Společná a střídavá péče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30309
23.7.11 19:26

SPOLEČNÁ a STŘÍDAVÁ PÉČE

Ahoj,
vedu s kamarádkou rozhovor na porozvodové uspořádání rodiny. Předpokládejme,že se rodiče rozvedou,ale prozatím zůstávají/ z jakýchkoli důvodů/ dál,ve společné domácnosti, lépe řečeno v jednom bytě.
Takže,soudem vyměřené výživné na jejich děti bude zcela jistě stanoveno. Ale jak se to bere u tzv.střídavé a tzv.společné péče obou rodičů/která se prý už běžně dává také/ za předpokladu,že vydělávají nepoměrně rozdílné cifry?
Bude např.otec ,i když bude mít děti stejně jako matka,platit třeba mnohem vyšší výživné,než matka ?Je toto možné???
Kamarádka tvrdí,že ne-že výživné stanoveno nebude.Já si myslim opak.

Budu ráda,když se se mnou podělíte o zkušenosti,případně holou teorii čerpanou z příslušných zákonů 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
23.7.11 19:42

Máš na mysli,že budou mít střídavou péči a že to bude jako nula od nuly pojde,že si nebudou nic platit?
Tak to není,každému vyměří výživné z jeho příjmu,které si budou fyzicky předávat.Ne,že by se předal jen finanční rozdíl.Takže třeba příklad-matka bude otci dávat 3 tisíce,otec matce 10 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
23.7.11 19:44
lasička1 píše:
Máš na mysli,že budou mít střídavou péči a že to bude jako nula od nuly pojde,že si nebudou nic platit?
Tak to není,každému vyměří výživné z jeho příjmu,které si budou fyzicky předávat.Ne,že by se předal jen finanční rozdíl.Takže třeba příklad-matka bude otci dávat 3 tisíce,otec matce 10 tisíc.

Ano,
potvrzujes to,co jsem si myslela ja.
Kamaradka tvrdila,ze si nikdo nic davat nebude,kdyz budou zit v jednom bydlisti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.7.11 20:04

Hehe, jednou jsem zabrousila na stridavka.cz a mám pocit, že střídavou péči vyžadují lakomí otcové, aby se vyhnuli alikům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
23.7.11 20:18

Já nevím jak je to u střídavé péče, ale z vlastní zkušenosti můžu napsat, že mě a exmanželovi vypočítaly výživné z platu. Já mám v péči dceru a on syna. Taky si myslel, že nebude muset nic platit, když každý máme jedno dítě. On platí 2500 a já 1200kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
23.7.11 20:42

Aha… :think: Tenhle pripad mam ve svem okoli taky,ona dava 200,on 3500 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
23.7.11 21:07
:mrgreen: :mrgreen: souhlas :palec:
Gina108 píše:
Hehe, jednou jsem zabrousila na stridavka.cz a mám pocit, že střídavou péči vyžadují lakomí otcové, aby se vyhnuli alikům.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
23.7.11 22:07
kamikaa píše: :mrgreen: :mrgreen: souhlas :palec:
Gina108 píše:

No,tak kdyz si tak tu stridavku ctu,plati aliky naprosto stejne,jako by bylo dite ve vyhradni peci matky? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
23.7.11 22:20
kamikaa píše: :mrgreen: :mrgreen: souhlas :palec:
Gina108 píše:

Dovolím si nesouhlasit… :-( …podobně u nás uvažuje bývalá manželka mého přítele a trpí tím nejvíce jejich syn :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
24.7.11 09:11
Gina108 píše:

A představ si, že jsou i otcové, co chtějí střídavou péči proto, že svoje dítě milujou. Tohle bylo dost, ale dost hnusný :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
24.7.11 09:31
monikalysa píše:
Gina108 píše:
A představ si, že jsou i otcové, co chtějí střídavou péči proto, že svoje dítě milujou. Tohle bylo dost, ale dost hnusný :poblion:

Mám stejný názor. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
24.7.11 11:16

monikalysa a farska: přesně tak :palec: :palec: :palec: a když přijde na věc…ony i některé maminky umí být pěkné potvory…třeba jako ta v našem případě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
24.7.11 12:50

…a v nasem :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plaminek_nadeje
24.7.11 22:34

Zakladatelka

Pokud vím, u střídavé péči se alimenty ve smyslu výživného neřeší. Co se v některých případech reší je exekuovatelná částka, kterou platí oba rodiče vzájemně a je to suma, na které se domluví. Rozhodně to není výživné v tom smyslu v jakém je výživné obvykle chápáno.

Dítě se podílí na životním standardu obou rodičů v plném rozsahu vždy, když je s nimi, tzn, že každý rodič zabezpečuje jeho potřeby podle reálnych výdajů.
Vice najdete na webu stridavka.

Střídavou péči po rozvodu „vyžadují“ hlavně děti, protože praxe ukázala, jak moc jim za ty roky ublížila péče výlučná, jenž nemá ani logiku, ani zdravé následky na citový vývoj dětí. Děti potřebují oba rodiče - sice to stále není v povědomí lidí tolik zažité, ale podle mne je to už jen otázka času, kdy si budeme klepat na čelo, pokud někdo bude chtít dítěti bránit v kontaktu s rodičem. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
540
25.7.11 20:24
Plaminek_nadeje píše:
Pokud vím, u střídavé péči se alimenty ve smyslu výživného neřeší. Co se v některých případech reší je exekuovatelná částka, kterou platí oba rodiče vzájemně a je to suma, na které se domluví. Rozhodně to není výživné v tom smyslu v jakém je výživné obvykle chápáno.

Dítě se podílí na životním standardu obou rodičů v plném rozsahu vždy, když je s nimi, tzn, že každý rodič zabezpečuje jeho potřeby podle reálnych výdajů.
Vice najdete na webu stridavka.

Střídavou péči po rozvodu „vyžadují“ hlavně děti, protože praxe ukázala, jak moc jim za ty roky ublížila péče výlučná, jenž nemá ani logiku, ani zdravé následky na citový vývoj dětí. Děti potřebují oba rodiče - sice to stále není v povědomí lidí tolik zažité, ale podle mne je to už jen otázka času, kdy si budeme klepat na čelo, pokud někdo bude chtít dítěti bránit v kontaktu s rodičem. :kytka:

Moc pěkně napsáno :wink: :wink: :wink: střídavé péči zdar :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria