Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravím vás, je mi 21 v 19cti jsem porodila syna, po půl roce od porodu jsem byla na interrupci, teď po roce a měsíci jsem byla na další (mám špatný psychický stav, nezvládla bych “to”)
A po 3 měsících od poslední interrupce vyšel pozitivní test (ze zdravotních důvodu nemůžu používat jakoukoliv antikoncepci)
Miminko si nechat nemůžu a nevím co dělat, četla jsem ze interrupce muže být minimálně po 6 měsících od té poslední, snad mě nebude nikdo soudit, sama nejlíp vím co zvládnu a co ne a s tím že mám velice chaoticky život co se tyče vztahů v rodině a osobních i psychických problému nemusím vysvětlovat že na další miminko nejsem připravena. Strašně mě to trápí protože je spoustu žen co by miminko chtěli a nejde jim to, tak moc bych jim to chtěla “předat” kdyby to šlo.
Nicméně moje otázka zní muzu nebo nemůžu na další interrupci po tak krátké době?
Nemůžeš. A nechápu jakou mas nemoc, ze nemuzes používat ani kondom, pesar, spermicidni gely, nehormonalni ochranu…
A pokud bereš jako antikoncepci ty potraty, tak si úplně tu.pa. víš co? Kdyz mas tak těžký život a psychiku na nic, s nikým nespi. bude to lepší pro všechny. Stejně si ale myslím ze je to troll
Příspěvek upraven 17.07.21 v 10:02
Na otazku odpoved neznam, ale to nemuzete pouzivat ani kondom? Tohle je hazard. Chapu, ze mas problemy, ok., ale tak nesexuj, kdyz to jinak nejde.
Zkousela jsem ti neco napsat, ale bylo to vzdycky hnusny. Zarid si nejakou antikoncepci (pesar, krouzek) nebo sterilizaci. A na tvou otazku, tezko rict jestli tu je nekdo, kdo mel 3 potraty za sebou.
Jaké jsou zdravotní důvody k nepoužívání kondomu? A to chození na potraty jako do sámošky pro chleba není zátěž pro tělo? To jako doktoři schvalují? Lži, lži a zase lži ![]()
Pane bože
Nech se po porodu sterilizovat, tohle je fakt příšerné. A „předat“ kdyžtak můžeš to nechtěné mimino.
Nevěřím, že nemůžeš používat žádnou antiko, v dnešní době s tolika možnostmi..prostě nevěřím..a pokud bys byla jo jedna z milionu, co opravu nemůže ani kondom, ani nic jineho, raději bych nesexovala, než chodila několikrát do roka na potrat, nebo bych fakt zvážila tu sterilizaci, tohle je otřesně, tolik potratu za sebou a kolik jich ještě bude, jsi mladá–panebože..děs..
Výmluvy, teď ti žádný potrat nikdo neudělá. Aspoň barierovou antikoncepci používat můžeš, jestli nemůžeš hormony.
A proč proboha nepoužíváš antikoncepci? Nech si zavést tělísko, pokud nezvládneš užívat pravidelně léky.
Jsi v péči psychiatra/y a psychoterapeuta/ky?
Myslím že by ti to spoustu věcí dost ulehčilo.
jinak zajdi co nejdřív na gynekologii pro potratpvou pilulku, je to nejšetrnější forma a rovnou tam vyřeš antikoncepci. Ideální to samozřejmě není, ale co už, stalo se.
Jestli toto není troll, tak má tato žena IQ tykve. Radši se nech sterilizovat.
Jako já odmítám hormonální antikoncepci, protože ji prostě nechci, ale tak chráním se jinak, dneska už je těch způsobů fakt strašně moc, jak se chránit, každopádně interrupce jako forma antikoncepce fakt není vhodná - vím, že to některé ženy tak dělají, ale přijde mi to úplně zvracené, když dítě nechceš, tak se chráníš jinak
a k tvému dotazu - nemůžeš
@Serpentini píše:
Jaké jsou zdravotní důvody k nepoužívání kondomu? A to chození na potraty jako do sámošky pro chleba není zátěž pro tělo? To jako doktoři schvalují? Lži, lži a zase lži
Toto je nějaká jednoduchá žena.
Neříkej že nemůžeš žádnou. Chápu že někdo nemůže hormonální. Ale co pesar, kondom, spermicidní gel, měření bt..? Nic z toho?
Opravdu lze interupci udělat až po 6 měsících. Jedině snad je možné, že by se to týkalo klasického postupu, ne farmakologického. Ale to se musíš poradit se svým lékařem, jestli ta možnost je. Předpokládám, že snad by po chirurgickém ukončení těhotenství bylo možné prášky ukončit další těhotenství dřív než za 6 měsíců. Ale možná je to jen teorie a ta lhůta platí pro všechny způsoby.
Každopádně se vzpamatuj. Máš problémy, ale těmi potraty si teda nepomahas, ani fyzicky ani psychicky. A plodná budeš ještě přes 20 let, tak uvažuj.
@topazio píše:
Ještě jedna rada je „nesoulož“.
Ale na to souložení má psychiku v pořádku
Chudinka malá ![]()
Zdravím vás, je mi 21 v 19cti jsem porodila syna, po půl roce od porodu jsem byla na interrupci, teď po roce a měsíci jsem byla na další (mám špatný psychický stav, nezvládla bych “to”)
A po 3 měsících od poslední interrupce vyšel pozitivní test (ze zdravotních důvodu nemůžu používat jakoukoliv antikoncepci)
Miminko si nechat nemůžu a nevím co dělat, četla jsem ze interrupce muže být minimálně po 6 měsících od té poslední, snad mě nebude nikdo soudit, sama nejlíp vím co zvládnu a co ne a s tím že mám velice chaoticky život co se tyče vztahů v rodině a osobních i psychických problému nemusím vysvětlovat že na další miminko nejsem připravena. Strašně mě to trápí protože je spoustu žen co by miminko chtěli a nejde jim to, tak moc bych jim to chtěla “předat” kdyby to šlo.
Nicméně moje otázka zní muzu nebo nemůžu na další interrupci po tak krátké době?