Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše:
popravdě se moc nedivím, že se cuká. Po týdnu na montáži jet v pátek 70km pro dítko a 70km zpět, mít s dítkem v klidu jen sobotu a v neděli jet opět 70 km tam a 70km zpět, sbalit se a ještě v neděli odjet na montáž, tak to je pěknej záhul a stres.
no proto bych navrhla, ze zacneme hned. aktivne. jestli je to cuk z jeho strany, tak to vyplyne samo. a pak se treba nejak domluvi.
@jkra píše:
takze tu pres tyden neni? jak chce teda mit stridavku? zeptala ses ho?
me to prijde jako sprajc. tak ja bych mu rekla, ze dobr, ze jedeme stridavku uz ted a pristi tyden je jeho.
Není a nikdy nebyl byli jsme spolu 6 let a nikdy na okres nechtěl kvůli penězům, ne je v týdnu pryč prý si to zařídí, ma babu ale pochybuji že ta se mu bude starat o malou a on bude pryč 🙃
@whatty píše:
Není a nikdy nebyl byli jsme spolu 6 let a nikdy na okres nechtěl kvůli penězům, ne je v týdnu pryč prý si to zařídí, ma babu ale pochybuji že ta se mu bude starat o malou a on bude pryč 🙃
chtela bych vedet jak si to zaridi.
@Keyllah píše:
Ale pokud je na montáži Ne- Čt, tak je snad jasné, že přes týden to nepůjde, nebo jak by sis to představovala -) že by dojel pár desítek km, hodinu pomazlil a frčel zpátky?
Pokud chceš, aby ji měl teda častěji, tak mu nabídky každej víkend, ale to už by se ti asi nelíbilo, že? Jako řešit, že nemá zájem, když je pryč na montážio to spíš, bych se nestěhovala, vždyť to by jim ten vztah mohlo zničit úplně...…….
Vídání máme na dohodu může kdykoliv napsat a ja mu malou dám, ja v tom problém nemám. ale zájem nemá jen jednou za 14 dni a třeba celí březen byl na okrese končily v 16 a řekl mi že se mu nevyplati si ji brat na 3 hodiny, v ramci jizdy 5 minut autem odemne k němu…
@jkra píše:
chtela bych vedet jak si to zaridi.
To i ja mamku už nemá a jeho tatovy je pres 70 ten hlidat nebude 🤔
Cílem stridavky není to, aby se o ni starala jeho nová partnerka nebo prestarli prarodiče. Neboj a neber ten „zakaz“ odstěhovat se tak doslova. Spíš zkus navrhnout a obhájit to předání dítěte, aby to bylo co nejjednodušší. Každý víkend bych dítě nedala. Jednou bude chodit do školy a i ty s ní budeš chtít trávit volný čas, nejen povinnosti. To by ani soud nepovolil. Spíš než tady se zajdi poradit na OSPOD.
V čem tedy bude přínosem pro dceru střídavá péče, když je její otec přes týden na montáži? Kolik času stráveného otce s dcerou střídavá péče přinese a kolik času by hlídal dceru někdo jiný, než rodič? Mně střídavá péče v tomto případě přijde postavená na hlavu: dcera by mohla být s matkou, ale nemůže, jelikož bude u otce. Ale nebude ani s otcem, jelikož ten je pryč za prací. Skutečně řešení v zájmu dítěte.
To snad rozumně smýšlející soudce nemůže podpořit.
70 km na dojíždění mi nepřijde žádná hrůza, obzvlášť, když si otec i matka rozdělí cestu na půl. Moje dcera jezdí k otci 150 km (jedna cesta), ex si pro ni jezdí i ji vozí zpět.
@Freesia píše:
V čem tedy bude přínosem pro dceru střídavá péče, když je její otec přes týden na montáži? Kolik času stráveného otce s dcerou střídavá péče přinese a kolik času by hlídal dceru někdo jiný, než rodič? Mně střídavá péče v tomto případě přijde postavená na hlavu: dcera by mohla být s matkou, ale nemůže, jelikož bude u otce. Ale nebude ani s otcem, jelikož ten je pryč za prací. Skutečně řešení v zájmu dítěte.To snad rozumně smýšlející soudce nemůže podpořit.70 km na dojíždění mi nepřijde žádná hrůza, obzvlášť, když si otec i matka rozdělí cestu na půl. Moje dcera jezdí k otci 150 km (jedna cesta), ex si pro ni jezdí i ji vozí zpět.
proč by se to mělo dělit na půl? Když to není žádná hrůza a chce se odstěhovat matka, tak at to zajistí ona. Hned je šance na úspěch se schválením vyšší.
Dobrý den chtěla bych se zeptat odešla jsem od přítele máme 6ročního syna. Domluvili jsme se na stridave péči i penězích ale co je kámen úrazu muj přítel… Muj bývalí přítel si nepřeje aby ho hlídal aktuální přítel když jsem v práci. Jelikož dělám nepřetržitý provoz tak samozřejmě nejsem doma celý týden. Aktuální přítel nemá problém ho hlídat má fixní pracovní dobu. Pravdou je že jsme spolu krátce ale můj syn nemá sním problém. Bývalí přítel mi vyhrožuje soudy, že syna prostě hlídat nebude,,cizí člověk,, že kdYž budu v práci v mém tydnu bude ho mít on…chci mít ale nějaký řád hlavně pro malého.
Nařídí mi změnu zaměstnání? moje aktuální práce mě baví. Děkuji za odpovědi ![]()
@Kykous píše:
Dobrý den chtěla bych se zeptat odešla jsem od přítele máme 6ročního syna. Domluvili jsme se na stridave péči i penězích ale co je kámen úrazu muj přítel… Muj bývalí přítel si nepřeje aby ho hlídal aktuální přítel když jsem v práci. Jelikož dělám nepřetržitý provoz tak samozřejmě nejsem doma celý týden. Aktuální přítel nemá problém ho hlídat má fixní pracovní dobu. Pravdou je že jsme spolu krátce ale můj syn nemá sním problém. Bývalí přítel mi vyhrožuje soudy, že syna prostě hlídat nebude,,cizí člověk,, že kdYž budu v práci v mém tydnu bude ho mít on…chci mít ale nějaký řád hlavně pro malého.
Nařídí mi změnu zaměstnání? moje aktuální práce mě baví. Děkuji za odpovědi
Nenařídí, po faktické stránce ti nemá co nařizovat o co expřítel. Pokud s vámi žije přítel ve společné domícnosti, tak má dokonce podle zákona tvé dítě vychovávat.
Nicméně po faktické stránce mi přijde logické, aby přednostně pečovat vlastní rodič. Tedy pokud nemohu já stará se o děti jejich táta. Pak až je na řadě zbytek - babičky, nový přítel.
Obráceně stejně ta.
@Lama Lama samozřejmě mi navrhuje že když budu na denní nebo noční pohlida ho ale podle syn bude mít v hlavě chaos když v mým tydnu ho bude mít on a v jeho týdnů když budu mít volno ho mít JA. Takhle by věděl že je tenhle tyden u mě tak ho hlídam JA a strejda když ho má ex přítel tak jo hlídá otec a babicka…
@Kykous píše:
@Lama Lama samozřejmě mi navrhuje že když budu na denní nebo noční pohlida ho ale podle syn bude mít v hlavě chaos když v mým tydnu ho bude mít on a v jeho týdnů když budu mít volno ho mít JA. Takhle by věděl že je tenhle tyden u mě tak ho hlídam JA a strejda když ho má ex přítel tak jo hlídá otec a babicka…
Syn si to bude kontrolovat podle kalendáře a když mu to nebude sedět, tak bude mít chaos?
Péče rodiče je přece vždycky lepší?
@Kykous píše:
Nemyslím si. Dítě nejvíc odnese spory. To ho nejvíc poškozuje. Zbytečně na něj přenáší své strachy. Stejně tak by mohl mít bordel v hlavě, jestli bude s tebou nebo přítelem.