Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak je dítě staré? Ideálním řešením by mohlo být předávání prostřednictvím školky/školy. Jde o Vás psychický problém? Řešíte ho nějak?
@Jasorka pět. školkou jsem to řešila…, to bylo dobré, teď prázdniny, nic moc…
Aha, řešíte aktuálně léto. Tak jak někdo psal, možná by bylo fajn to řešit třeba přes prarodiče, nebo kohokoliv. Nemáte tuto možnost? Určitě bych se na vlastní problémy zaměřila (vyhledala pomoc), protože vše i nevědomě přenášíme na děti.
Ahoj, já to taky tak měla, protože ex dělal při předání scény a v minulosti mě fyzicky napadal i před dítětem. Takže pomohlo nekontaktní předávání (školka/škola), pak taky neurol pod jazyk před předáním, pak přítomnost někoho dalšího (ideálně chlapa). Pak jsem si někoho našla a taky absolvovala kinezi na tohle téma a mám klid. On to někdy zkouší, ale už to jde do prázdna. Jo a povinná poradna nepomohla, absolutně to bojkotoval. Pomohlo zbavit se strachu z něj. Kolik máte těch předání o prázninách? u nás to vychází na 2 a to se dá, tím se utěšuju.
@Jasorka mám, řekli mi, že to musím zvládnout sama. Snažím se být v pohodě, ale vnitřně jsem rozklepaná…
@Anonymní píše:
Ahoj, já to taky tak měla, protože ex dělal při předání scény a v minulosti mě fyzicky napadal i před dítětem. Takže pomohlo nekontaktní předávání (školka/škola), pak taky neurol pod jazyk před předáním, pak přítomnost někoho dalšího (ideálně chlapa). Pak jsem si někoho našla a taky absolvovala kinezi na tohle téma a mám klid. On to někdy zkouší, ale už to jde do prázdna. Jo a povinná poradna nepomohla, absolutně to bojkotoval. Pomohlo zbavit se strachu z něj. Kolik máte těch předání o prázninách? u nás to vychází na 2 a to se dá, tím se utěšuju.
Problém mám nejspíš jen já, budu to řešit psychoterapeutem, on je v pohodě. Nejspíš se s tím nemohu ještě srovnat. ![]()
@Anonymní píše:
Problém mám nejspíš jen já, budu to řešit psychoterapeutem, on je v pohodě. Nejspíš se s tím nemohu ještě srovnat.
Tak v tom případě, ale nepomůže se tomu vyhýbat (předání přes školku nebo prarodiče), musíš se svým problém konfrontovat a vyřešit ho. Pokud ti to nedělá těžší, tak to zvládneš rychle. Taky pomáhá se soustředit na dítě a ne na vás jako expartnery. Hele je to fráze, ale pravdivá „čas opravdu léčí“.
@Anonymní píše:
@Jasorka mám, řekli mi, že to musím zvládnout sama. Snažím se být v pohodě, ale vnitřně jsem rozklepaná…
no má neteř to nezvládá ještě po čtyřech letech, je tedy pravda, že on ji dost fyzicky týral, a stále na ní napřehuje. Takže dítě předává a přebírá její tatínek, dědeček dítěte.
Predavat casteji. Clovek si zvykne, deti jsou taky v pohode.
Ahoj, prosím anonymně…
Exmanžel si bere každých 14 dní dítě. Před jeho příchodem jsem strašně vystresovaná, celá se chvěji, je mi špatně, nemůžu ho vidět, bolí to. Rozešel se on. Zkuste mi prosím napsat, co s tím, jak jste to řešili vy. Děkuji.