Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
Ahoj jsem dva mesice od manzela, deti 10 let a 1 rok. Take chceme spolecnou peci. Bydlime 4 km od sebe, takze deti podle potreby. Maleho mam vic ja. Tatinek prijede si pohrat, pak odjede. Zatim jsme casto i spolecne. Zajedeme k doktorovi a na nakup.. Myslis ze to tak muze fungovat? Dekuji @Lama Lama
Jako že budou spát jen u tebe a bude k tobě dojíždět?
Tak nejsem vědma, lidi jsou různí.
U nás to byla fajn dočasná variant, asi 8 nebo 9 m jezdil táta za dětma, i s nima byl u nás doma, já vypadla někam mimo, bud na celý víkend, noc a nebo jsem se vrátila, když děti spali, otec odjel, ráno přijel, já šla do práce, on je vypravil,, odvezl.
Ale po té době už děti sami řikali, že chtěj doopravdy k tátovi. Prostě sami cítili, že táta odehrává život jinde, a chtěli ho žít i s ním.
Takže já, za sebe, musím říct, že na ideál střídavky děti na jednom místě, rodiče se stěhují za nimi - uplně nevěřim. Věřim, že to fungovat může, znám jednu takovou rodinu, kde to frčí. ale nemyslím, že je to ta jediná správná verze střídavky.
Nee starsi u nej spi. Tak jak chce on. Malej mi prijde malej na spani. To tak 1 za 14 dni. Nebo si ho bere na dopoledne. Prave nechceme stridavou, kde to ke jasne dany, ale tu spolecnou @Lama Lama
@Anonymní píše:
Nee starsi u nej spi. Tak jak chce on. Malej mi prijde malej na spani. To tak 1 za 14 dni. Nebo si ho bere na dopoledne. Prave nechceme stridavou, kde to ke jasne dany, ale tu spolecnou @Lama Lama
Idealni situace, schopnost obou stran se domluvit
@j.a.n.i1 píše:
No, možná by spíše chtělo zjistit, zda je tohle fakt zájmem toho dítěte, než tomu bezmyšlenkově tleskat
Určitě je zájmem dítěte nemít žádný domov a jen pendlovat s batůžkem, že? ![]()
@Ivulita píše:
Určitě je zájmem dítěte nemít žádný domov a jen pendlovat s batůžkem, že?
Ne, to není.
Ale todle je krásná ukázka manipulace.
@Ivulita píše:
Ty o tematu nic nevis, vid?
To je strašně individuálí někomu funguje někomu ne. Nám nefungovalo, mysleli jsme si, že ano, ale dcera nám nic neřekla a celé roky tajila, jak jí to štvalo. Dnes k nám bohužel nejezdí, jelokož se jí to tak zprotivilo, že nejezdí vůbec. Rodiče moc lpěli na střidavé péči a tak roky plynuly… dnes nejezdi
Ideálni by bylo, aby si ditě samo mohlo říct jak často chce být u maminky a jak u tatínka to u malých dětí bohužel nejde. Nejideálnější je, když má dítě svůj domov a rodiče se u něj střídaji. To je často nereálné. Rodiče si založej další rodinu a pochybuju, že by partner pak chtěl pendlovat s nima
@Lamátko píše:
Ideálni by bylo, aby si ditě samo mohlo říct jak často chce být u maminky a jak u tatínka to u malých dětí bohužel nejde. Nejideálnější je, když má dítě svůj domov a rodiče se u něj střídaji. To je často nereálné. Rodiče si založej další rodinu a pochybuju, že by partner pak chtěl pendlovat s nima
S tímhle můžu asi jen souhlasit taky jsem jí to ochoten i nabídnout, pač mám RD a pokojů máme dost a pro děti by to bylo nejlepší, pocházím s rozvedené rodiny a to trauma si nesu do dnes,.
@Lamátko píše:
Ideálni by bylo, aby si ditě samo mohlo říct jak často chce být u maminky a jak u tatínka to u malých dětí bohužel nejde.
Ale tak jde. Jde o to, že je nerealizovatelné, aby si to řídili ad hoc, - ted chci a jdu. Ale nějak to nastavit podle toho, jak chtějí, to mi až tak nereální nepřijde.
Teda za opdmínky, že jsou oba rodiče se střídavkou v oho. Jinak bych se obávala, že se do toho budou promítat postoje rodičů.
Teda my zijeme ve Statech a tady je to casty model. Nejak se ke mne jeste nedoneslo, ze by ty deti trpely
Jeden tyden u mamy, dalsi u taty…
@Saulus píše:
Ty o tematu nic nevis, vid?
Evidentně ne, ale snědla všechnu moudrost světa…
@Ivulita píše:
A to si jako myslíš, že tím, že bude dítě sedět v jednom bytě a budou se u něj lidi střídat, získá domov ![]()
@Lama Lama píše:
Jako že budou spát jen u tebe a bude k tobě dojíždět?
Tak nejsem vědma, lidi jsou různí.
U nás to byla fajn dočasná variant, asi 8 nebo 9 m jezdil táta za dětma, i s nima byl u nás doma, já vypadla někam mimo, bud na celý víkend, noc a nebo jsem se vrátila, když děti spali, otec odjel, ráno přijel, já šla do práce, on je vypravil,, odvezl.
Ale po té době už děti sami řikali, že chtěj doopravdy k tátovi. Prostě sami cítili, že táta odehrává život jinde, a chtěli ho žít i s ním.
Takže já, za sebe, musím říct, že na ideál střídavky děti na jednom místě, rodiče se stěhují za nimi - uplně nevěřim. Věřim, že to fungovat může, znám jednu takovou rodinu, kde to frčí. ale nemyslím, že je to ta jediná správná verze střídavky.
Vidím to stejně, je potřeba řešit, jak to vyhovuje konkrétním dětem a netvrdit, že je tak ta tak je to nejlepší a každý kdo to dělá jinak je sobec. Já třeba znám dítko, které to cítilo jako ohrožení, že mu do jeho domova leze někdo cizí, kdo do tohoto domova prostě nepatří.
Tak snad záleží na možnostech obou rodičů a najít ideální stav ale tím že matky nechtěj na to přistupovat tak se asi bojem aby dítě neřeklo že chce bejt jenom u tatínka apod. vždyť ten táta jim může dát stejně jako máma ne?