Stres, nebo jen přeháním?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Stres?...nebo jen přeháním?
Ahoj, potřebovala bych vaši radu, názor…
Mám 4 měs. dcerku (první dítě),moc jí miluju! Jsou dny kdy se cítím dobře, věnuju se jí, když usne něco si doma udělám (uklidim, uvařim) nebo odpočívám! Ale poslední dobou a to docela často.. mám dny kdy se cítím hrozně, mám hrozné nervy dokáže mě vykolejit každá blbost!!!Stačí když malá začne pištět, je protivná nebo chce mou pozornost, vzteká se, brečí atd…hned mě to vynervuje, je mi do beku, někdy na ni i zvýšm hlas!!!
Když usne jen sedim čumim do blba, nic se mi nechce, nic nedělám, nevařim, nemám na nic náladu jako jít ven, zavolat kamarádce, ani na přítele se kterým se v poslední době pořád jen hádáme z mnoha důvodů, nemluvíme na sebe, spíme odděleně prostě hrůza!
Není skoro doma, pracuje a pak dělá na baráku! Je to složitý! Nevim co se semnou děje… chtěla bych být dobrá máma a přítelkyně, vzít jí do kočárku na procházku, hrát si s ní prostě užívat si to mateřství, nebýt pořád protivná na přítele a na všechny!!!Měla bych být šťatsná ale cítim se spíš naopak! Nevim jestli je to únavou a stresem jestli bych si neměla koupit třeba něco na uklidnění a nebo jen přeháním???… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vyhoreni, nabeh na depresi, stereotyp? Jake mas konicky, co te bavi? Zacala bych od toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To sezení a koukání do blba - mírná deprese (?) Zkus třezalku, působí jako antidepresiva (samozřejmě v menší míře), na spaní a uklidnění medeňku, z lékárny sirup Novopasit nebo si nech v bylinářství namíchat čaj přímo na nervy. Nebo Bachovky (na emiminu prodává třeba Jenny Field). Pak samozřejmě pohyb, pokud zvládáš. Ještě pořád jsi brzy po porodu, hormony si sedají. Kojíš? Kdyby se to nelepšilo, nebo horšilo, zajdi k lékaři. Ať je lépe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Čekatelka píše:
To sezení a koukání do blba - mírná deprese (?) Zkus třezalku, působí na principu jako antidepresiva (samozřejmě v menší míře), na spaní a uklidnění meduňku, z lékárny sirup Novopasit nebo si nech v bylinářství namíchat čaj přímo na nervy. Nebo Bachovky (na emiminu prodává třeba Jenny Field). Pak samozřejmě pohyb, pokud zvládáš. Ještě pořád jsi brzy po porodu, hormony si sedají. Kojíš? Kdyby se to nelepšilo, nebo horšilo, zajdi k lékaři. Ať je lépe
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Čekatelka píše:
To sezení a koukání do blba - mírná deprese (?) Zkus třezalku, působí jako antidepresiva (samozřejmě v menší míře), na spaní a uklidnění medeňku, z lékárny sirup Novopasit nebo si nech v bylinářství namíchat čaj přímo na nervy. Nebo Bachovky (na emiminu prodává třeba Jenny Field). Pak samozřejmě pohyb, pokud zvládáš. Ještě pořád jsi brzy po porodu, hormony si sedají. Kojíš? Kdyby se to nelepšilo, nebo horšilo, zajdi k lékaři. Ať je lépe
Třezalku nepít, pokud bereš antikoncepci. Jinak tu budeš brzy řešit nové těhotenství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenny. fields - správný nick uživatelky, která míchá Bachovky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, třezalka snižuje účinnost hormonální antikoncepce, to jsem zapomněla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neco na uvolneni mozna jsi jen pretazena.Kdyz to bude trvat dal a budes mit uz vic zlych dnu jak tech dobrych zasla bych k obvodakovi i ten muze napsat mirne antidepresivum
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, dej si malé pivečko nebo stopku nějaké jiné metly lidstva. Hlavně si ale uvědom, že dobrou mámu nedělá to, že se točí okolo dítka do bezvědomí. Také je na místě občas vypadnout z domu sama a nechat hlídat tatínka. Čímž nemyslím jen obligátní kamarádky, ale třeba vzít kolečkové brusle a vyčistit si hlavu bez kontaktu s lidmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koníčky nemám žádné, postupem času sem všechno vypustila!
Antikoncepci beru takže díky nerada bych zase hned otěhotněla!!!Nekojím, nedařilo se nám hned od začátku dávala sem z flašky ale ze dne na den sem neměla mléko takže sme na úmělém! Čaje, meduňka to mi nezabírá! Nemáte zkušenosti s nějakými léky bez předpisu? Sem už docela zoufalá a nechci se sesypat… dceru sem si strašně přála a teď mám pocit že sem úplně k ničemu, nic nezvládám!
mám pocit že se to stupňuje! Místo abych šla mezi lidi tak sem radši sama zalezlá ptž na nic nemám náladu ani sílu.
Např. teď přijel přítel z práce a já nejsem vůbec ráda, nechce se mi za ním ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristýna O. no a nemuze to byt tou antinou? Muze ovlivnovat i nalady. Kazdopadne to chce obnovit konicky, pro zacinajici depresi je to celkem typicke, ze clovek nedela co driv, stahne se do ustrani, nic ho nebavi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristýna O. píše:
Koníčky nemám žádné, postupem času sem všechno vypustila!
Antikoncepci beru takže díky nerada bych zase hned otěhotněla!!!Nekojím, nedařilo se nám hned od začátku dávala sem z flašky ale ze dne na den sem neměla mléko takže sme na úmělém! Čaje, meduňka to mi nezabírá! Nemáte zkušenosti s nějakými léky bez předpisu? Sem už docela zoufalá a nechci se sesypat… dceru sem si strašně přála a teď mám pocit že sem úplně k ničemu, nic nezvládám!mám pocit že se to stupňuje! Místo abych šla mezi lidi tak sem radši sama zalezlá ptž na nic nemám náladu ani sílu.
Např. teď přijel přítel z práce a já nejsem vůbec ráda, nechce se mi za ním
Když nezabírá meduňka( což se tedy nedivím), tak si nech normálně předepsat u obv. lékaře lehká antidepresiva.Od toho ty prášky jsou.Ty však nevyřeší to, že nemáš žádné koníčky a vše obětuješ jen dceři. To sis nadrobila sama. Koníčkem je třeba i pěkné čtení - nic nestojí a psychicky si odpočineš. můžeš si číst třeba sama v parku a tatínek může hlídat. Víš, on v životě to obětování nikdo stejně neocení. To dělají ženské jen proto, že si myslí, že to tak má být, ovšem šeredně se mýlí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, mně přijde lepší zamyslet se nad příčinou, najít ji a řešit, než jen potlačovat následky. Ať už to jsou hormony, nebo něco, co ti ve vztahu vadí / chybí, nebo něco s čím nejsi spokojená na sobě (příteli) / v situaci, ve které jsi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tatínek nemá čas! Když řeknu že by mohl pomoct tak je mi řečeno že on se snaží a hlavně co mi vmete hned je že chodí do práce! S přítelem je to celé na h*
a začalo to hned po narození dcery! Asi první co bylo když se malá narodila tak mi nedal ani kytku, dal mi sice řetízek ale jen ptž mu to řekla moje máma, když u nich byl oznamovat narození dcery, sám mi to takhle řekl když mi to v porodnicic před všema dával…takže sem z toho neměla radost ptž nebýt mámy… nechci aby to znělo, že čekám dary nebo že mi musí ležet u nohou ptž sem mu porodila dceru, ale jen sem chtěla aby si na mě vzpoměl, prostě sem čekala že zrovna on mi tu kytku přinese do porodnice i přes zákaz
ale nic! Do dneška nic! První týden byl semnou doma a pomáhal, ale nastoupil do práce a hned se všechno změnilo! Nepomáhal, o víkendech spal i do 12,v týdnu např při odpo. vstával v 11 najedl se dal si kafe a jel do práce (kde sedí u pc)!Ještě se mi nestalo aby mi řekl…vyspi se já k ní budu večer svtávat! A teď dělá i na baráku, chápu že je unavený..nechci po něm zázraky ale aspoň něco! Přece to díte není jen moje… teď to máme tak že neni doma¨vůbec a když, tak se jen vyspí, nají dá kafe a to je tak vše!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristýna O. píše:
Tatínek nemá čas! Když řeknu že by mohl pomoct tak je mi řečeno že on se snaží a hlavně co mi vmete hned je že chodí do práce! S přítelem je to celé na h*a začalo to hned po narození dcery! Asi první co bylo když se malá narodila tak mi nedal ani kytku, dal mi sice řetízek ale jen ptž mu to řekla moje máma, když u nich byl oznamovat narození dcery, sám mi to takhle řekl když mi to v porodnicic před všema dával…takže sem z toho neměla radost ptž nebýt mámy… nechci aby to znělo, že čekám dary nebo že mi musí ležet u nohou ptž sem mu porodila dceru, ale jen sem chtěla aby si na mě vzpoměl, prostě sem čekala že zrovna on mi tu kytku přinese do porodnice i přes zákaz
ale nic! Do dneška nic! První týden byl semnou doma a pomáhal, ale nastoupil do práce a hned se všechno změnilo! Nepomáhal, o víkendech spal i do 12,v týdnu např při odpo. vstával v 11 najedl se dal si kafe a jel do práce (kde sedí u pc)!Ještě se mi nestalo aby mi řekl…vyspi se já k ní budu večer svtávat! A teď dělá i na baráku, chápu že je unavený..nechci po něm zázraky ale aspoň něco! Přece to díte není jen moje… teď to máme tak že neni doma¨vůbec a když, tak se jen vyspí, nají dá kafe a to je tak vše!
To víš, sama sis ho vybrala, to byla Tvoje volba, s kým dítko máš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit