Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mam miminko po dvou dnech co jsme siho privezli z porodnice na aru, ma virovou encefalitidu… Snazim se byt v ramci moznosti v pohode, ale mam pocit, ze odsavam stale mene mleka…ja se nedivim, ale nechci jeste prijit o mleko…
Při odsávání se nemusí odsát tolik mléka, kolik je schopné si vytáhnout mimi
každopádně to chce odsávat co nejčastěji. Přeji hodně klidu a ať je mimi co nejdříve v pořádku
.
@Niemeyer
Nejdůležitější je, aby miminko bylo v pořádku. Prsa často nereagují na odsavačku tak dobře, jako na sání miminka. Takže množství odsátého mléka hoď za hlavu a odsávej hlavně kvůli stimulaci. A bude miminku lépe a budeš ho zase moct nakojit, tak se to zase rozjede.
A i kdyby ne, tak opravdu nejdůležitější je zdravé miminko.
@Niemeyer To je mi líto, přeju, ať je miminko co nejdřív v pořádku.
Co se týká odsávání, souhlas s výše zmíněným, odsávačka nemá takový tah, jako miminko, já jsem třeba odsávačkou zvládla odsávat po kapkách a přitom jsem měla prsa nalitá. Rukou jsem odstříkala daleko víc. Můžeš zkusit taky občas odstříkat ručně, aspoň kvůli tomu stimulu. Jinak dokud odsaješ/odstříkáš aspoň něco, tak je vždycky možnost, že se rozkojíš.
A ještě doporučím před odsávaním nahřívat prsa..Popř. zkusit se zeptat v nemocnici, jestli nemají na zapůjčení nemocniční odsávačku - bývají silnější..Přeji, ať máš brzo dítko doma a hlavně zdravé ![]()
@Niemeyer Jo a ještě mě napadlo, že můžeš zkusit pít kojicí čaj s jestřabinou. Já vím, je to taková babská rada, ale mám na sobě vyzkoušený účinek a shodly jsme se na tom s více kamarádkami, že u melty nebo jiných kojočajů jsme účinek nepozorovaly, ale u tohoto ano.
Diky…ja mozna zkusim i ten caj s jerabinou…ono jde o to, ze malej byl predcasne narozeny, u ste ke vsemu, a ja uz mesic predtim nez ho propustili, jsemmu pravidelne odsavala a nosila na oddeleni. a vim, kolik jsem odsala a bylo toho o polovinu vic nez ted, taksi nemyslim, ze to bude jen tim, ze nejsem zvykla na odsavacku…naopak zvykla jsem na ni az az…: a ted prave koukam, ze je toho min…tak ja zkusim casto stimulovat a ten caj zkusim…diky moc!
ahoj, koukám smůla se tě pořád drží, ale neboj, to s malým zvládnete, stejně jako předčasný porod ![]()
@Niemeyer taky jsem po case pri odsavani uz tolik „nevyprodukovala“, ale kdyz jsem si vazila mimino, tak vypilo kolik melo
hodne pij a jez vyvary, mne pri jedne krizi pomohla homeopatika na rozkojeni, ale mozna to bylo jen v hlave, kazda berlicka dobra. Papala jsem kulicky, hodne pila a odsavala hlavne v noci.