Těhotenské nevolnosti a státnice?

29
5.10.12 12:14

Neviem, či už začať..

Ahojte,

potrebujem radu, aj keď viem, že sa budem musieť rozhodnúť nakoniec sama..

Strašne rada by som už mala miminko, mám 26 rokov, manžel privolil a tvrdí, že je pripravený kedykoľvek. Pracuje, zarába celkom normálne a keby sme mali predsa len finančné problémy, tak by nám pomohli minimálne jeho rodičia.

Problémom je, že ja budem v januári (lednu) dokončovať VŠ, budem mať štátnice a bojím sa tehotenskej nevoľnosti.. aby ma to z tých štátnic úplne neodpísalo a nemusela som predlžovať školu.. neviem, kedy zvyčajne začína nevoľnosť..

Inak antikoncepciu už dlhšie neužívam, používame kondóm, MS by som mala mať okolo 10.10., takže plodné dni podľa kalendára okolo 20. - 21.10., tak keby sme sa vtedy začali snažiť, ako by to asi mohlo vyzerať s nevoľnosťou? Viem, že u každého je to individuálne, ale máme do toho ísť, alebo počkať? Má niektorá z Vás podobné skúsenosti a dilemu, či otehotnieť alebo nie pred štátnicami? :nevim:

Ďakujem za všetky rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35798
5.10.12 12:17

Myslim, ze planujes moc dopredu. Muze ti byt spatne a nemusi. Taky muzes otehotnet az za rok. Pokud mas statnice v lednu, asi bych jeste vydrzela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
5.10.12 12:19

Ono se vám to miminko nemusí podařit hned. Jinak já těhotenské nevolnosti měla od 6.-14.týdne počítáno od začátku menstruce. Ale to má každá úplně jinak. V obou těhotenstvích jsem chodila do školy. Takhle zkraje vždy na praxi, 2× nemocnice, 1× psych. léčebna. Dělalo se mi teda šíleně zle a vždy po obědové pauze se mi strašně chtělo spát :-D Učit na státnice bych se asi v prvním trimestru nedokázala. Ve druhém asi jo a ve třetím mám vyzkoušeno, že bez problémů :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
5.10.12 12:21
@maraquja píše:
Ahojte,

potrebujem radu, aj keď viem, že sa budem musieť rozhodnúť nakoniec sama..

Strašne rada by som už mala miminko, mám 26 rokov, manžel privolil a tvrdí, že je pripravený kedykoľvek. Pracuje, zarába celkom normálne a keby sme mali predsa len finančné problémy, tak by nám pomohli minimálne jeho rodičia.

Problémom je, že ja budem v januári (lednu) dokončovať VŠ, budem mať štátnice a bojím sa tehotenskej nevoľnosti.. aby ma to z tých štátnic úplne neodpísalo a nemusela som predlžovať školu.. neviem, kedy zvyčajne začína nevoľnosť..

Inak antikoncepciu už dlhšie neužívam, používame kondóm, MS by som mala mať okolo 10.10., takže plodné dni podľa kalendára okolo 20. - 21.10., tak keby sme sa vtedy začali snažiť, ako by to asi mohlo vyzerať s nevoľnosťou? Viem, že u každého je to individuálne, ale máme do toho ísť, alebo počkať? Má niektorá z Vás podobné skúsenosti a dilemu, či otehotnieť alebo nie pred štátnicami? :nevim:

Ďakujem za všetky rady!

No tak vydržte do ledna, to už přece není tak daleko, a pak můžete vesele plodit. ;)

• Citovat
  • Upravit
1937
5.10.12 12:21

Hop nebo trop. 1)Těhotenské nevolnosti mít vůbec nemusíš, ale to je taky 50 na 50. 2)Otěhotnět nemusíš klidně několik měsíců, nebo i let… 3)Otěhotníš okamžitě a budeš mít celé první 3 měsíce těhu nevolnosti, nebo budeš jen příšerně unavená. 4)…možností mraky

Na tvém místě bych do toho klidně šla hned, držím palce, ať to vyjde dle tvých přání :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.10.12 12:22

Pokud máš státnice v lednu a zadařilo by se vám na první pokus, tak bys mohla mít první trimestr za sebou ještě před nima :lol:

Ale jinak, nikdo ti nikdy neřekne, jak to v těhotenství budeš mít. Nemusí ti být vůbec nic a budeš v klidu. Ale ono ani nemusí člověk blít, aby mu to zkomplikovalo život, třeba pokud se máš učit, tak největší nepřítel je únava, ta je v prvním trimestru hodně běžná a někdo to má tak, že je schopen fakt usnout v sedě a v takovém stavu bych se fakt učit nechtěla :nevim:

Já bych počkala, teď ve třetím těhotenství jsem měla nevolnosti sice bez blití, ale za to celodenní a dokonce jsem se v noci budila a bylo mi blbě a seděla jsem pak třeba hodinu na posteli a rozdýchávala obracení žaludku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
5.10.12 12:24

Se mnou byla v září na státnicích spolužačka ve 14. týdnu, tak asi všechno jde. Ale jestli začít nebo počkat.. miminko si stejně samo řekne, kdy je čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
5.10.12 12:26

Jojo, přesně tak. Usínala jsem o pauze v sedě a ještě u toho dělala, že si čtu, na státnice bych se nenaučila nic :-D

@Gladys píše:
někdo to má tak, že je schopen fakt usnout v sedě a v takovém stavu bych se fakt učit nechtěla
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
5.10.12 12:27

Radši to vydrž, já bych měla mít státnice v létě a už to nešlo odkládat, takže zřejmě v termínu nedodělám. Ale je to druhá VŠ a na nic ji nepotřebuju, nějak to dopadne. Jenže teď je mi fest zle a nejsem posledních 14 dní schopná dělat do školy nic. Kdyby tě to potkalo zrovna na ty státnice, tak je výsledek ohrožen. Jsi mladá, vydrž dva měsíce, začněte se snažit až v tom prosinci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
5.10.12 12:27

Nebytdoktorky, asi bych tak do dvacateho tydne nevedela, ze jsem tehotna. Pak mi zacalo vadit spat na brichu a mala zacala kopat…

Kazde tehotenstvi je jine.

Ja bych pockala do toho ledna, a potom, po statnicich, kdy budes mit klidek a vsechen stres za sebou, pujde otehotnet jedna radost… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
5.10.12 12:28

Někdo zvrací, jiný ne. To nebudeš vědět, dokud nebudeš těhotná. Být tebou, tak to neriskuji a ještě ty 4 měsíce počkám. TO už není tak dlouho, ne? A budeš mít školu v klidu dodělanou a budeš se moci plně soustředit pouze na vaši rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
5.10.12 12:32

Je říjen (október :) ) já za sebe bych počkala. Nikdy nevíš, jak Ti bude a učit se na státnice s únavou a nevolnostmi, nervovat se, radši bych fakt těch pár měsíců vydržela. Ale to je můj názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
5.10.12 12:44

Já bych asi taky radši počkala. Ale já jsem dost nervák a ty státnicové nervy, co jsem měla já, by asi miminku moc dobře nedělaly, měla bych pak výčitky svědomí, že tomu miminku ubližuju stresem. Navíc v prvním trimestru jsem byla hrozně unavená, asi bych se toho moc nenaučila… Nevolnosti jsem měla od 7. do 11. týdne, ale to je opravdu velmi individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
5.10.12 12:54

Ďakujem za všetky odpovede, väčšina z Vás sa vyjadrila proti :) miminku ani mne by tie štátnice asi príjemné neboli.. tak ja teda počkám.. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
5.10.12 13:02

Tak na Silvestra si aspoň ještě dáš šampáňo :palec:. A třeba začnete v lednu, budeš mít plnou hlavu státnic, takže ani nebudeš vědět, jak jsi otěhotněla ;). Těhotenské nevolnosti většinou chodí až v tom 6., 7. týdnu (i když existují i výjimky, kterým je blbě snad hned od početí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí