Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, od včera je mi děsně zle, bliju a mám strašný křečovitý bolesti břicha. Jsem 16. týden, mám jít k obvoďákovi nebo na gyndu? Beztak nic moc nemůžu, tak mi asi moc nepomůže že? V práci uplně chcípám, ale bojím se že bude problém s neschopenkou protože kolegyně je nemocná a nikdo jiný tu není, ale představa, že tu takhle musím vydržet a pracovat je hrozná, už včera jsem to nedávala. Máte s tím někdo zkušenost? Co by pomohlo? Dnes zatím nebliju ale na blití mi je pořád. Díky za radu… neschopenku by mi napsal obvoďák nevíte? díky
@Zuzazu25 Pokud nekam, tak k obvodakovi. Ale spis mu zavolej, zda by ti napsal neschopenku zpetne nebo tam dnes za nim musis. Ono to trva den dva, neni to na dlouho. A muzes nejake zivocisne uhli ci smektu.
Hodně pít, živočišné uhlí a gyndař nebo obvoďák dle toho kdo je víc dostupnej, když potřebuješ neschopenku
@Zuzazu25 s timhle bych v práci nebyla - ideálně nakazíš další, pokud je to virovka - to bych Ti vyloženě poděkovala.. zavolej obvoďákovi, jinak ano, na střevní chřipku napíše neschopenku obvoďák.
Me dr. v tehotenstvi na zvraceni rekl, ze muzu Motilium.. Teda az ve chvili, kdy ho udrzis v sobe…
Já ji měla ve 20TT a jen živočinšné uhlí, pokud by nezabralo, tak mi bylo na gyndě řečeno, ať vezmu to, co bych brala jako netěhotná- že je to lepší než se dehydratovat. Pokud by to do dvou dnů nepřešlo tak hospitalize se zavodněním. Taky jsem blbka, ohledně práce, ale doma jsem zůstala hned a už mě pak kvůli jiným komplikacím doma nechali. Neriskovala bych.
Taky jsem zazila v tehotenstvi. Musela jsem lezet, jinak bych to nedala. Jinak pomohla klasika-ledova cola po trochach. Doporucuju obvodaka. Jistota je, ze jak rychle to prijde, tak rychle to i odejde:)
Zůstala bych doma, můžeš smectu, černý caj, obcas jsem v sobě udržela trochu Coly - ja takhle byla dva dny ok az na zvracení a pak najednou bum a na záchod jsem doslova lezla po čtyřech (tehdy mel syn rok a kousek a malem se umlátil smíchy). V praci bych to rozhodne nedala a navíc nedojela domu
Ahoj holky, jsem těhotná, končím 8 týden a u nás v práci se hrozným způsobem rozmohla střevní chřipka
Šíří se to jako lavina, odpadává jeden člověk za druhým… Mě to teda zatím nepostihlo, nebyla jsem nikdy na tohle extra háklivá, ale teď se o sebe bojím
Meju si pořád ruce mýdlem, snažím se s kolegy být co nejmíň v kontaktu a snažím se používat jiný záchod. Nemáte ještě nějakou jinou radu, jak se tomu vyhnout?
Co když to fakt chytnu? Je to velké ohrožení pro dítě? Je to vymodlené… (do práce chodit musim a dovolená ze dne na den nepřipadá v úvahu)