Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, mám skripnuty nerv - bolest ramene a žeber. Paralen nezabira, suché teplo taky ne. Koňská mast taky nic
myslíte ze bych mohla ibalgin gel? Mám 16 denní holčičku a plné kojim. Dekuju za případně rady.
Ja myslim, ze na tom ibalginu primo je psano, ze se pri kojeni nesmi a uz vubec bych ho nemazala na zebra, kdyz jsou blízko prsou
jinak neporadim, me pomohlo zatnout zuby a rozbybat to.
@Kriss Tina píše:
Ja myslim, ze na tom ibalginu primo je psano, ze se pri kojeni nesmi a uz vubec bych ho nemazala na zebra, kdyz jsou blízko prsoujinak neporadim, me pomohlo zatnout zuby a rozbybat to.
Prave bych to chtěla jen na rameno a v letáku píšou ze lze po doporučení lékaře. Už to rozhybavam tři dny ![]()
Hele nevim no, ja se tomuhle vyhybala, nebrala jsem nic, na cem se primo nepsalo ze je to vhodne pro kojici
treba na bolava zada mi pomahaly tejpy.
Já měla skřípnutý krční nerv, psala jsem dr, ta odpověděla, že paralen mi moc nepomůže, že si mám dát ibalgin 3× denně před kojením. Malý měl asi 10 dní, kojení nevyzpytatelné. Tak jsem také zatla zuby a vydržela, netroufla jsem si ten ibalgin dát. Pomohl mi límec. Ale první dvě noci byly teda hrozné…
Take jsem mela podobny problem. Brecela jsem bolesti, v lekarne mi rekli, ze mast se dostava do mleka a miminku muze uskodit. Take mi dali akorat paralen. I ten jsem jedla jen kdyz jsem nemohla vydrzet. Jinak jsem nahrivala a pokud to slo, tak jen lezela, s miminkem hodne pomahal pritel.
@Kriss Tina
No jo jenže kde mi teď takhle rychle daji tejp a po domacku se bojím když nevím jak nalepit
@Helene7 to nevím, rikam ze me to fungovalo, me to naucila lepit kolegyne fyzioterapeutka, takze si to nalepim klidne sama no
ono neni moc na výběr, bud trpět a cekat az to přejde, nebo si vzít něco, co se při kojení nemá no.
@Kriss Tina
Také mám fyzioterapeutku v práci kde jsem dělala ale v tehle situaci momentálně nepracuje, tak mě to nemá kdo ukázat
a myslím ze kdybych to zkusila sama nalepit (přítel) tak si muzu ještě uškodit když nebudeme vědět jak