Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky začali jsme se s manželem snažit o druhé miminko. Poslední 4 měsíce mám, ale nepravidelnou ms po 35 dnech. Nikdy jsem s tím problém neměla. Zjistila jsem že nemám ovulaci čípek mám stale nízko a netvoří se mí žadný plodný hlen. Mylíte, že je to tou nepravidelnouz ms. Děkuji za vaše názory ![]()
Nevim, čim to je…ale zašla bych k dr, aby řekla, co s tou ovulací, aby zjistila, jestli vůbec probíhá a pokud ne, aby to pořešila.
Kdysi jsem si měřila bazální teplotu a sledovala hlen a čípek. Byly měsíce, kdy jsem měla dle symptomů ovulaci hůře poznatelnou, ale teplota ukazovala, že proběhla. Pak byly měsíce, a bylo jich podstatně méně, kdy byl hlen i čípek ukázkový a to se mi dařilo otěhotnět. Takže ovulace může probíhat, i když ji dle symptomů nepoznáš, zkusila bych měřit teplotu.
Držím palce, tvé tělo si řekne, až bude připravené na přijetí miminka, takže ani měření, ani sledování, ani doktor ti otěhotnět nepomůže. Chce to jen trpělivost, lásku a sex ![]()
Díky moc začnu měřit baz teplotu a uvidím co a jak.Snad se nám to brzy podaří. ![]()
Myslíte že není úplně vyloučená ovu, když už mám 22 DC a stále nic? dlouho jsem brala antikoncepci, pak byla těhotná, kojila, zase antikoncepce - mám tedy jen jeden csyklis na srovnání a to bylo cca 50 dní a to až na základě vyvolávací injekce
Akorát jsem teď přišla od doktora a jsem na 24. ledna objednaná do Gennetu - tak uvidíme co se mnou vymyslí
kontryhel piju a teď jsem dostala leták na nějaký nosifol - ale popravdě, je to balení po 20 sáčcích, užívá se min. 3 měsíce a cena za jeden měsíc je cca 400,–
tak zkusít teď do toho ledna kontryhel - to je nic proti ničemu
Ahojda. Podle mých zkušenosti to bude tou menstruaci. Já mám nepravidelnou menstruaci od vysazení antikoncepce. Podle UZ jsem ani ovullaci neměla. Koupila jsem si přípravek Femigard a zdá se, že zabral anebo to je prostě jen shoda náhod.
![]()
Tak uvidíme, jestli byla dovolená a vánoce ta správná kombinace ![]()
Opět se držíme na 36,5 - viz graf, TT negativní ![]()
http://www.womenzone.cz/…inaj23/grafy?…
@martinaj23 ahojky no lita ti to pekne.ja tu teplotu uz par mesicu merim a stejne ji furt nechapu.dela si co chce. mrkni na muj graf. doufam ze u me ovu byla 28.-29.-30.12.28 a 29 jsem mela krasne pozitivni ovu test a to bylo taky naposled co jsme se snazili, ale ty teploty tomu neodpovidaj. stoupaj mi az ted:-(cyklus mam 25-26dni.http://www.womenzone.cz/app/calendar/tempr.aspx ![]()
Kdyz dr videl teploty za posledni 4 mesice tak rikal ze tam asi bude problem s ovulaci tak mi nasadil clostik.no tak jsem doufala ze diky nemu tu uvulaci jasne poznam a stejne furt nevim kdy a jestli vubec probehla ![]()
@kleopatra86 měla jsem s tím taky problém - nekde v nastavení pak bylo umožnění podívat se na grafy i ostatním - popřípadě jsem si obrázek uložila a dala sem
jinak si dělám ty samé frafy na http://www.fertilityfriend.com a občas vyjdou stejně a občas mi zahlásí ovu jen jeden nebo druhý ![]()
Já jdu 24.1. do toho gennetu, takže teď už spíš měřím pro ně, aby měli trochu představu co se děje ![]()