Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@whatty píše:
To jako fakt? Myslím že 70 km není zas tskova hrůza, za hodinku je tam
Nebo ty unej. Budeš vozit ty?
Já si zase myslím, že je to o komunikaci a o pochopení. On se očividně bojí, že se naruší kontakt s dítětem. A jak tu píšou nade mnou, 70 km = 70 tam a 70 zpět. Je to daleko.
Pokud ti záleží na tom, aby vztahy fungovaly v pohodě a víš, že střídavka by byla stresem i pro něj (z pracovních důvodů, kdy by na něj stejně prostor neměl) a model, jaký dosud byl vyhovoval vám všem, navrhni střídavý model předávání. Například on přiveze, ty odvezeš. Nebo jednou on, podruhé ty. Alternativu kompenzace vzdálenosti a financí za dopravu. Je to rozumný kompromis a mohl by na něj i slyšet. Když mu ho např. v pátek po škole (školce) odvezeš a on ho v pondělí ráno zase přiveze, nebude to ani pro jednu stranu tak bolestivé.
Píšu z vlastní zkušenosti. Bez kompromisu bych dosáhla maximálně dvou znesvářených stran a nešťastného dítěte. A čas už si pak zajede svoje koleje a obrousí hrany.
@Filipina píše:
Já si zase myslím, že je to o komunikaci a o pochopení. On se očividně bojí, že se naruší kontakt s dítětem. A jak tu píšou nade mnou, 70 km = 70 tam a 70 zpět. Je to daleko.
Pokud ti záleží na tom, aby vztahy fungovaly v pohodě a víš, že střídavka by byla stresem i pro něj (z pracovních důvodů, kdy by na něj stejně prostor neměl) a model, jaký dosud byl vyhovoval vám všem, navrhni střídavý model předávání. Například on přiveze, ty odvezeš. Nebo jednou on, podruhé ty. Alternativu kompenzace vzdálenosti a financí za dopravu. Je to rozumný kompromis a mohl by na něj i slyšet. Když mu ho např. v pátek po škole (školce) odvezeš a on ho v pondělí ráno zase přiveze, nebude to ani pro jednu stranu tak bolestivé.
Píšu z vlastní zkušenosti. Bez kompromisu bych dosáhla maximálně dvou znesvářených stran a nešťastného dítěte. A čas už si pak zajede svoje koleje a obrousí hrany.
no, upřímě, čistě spravedlivé by bylo, aby vozila vždy ona - vzádlenost způsobila, chtěla, tak at si nese následky.
Pokud děti víděla jen ty víkendy, tak by pak s tímto návrhem neměl být problém ani u soudu - frekvenci styku neomezí a následky stěhování ponese ona. Pro děti krapet pitomý s tím dojížděním, ale ony pojedou „jen“ těch 70 tam a zpět 2× měsíčně. To se dá.
@Keyllah píše:
a budeš mu to dojíždění za dcerou hradit?
Pro tebe je možná 140 km pátek a 140 km v neděli v pohodě, pro soud nebude. Pokud se takto daleko přestěhuješ bez schválení otce, a on začne dělat problémy, tak mu soud vyjde vstříc, protože jsi to ty, kdo fakticky omezuje styk mezi dcerou a otcem, vytrhne dceru z místa kde žije, mění dítku školku, doktora, kamarády atd. a přestěhuje ji jen tak 70km daleko.
Ja si klidně tu jednu cestu uhradim, stejně tu mám rodiče tak jednou za 14 dní za nima sjedu…
@whatty píše:
Ja si klidně tu jednu cestu uhradim, stejně tu mám rodiče tak jednou za 14 dní za nima sjedu…
ale tady nejde o jednu cestu
pokud ty způsobíš, že by otec musel dojíždět měsíčně celkem 560 km za svým dítětem, tak soud o to může ponížit výživné, nebo to to dá pravidelně každý měsíc celé nebo částečně k úhradě. A samo je zde ta varianta, že přestup a odstěhování dítka nedovolí a dost výrazně nahraješ změně u tvé výhradní péče ![]()
@Keyllah píše:
ale tady nejde o jednu cestupokud ty způsobíš, že by otec musel dojíždět měsíčně celkem 560 km za svým dítětem, tak soud o to může ponížit výživné, nebo to to dá pravidelně každý měsíc celé nebo částečně k úhradě. A samo je zde ta varianta, že přestup a odstěhování dítka nedovolí a dost výrazně nahraješ změně u tvé výhradní péče
A tak jak to mám řešit když mam chlapa tak daleko a chci žít s ním, on má zázemí ja v nájmu atd, je to těžké chjoo ☹️️
@Keyllah píše:
ale tady nejde o jednu cestupokud ty způsobíš, že by otec musel dojíždět měsíčně celkem 560 km za svým dítětem, tak soud o to může ponížit výživné, nebo to to dá pravidelně každý měsíc celé nebo částečně k úhradě. A samo je zde ta varianta, že přestup a odstěhování dítka nedovolí a dost výrazně nahraješ změně u tvé výhradní péče
A myslela sem že on by si vzdy jen přijel ke mě a ja si vždy prijela pro malou, ![]()
@whatty píše:
A tak jak to mám řešit když mam chlapa tak daleko a chci žít s ním, on má zázemí ja v nájmu atd, je to těžké chjoo ☹️️
tak to má otec štěstí, že jsi se nezamilovala třeba do Australana, i když by stačil i Slovák. Ale vážně, je to celkem tvůj problém, na který by neměl doplatit vztah otec-dcera, takže buď zkusit nějaký kompromis a domluvit se s bývalým, nebo se nestěhovat tak daleko. Nový drahý by se za vámi kus nepřestěhoval?
@whatty píše:
A myslela sem že on by si vzdy jen přijel ke mě a ja si vždy prijela pro malou,
pořád by to měl každý pátek, kdy by byl s dcerou, po práci dalších 140 km. Takže by to lezlo nejen do peněz, ale celkem bych se už i bála, jak moc je unavený. Pro tebe je možná 70km nic, ale po práci jet 70 km tam a 70 km sem, to už se únavou a na koncentraci projeví.
Pokud se bývalý šprajcne, tak zákon je na jeho straně a u soudu by se ti to fakt nemuselo vyplatit, ať už finančně nebo i jinak. Zvaž to a zkus to domluvou a nabídni nějakou kompenzaci, či kompromis. Protože to, že by si pro ni musel jet 70km tam a pak jet s ní 70 km zpět moc kompromis není a nedivila bych se, kdyby se mu to nelíbilo. Taky mysli na dceru -) v pátek sedět 70 km tam a v neděli 70km zpět ![]()
@whatty píše:
Ať se přestěhuje on. Nebo nabidni to voze i děti, třeba pak bude souhlasit.
@whatty píše:
No, z takového důvodu jsem uvězněna v Praze. Nájmy šílené, hypo je u mě bez šance. Po rozvodu by pro mě bylo finančně výhodnější jít buď do rodného města, kde bych měla hlídání nebo do nějakého levnějšího kraje, protože dělám ve státním a tabulkový plat je na Prahu bída ale na menším městě bych se sama se synem zvladla uživit. Ale prostě nemůžu připravit syna obotce, který ke u nás asi dvakrát týdně staví po práci na kafe a na hodinu si pohrát. Víkend by třeba nějak přesuny zvládnul, ale vídali by se podstatně méně.
@Anonymní píše:
No, z takového důvodu jsem uvězněna v Praze. Nájmy šílené, hypo je u mě bez šance. Po rozvodu by pro mě bylo finančně výhodnější jít buď do rodného města, kde bych měla hlídání nebo do nějakého levnějšího kraje, protože dělám ve státním a tabulkový plat je na Prahu bída ale na menším městě bych se sama se synem zvladla uživit. Ale prostě nemůžu připravit syna obotce, který ke u nás asi dvakrát týdně staví po práci na kafe a na hodinu si pohrát. Víkend by třeba nějak přesuny zvládnul, ale vídali by se podstatně méně.
On se aspoň staví, muj ex v neděli odjede na montáže a vraci se ve ctvrtek a malou chce az v patek kolem 17 hodiny, a ten vikend uteče jak voda a jinak zajem nemá hen ted jeden vikend za 14 dní ![]()
@whatty píše:
On se aspoň staví, muj ex v neděli odjede na montáže a vraci se ve ctvrtek a malou chce az v patek kolem 17 hodiny, a ten vikend uteče jak voda a jinak zajem nemá hen ted jeden vikend za 14 dní
takze tu pres tyden neni? jak chce teda mit stridavku? zeptala ses ho?
me to prijde jako sprajc. tak ja bych mu rekla, ze dobr, ze jedeme stridavku uz ted a pristi tyden je jeho.
@whatty píše:
On se aspoň staví, muj ex v neděli odjede na montáže a vraci se ve ctvrtek a malou chce az v patek kolem 17 hodiny, a ten vikend uteče jak voda a jinak zajem nemá hen ted jeden vikend za 14 dní
Ale pokud je na montáži Ne- Čt, tak je snad jasné, že přes týden to nepůjde, nebo jak by sis to představovala -) že by dojel pár desítek km, hodinu pomazlil a frčel zpátky?
Pokud chceš, aby ji měl teda častěji, tak mu nabídky každej víkend, ale to už by se ti asi nelíbilo, že? Jako řešit, že nemá zájem, když je pryč na montáži
o to spíš, bych se nestěhovala, vždyť to by jim ten vztah mohlo zničit úplně...…….
@jkra píše:
takze tu pres tyden neni? jak chce teda mit stridavku? zeptala ses ho?
me to prijde jako sprajc. tak ja bych mu rekla, ze dobr, ze jedeme stridavku uz ted a pristi tyden je jeho.
popravdě se moc nedivím, že se cuká. Po týdnu na montáži jet v pátek 70km pro dítko a 70km zpět, mít s dítkem v klidu jen sobotu a v neděli jet opět 70 km tam a 70km zpět, sbalit se a ještě v neděli odjet na montáž, tak to je pěknej záhul a stres.