mela jednou teplotu az 36,5st. Tak mam pocit, ze to funguje asi vsechno jak ma. Ale po shlednuti ostatnich krivewk a kdyz ctu diskuze tak se vetsinou teplota pohybuje kolem 36,5 a vys. BUdu rada za kazdy nazor. Dekuji.
@Mufanek Ahoj já se snažila měřit bazální teplotu ale měla jsem to jako ty stále stejná hodnota 36.3 -36.5 ani v den ovulace skoro žádná změna tak jsem se raději začala spoléhat na ovulační testy a na BT jsem se vykašlala. Možná jsem něco dělala špatně ale tolik jsem toho přečetla a už mi to lezlo krkem pořád se sledovat a akorát jsem se nervovala že se mnou není něco v pořádku a že určitě nemám ovulaci a napadali mě další hrůzné zcénáře
Asi jsem moc neporadila ![]()
Uvidíš až jak se bude tvářit celý graf
Moje předovulační BT je normálně 36,1-36,3. Po ovulaci mi vyskočí tak na 36,7 a pak se vyškrábe i na těch 37. Z 10ti naměřených dní nemůžeš nic usuzovat ![]()
Maky: ja vim, ze je to malo hodnot. Jen jsem chtela vedet jestli ma nekdo taky nizke hodnoty a krivku rovnou. A pred ovulaci ti teplota jeste klesne niz nebo rovnou vyskoci?
Mufanku, neklesá mi, jen vystřelí nahoru
A taky se mi drží víceméně v rovině.. Teď se koukám na svůj předminulý cyklus, BT se mi tam držela 6 dní na 36,1 a pak vyskočila na 36,3 a stoupala postupně dál. Taky jsem měla anovulační cyklus, kde se mi držela BT celou dobu (od MS do MS) na 36,1 a 36,2.
Maky, dekuji. Tak to muzu cekat, ze me taky asi vystreli. NO uvidime co bude. Muzu se zeptat jak mas dlouhy cyklus a kdy mas tak ovulaci? Ja mam cyklus dlouhy 28-29dni tak za par dni by se melo zacit neco dit:-)
Pokud máš pravidelný cyklus, tak můžeš zvýšení BT čekat během 5ti dnů
Já ovulaci nemám bez podpory a cykly mám dlouhé tak, jak si je Utrogestanem udělám
Moc doufám, že tohle je můj poslední cyklus na 9 měsíců ![]()
@Mufanek bazální je jen tehdy pokud měříš okamžitě po probuzení takže už nekontroluj po dojítí na WC to se ti automaticky zvedne. Každý je jiný takže to jak je moc nízká nebo ne je jedno… ani neplatí to že musí být nad 37 aby jsi byla těhotná.. podstatné jsou ty skoky teplot… Někde jsem to tu taky našla.. byl tam super odkaz.. zkusím pohledat a poslat
Ahojky, mě to teda trochu skákalo, ale neřekla bych že nějak extra moc
tady házím odkaz na můj jediný graf, který jsem stihla vytvořit:
http://www.womenzone.cz/…Lidkas/grafy
snad ti půjde otevřít. Jinak jsem teda měřila v puse, prý to dělá taky rozdíl ![]()
Tak já mívám od Ms 36,5 pak cca 10 den klesne na 36,4 další den 36,2 a pak už zas 36,5 a tak nějak se to pak zvedá 36,7 +- to tak hapruje kolem no a když se zařadilo tak to lezlo až k 37,2 já používám womenzone.cz dost se toho dočteš a můžeš si tam vést kalendář
Liduse, dekuji za graf. Pekne ti to skakalo…a docela dlouhy cyklus.
Na womenzone uz si vedu kalendar a zapisu. Zapisu ji aj na Fertilityfriend, tak snad to k necemu bude:-)
Maky, no ja mam cyklus taky s podporou. zatim chodim na injekce agolutinu abych to mela pravidelne. Merenim bazalni teploty chci zjistit jeslti mam ovulaci a na dalsi kontrole chci rict doktorovi o hormonalni profil. Drzim palce aby byl posledni…
Prosim muzete se me podivat na graf. NEjsem si jista jestli ovulace uz byla?? Cyklus mam dlouhy 28-29 dni. Teoreticky by uz mela porbehnout, bolesti v podbrisku se taky ozvali. Dekuji za kazdy nazor.
http://www.womenzone.cz/…enis01/grafy?…
Prosim muzete se me podivat na graf. NEjsem si jista jestli ovulace uz byla?? Cyklus mam dlouhy 28-29 dni. Teoreticky by uz mela porbehnout, bolesti v podbrisku se taky ozvali. Dekuji za kazdy nazor.
http://www.womenzone.cz/…enis01/grafy?…