Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky mate zkusenost se stribrnymi kloboucky? Opravdu to pomaha? A jen na boraneni bradavek nebo treba i na kvasinkovou infekci?
Diky za reakce ![]()
Kloboučky jako poslední šance i přes veškerou pomoc laktační poradkyně.
@Hedr na poranene bradavky pry funguji skvele, klidne bych do nich sla. Na kvasinku teda nevim…
Kamaradka mela vpacene bradavky a pres kloboucky se krasne rozkojila, neboj se jich ![]()
Ahojda, mam zkusenost jen s klasickymi kloboucky - od Medely. Nicmene pokud existuji nejake se stribrem, tak budou mit hojive ucinky. Ja mam na tury nejakou desinfekci se stribrem, doporucili mi ji v lekarne a je to top, mnohem rychleji se 4uzny oderky pak hoji. Takze jestli mas kloboucky kvuli tomu, ze mas rozpraskane bradavky nebo tak, tak bych do toho sla. Ja mela kloboucky, kvuli spatnymu prisavani a bylo to fajn. Nijak si nemuzu stezovat - zadna kvasinkova infekce, moucnivka, popraskany bradavky, kojeni nebolelo. Ale nekdp to odsuzuje ![]()
Stribrne mi pujcili v porodnici po porodu, mela jsem hodne poranene a bolave bradavky - pri kojeni jsem brecela. Tyto kloboucky mi nijak zvlast nepomohly, spis bych rekla vubec. Naopak co pomohlo, tak hydrogelove naplasti od medely. Ale s kvasinkami zkusenost nemam.
Me zachranili kojeni, nejvic se mi osvecilo je kombinovst s bepanthen krem plus (musi to byt to plus) a jeden den jsem mela odstrikano a davala jsem pres den z lahve a mela kloboucky cely den a ohromna zmena. Ale pozor, ony jsou antisepticky a pomuzou pri podrazdeni a popraskani, pri zanetech a treba te moucnivce uz ne. Kdyz jsem je prestala potrebovat, prodala jsem je.. normalni kloboucky mi problem zhorsily a naplasti nepomohly..a cenove jsou ty stribrne drazsi, ale kdyz si vezmu, kolik stoji treba ty naplasti a vydrzi chvilku
Jo a na kvasinky je nejlepsi normalne fungicidin mast, ta se snad ani nemusi oplachovat
@Anna85 ja u kojeni taky brecela, je to sila ze zacatku
ale jen jsem mazala Bepanthenem a casem to preslo, viditelny zraneni jsem nemela, jen max napuchly bradavky kapku.
@Melodie91 píše:
Jo a na kvasinky je nejlepsi normalne fungicidin mast, ta se snad ani nemusi oplachovat
tak oplachovat by se před kojením rozhodně měla, není to nic přírodního.
Stříbrné kloboučky si koupila kamarádka, co bojovala několik týdnů s kvasinkami, trhlinami, kojila v slzách a vyzkoušela už snad všechno. Pomohly, ještě v kombinaci s jakousi přírodní mastí. Kupovala to od nějaké paní v jižních Čechách.
@pe-terka píše:
tak oplachovat by se před kojením rozhodně měla, není to nic přírodního.
Stříbrné kloboučky si koupila kamarádka, co bojovala několik týdnů s kvasinkami, trhlinami, kojila v slzách a vyzkoušela už snad všechno. Pomohly, ještě v kombinaci s jakousi přírodní mastí. Kupovala to od nějaké paní v jižních Čechách.
Je to mozne, ja ji nepotrebovala nastesti, jiste by to poradila lekarka, nebo v lekarne..mam pocit, ze jsem to nekde cetla, ale uz nevim…
Ahoj,
ráda bych obnovila diskusi.
Která máte v poslední době zkušenosti s kloboucky, jak často je nosíte? Jak cistite? Ulevilo vám? Přemýšlím, že bych si je pořídila, tak chci vědět, jak jste byly spokojené.
Děkuji za jakoukoli reakci a zkušenost.
@Freesia1 používala jsem u prvního dítětem používám teď s druhým. Za mě zázrak a to jsem zkoušela bephanten, purelan, gelové náplasti od medely. Zabralo az tohle. I teď je použiji malýmu rostou zuby, tak se hodí. Ségra je těhotná takže je pošlu dál.
Příspěvek upraven 27.04.25 v 21:49
@Freesia1 já je měla teď půjčené v porodnici. Po 2-3 dnech jsem měla bradavky popraskané s černými skvrnami - měla jsem v podprsence prakticky celý den kromě kojení (v porodnici to šlo) a přišlo mi, že skutečně pomáhají na zklidnění a hojení.
Hydrogelové náplasti mi strhávaly stroupky a tu tenkou novou kůži, že jsem víc krvácela, takže to bylo pak jen horší.
Pak jsem si je domů nekoupila, nakonec mám dítě na UM ale kdybych kojila, pořídila bych si ne domů určitě. Měla jsem dobrou zkušenost.
Moc děkuji za poznatky.
Právě v porodnici mi laktační doporučovala, že je to zlate. Díky za potvrzení.
@Freesia1 Rodila jsem 8/2024, stříbrný kloboučky jsem měla nachystaný, protože kojení u staršího dítěte se nepodařilo kvůli šíleným bolestem. Laktační je chválila, že jsou super. Nepomohly mi ani trochu, bolesti stejně šílený jak u prvního ![]()