Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pravděpodobně je jí smutno po kamarádech, zvlášť teď o prázdninách. Nové pevnější vazby neměla moc šancí navazat s tím jak to letos vypadalo se školou. Bylo toho letos moc co musela vstrebat. Je ještě malá, nové kamarády si jistě brzy najde, chce to čas a trpělivost. Kroužek je dobrý nápad, hlavně ať je to něco co jí baví ![]()
@Vladusxx jo, ta zavrena skola byla take narocna. Ale musime spolu neco vymyslet a najit reseni.
Není v okolí třeba nějaký příměstský tábor kde mají ještě volná místa? Jinak nevím kde by mohla být ještě takhle mezi dětmi…
@Vladusxx ted to bude mit lepsi. Pristi tyden jede s tatou na dovcu, pak je se mnou take mam plany a potom ma primestsky tabor na poslednich 14 dni v srpnu, tak snad nebude tak smutna.
Tak to je dobře, třeba si právě na tom táboře najde nějakou dobrou kamarádku se kterou se pak bude vidat a když ne minimálně bude mezi dětmi, zabaví se…no a samozřejmě to s ní chce hodně mluvit o tom že když vy a táta nejste spolu neznamená ti že ji nemáte rádi, není to její chyba, je to jen mezi dospelymi atd atd…
To může být mix všeho, její únava, tatínek vidi trávu růst, k tomu opravdu i nějaký stesk po starém bydlišti, kamarádech, rozhozeni z rozvodu. Určitě to bude přicházet ve vlnách ještě dlouho.
@Lama Lama asi ano. Akorát me to neskutečně mrzi
4 mesice je ještě krátká doba.
Jen chci na začátek rict, ze s ex manželem vycházíme v pohodě, nehádáme se, nepomlouvame se atd.
jinak spolu jdeme na kolo, na brusle, sednout si na zmrzku kde je i hriste pro deti. Asi to na ni padlo jak prijela z toho tabora, do skoly se vzdycky tesi na spoluzaky. Kdyby takhle knourala doma kdy jsme byli vsichni jeste s ex pohromade tak bych ji rekla at se jde nejak zabavit, ale ted mam proste pocit viny ze se nam rozpadla rodina a jsem vic citlivejsi na dceru.
Dcera 8 let, přijela z tábora, zdála se mi taková přešlá ale říkala jsem si, ze je unavená. Dnes jela k tátovi a on mi psal jestli jsme se nepohadali, ze už nechce bydlet na novém místě, jsme tu 4 měsíc a ze chce zpět, kde jsme bydleli. Úplně me to zaskočilo, protože bylo jinak vše v pořádku. Pak jsme s ex prisli na to, ze dcera byla v kolektivu, u mě má zatím jen jednu kamaradku a teď ješte je na dovolené. Snažím se ji domlouvat kamarádky z bývalého bydliště, ale to taky nejde pořád. Přemýšlela jsem, ze bych ji nasla nejaky krouzek aby se seznamila s nekym kdo by k nam byl bliz. Myslela jsem ze mame to nejhorsi za sebou. Nevim, mozna to moc resim