Nechce opustit nás ani jí

Anonymní
24.7.11 09:28

nechce opustit nás ani jí

Ahoj holky,
diskuse si tady čtu často, ale poprvé píši, protože jsem v situaci, kdy nevim jak dál. Manžel se zamiloval jinde. Rodinu opustit nechce a domov má u nás, ale s ní se také rozejít nechce. Navrhuje takové volné soužití , kde si kazdý bude žít svůj život, ale o děti a o domov se budeme starat společně. Jsem na mateřské takže bohužel finančně na něm závislá. Jsem z toho zoufalá. Žila jsem jen pro rodinu a teď se mi zhroutil svět. Nechci si hledat muže za kterým budu utíkat od dětí. Máte někdo podobnou zkušenost jestli tohle může fungovat? Píši zmateně, protože i muj život je tak zmatenej, že nevim kde začít. Vim, že bych se měla věnovat sobě, ale nevim jak začít a kde? Chtěla bych se nějak vnitřně uklidnit, ale nevím jak. A nebo mám o manžela bojovat i když nevim jestli bych mohla ješte odpustit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5476
24.7.11 09:34

Fungovat to může, třeba myslím, že Rath „má“ dvě ženy a dokonce se tím chlubí, ale to je jededn pár z tisíce, ostatním to fungovat nebude. Mému by to doma neprošlo, já bych s ním doma nevydržela a on se mnou pak taky ne :mrgreen: Záleží na vašich povahách, ale já bych ti poradila do toho nejít, je to podle mě od muže hodně sobecké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
24.7.11 09:39

fungovat to nemůže. Máš nějakou hrdost ne? Byt je čí? Kolik manžel vydělává? dokud jsi na RD manžel ti musí platit i na tebe. Je to debil, který si myslí, že bude žít jak paša. Hlavně si uvědom, že mu nevadí, jak se trápíš a že ti to vadí. Být tebou, tak si nachystám věci, vyberu peníze nebo něco málo ušetřím a vykopnu ho. Do té doby bych mu oznámila, že pokud chce žít dvojí život, končíš s praním jeho věcí, žehlením, nákupem jídla a obstarávaním všech jeho věcí. Doufám, že mu nepereš a nestaráš se o něj, ať se postará milenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
24.7.11 09:43

Ahojky fungovat to může, ale pouze za předpokladu, že jsi velice silná a tolerantní žena.
Já mám podobnou zkušenost a abych pravdu řekla, ze začátku se mi zhroutil svět, proplakala jsem nespočetně nocí a stále jsem se ptala proč? V čem je lepší, jiná, co mu doma chybí?
Až po čase jsem si žekla, že pokud on může být sobec a myslet jen na sebe tak já to můžu taky udělat…Začala jsem si plánovat dny pro mě a syna, podnikala jsem s kamarádkami výlety, chodily jsme do kina, každou středu večer jsme chodily na dámské večery :-D a také jsem si dopřávala kosmetiku, kadeřnici, manikůru a takové ty ženské věci…pomalu jsem si zvedala sebevědomí…No a partner si časem všimnul, že jsem se změnila, že už nejsem ta šedá myška co je jen doma s prckem a najednou mu došlo, že mu chybím, že mu schází naše večerní povídání, výlety, různé společné akce a tak se na milou slečnu vykašlal a snažil se to doma urovnat…no a povedlo se mu to sice jen na 3roky, ale to už je o něčem jiném…

Takže moje rada je zařiď si čas s dětmi podle sebe a muže nějaký čas přehlížej…oni totiž čekají na to že budeš prosit a bůh ví co ještě…buď silná a už kvůli dětem ale i sobě to zkus zvládnout určitě se to srovná pokud máš doma normálního chlapa :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
24.7.11 09:47
ynax píše:
fungovat to nemůže. Máš nějakou hrdost ne? Byt je čí? Kolik manžel vydělává? dokud jsi na RD manžel ti musí platit i na tebe. Je to debil, který si myslí, že bude žít jak paša. Hlavně si uvědom, že mu nevadí, jak se trápíš a že ti to vadí. Být tebou, tak si nachystám věci, vyberu peníze nebo něco málo ušetřím a vykopnu ho. Do té doby bych mu oznámila, že pokud chce žít dvojí život, končíš s praním jeho věcí, žehlením, nákupem jídla a obstarávaním všech jeho věcí. Doufám, že mu nepereš a nestaráš se o něj, ať se postará milenka.

Nesouhlasím s tebou v tom tučném…manžel má vyživovací povinnost na matku dítěte pouze do dvou let věku dítěte, potom platí už jen na dítě na to pozor…a titulování že je debil bych si taky asi odpustila, můžeme si to myslet ale nehodí se to sem hlavně pokud neznáš dotyčného osobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.11 09:52

Bydlíme v domku, který je zatížen hypotékou a první roky se platí 18000. On platí a já se za to o něj starám. On mi říká at si dělám co chci, že ví že mi ubližuje takže jestli chci at ho vyhodím. Ale kdo pak bude platit, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
24.7.11 10:00

Fungovat by to mohlo, ale pouze v tom případě, že byste s tím oba byli srovnaní, že byste se oba cítili ve vztahu nenaplnění, něco vám scházelo. Pak pro děti by se to zvládnout dalo. Pro tento druh soužití je totiž potřeba daleko víc kompromisů a tolerance, než u toho klasického. Pokud se ale teď ty cítíš zrazená, podvedená a zraněná, každý manželův odchod tě bude nesmírně bolet, protože budeš vědět , kam jde a co bude dělat. Sama říkáš, že jsi cele žila jen pro rodinu, jsi na mateřské, ženy v tomhle období myslí jinak, emočně jsou daleko vypjatější a zranitelnější…
Takže myslím, že by se to zvládnout dalo, kdybys už chodila do práce, byla mezi lidmi, myslela na jiné věci, v životě jsi měla i jinou náplň, než děti a rodinu…nyní si myslím, že se to dá těžko unést. Zkus ho donutit k nějakému konkrétnímu jasnému řešení, abys věděla, co a jak dál…přeju hodně sil, budou potřeba :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
24.7.11 10:15
Mvkoty píše:
ynax píše:
fungovat to nemůže. Máš nějakou hrdost ne? Byt je čí? Kolik manžel vydělává? dokud jsi na RD manžel ti musí platit i na tebe.
Nesouhlasím s tebou v tom tučném…manžel má vyživovací povinnost na matku dítěte pouze do dvou let věku dítěte, potom platí už jen na dítě na to pozor…

To není pravda, dokud je manžel manželem, tak jeho manželka má právo podílet se na stejné životní úrovni, jako on. Pokud je už ex-manželka, tak vůči ní má ex-manžel vyživovací povinnost, pokud není schopna se sama živit. Což dokud je s malým dítětem doma, tak není.

Ty si to pleteš si výživným na NEPROVDANOU matku (nikoli rozvedenou, neprovdanou), tam je limit dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.7.11 10:42

To je situace… :think:
Pokud on si představuje, že si každý bude žít svůj život, ale on si bude chodit za milenkou a ty budeš sedět doma s dětmi, tak si myslím, že to dlouho nevydržíš.
Pokud budete mít oba stejná práva a povinnosti, tak by to fungovat mohlo. Asi by jsi měla jasně určit pravidla hry. Jasně určit kdy budeš mít děti a celou domácnost na krku ty a stejně tak naložit i jemu. Tzn. bude hlídat děti, vařit, uklízet, prát a žehlit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
24.7.11 10:45

pokud bys na toto přistoupila, tak se zamysli nad tím, jaký příklad budete dávat svým dětem - jaký rodinný model si do budoucna ponesou…

v případě rozvodu je manžel povinen platiti nejen alimenty, ale i výživné na manželku (myslím že do 3 let věku dítěte)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.7.11 11:06

ahoj,
já bych na podobný způsob života nepřistoupila..zbalila bych mu kufry vyházela věci před dům a vyměnila fabku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6862
24.7.11 11:25

Ahoj
to je situace. Mě osobně by vadilo kdyby chodil domů od ní.
Zkusit to můžeš,ale pokud se budeš trápit tak raději odejdi. Nebo se s ním domluv pokud by byl ochotnej platit hypotéku a ty jsi mohla s dětma bydlet tam a on u ní. Záleží jak se zachová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50134
24.7.11 11:29
Les2311 píše:
Mvkoty píše:
ynax píše:
fungovat to nemůže. Máš nějakou hrdost ne? Byt je čí? Kolik manžel vydělává? dokud jsi na RD manžel ti musí platit i na tebe.
Nesouhlasím s tebou v tom tučném…manžel má vyživovací povinnost na matku dítěte pouze do dvou let věku dítěte, potom platí už jen na dítě na to pozor…

To není pravda, dokud je manžel manželem, tak jeho manželka má právo podílet se na stejné životní úrovni, jako on. Pokud je už ex-manželka, tak vůči ní má ex-manžel vyživovací povinnost, pokud není schopna se sama živit. Což dokud je s malým dítětem doma, tak není.

Ty si to pleteš si výživným na NEPROVDANOU matku (nikoli rozvedenou, neprovdanou), tam je limit dva roky.

Jo to je pravda, manželka má nárok na stejnou životní úroveň jako manžel, takže by jí měl min. dávat polovinu peněz co vydělá…Pokud ti nebude chtít dávat peníze, tak mu může soud uvalit exekuci na plat. U příbuzných to takhle bylo a už měli odrostlé a odstěhované děti a ona brala jenom invalidní důchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
24.7.11 11:33

Asi bych sbalila děti a v tichosti odešla. Nezdá se mi, že by byl tento model funkční. I když se často stává, že takový mimomanželské lásky samy od sebe vyšumí. Těžké rozhodnutí. Soucítím s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
24.7.11 12:01

Ahoj zakladatelko, to je těžká situace :think: . Otázka je jak si představit volné soužití. Pro mě by to znamenalo jedině mít vlastní pokoj a žádné intimnosti. Představa, že se ke mně vrací od milenky :poblion: . Pak bych byla třeba ochotná s ním nějaký čas bydlet - společná péče o děti. Během té doby bych se snažila postavit na vlastní nohy. Pokud bych tuto situaci nezvládala, pak bych řešila úplně oddělené bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí